סקר בשביל עבודה

סקרים

New member
סקר בשביל עבודה

שלו רב אנחנו עושים עבודה בהתבגרות ואנחנו עושים סקר. נא הביאו את דעתכם על הנושא הבא: האם ליחסים של הורים כלפי ילדיהם המתבגרים יש השפעה על שימוש של המתבגרים בסמים בתודה, ומחכים לתשובה מהירה ליעוז וקובי

גליה12

New member
לא מבינה מי אתם ולא מבינה מהו הסקר

האם התשובה "כן" או "לא" תספק אתכם?

סקרים

New member
אוקי...

ברצוננו שתביעו את דעתכם בקשר לנושא וכמובן שלא להעלות בכן ולא אלה לכתוב את דעתכם בנושא. בתודה קובי וליעוז

גליה13

New member
זו היתה חצי תשובה- החצי הקל

עכשו- מי אתם ולאיזה מטרה הסקר אתם רוצים שנתאמץ תתאמצו אתם ותציגו את עצמכם

fby

New member
טוב הנה הסבר מפורט

אנחנו עם משתמש אחר עכשיו אנחנו עושים עבודת גמר בהתבגרות היה עלינו לבחור שאלת חקר ולחקור עליה שאלת החקר שבחרנו היא: האם ליחסים של הורים כלפי ילדיהם המתבגרים יש השפעה על שימוש של המתבגרים בסמים אנחנו קיימנו סקר ברחב שכבתנו ואנחנו גם רצינו להריץ סקר דרך פורום ואנחנו חושבים שהפורום הזה הכי מתאים לנושא. אנחנו רוצים שתבעיו את דעתכם, מה אתם חושבים לגבי הנושא. האם באמת יש קשר בין השפעת ההורים לבין לקיחת סמים אצל המתבגרים. אשמח עם תתנו דוגמאות משלכם. בתודה קובי וליעוז

גליה13

New member
הייתם חביבים אז אומר לכם את דעתי

השימוש בסמים בין בני נוער (גם אצל אחרים אבל שאלתם על מתבגרים) מורכבת מהרבה מאד גורמים- אישיות המתבגר, החברה, הנגישות לסמים וההורים. שילוב כלשהו של הגורמים הללו יגרום לנער/ה להשתמש בסמים- אבל קשה מאד לדעת איך ואיזו התנהגות של ההורים תגרום לנער מסויים להשתמש. ההנחה יכולה לומר שנער שהוריו "מזניחים" אותו, לא שמים לב אליו, נותנם לו לעשות כרצונו, לא תמיד יודעים מי והיכן הוא מסתובב- יהיה נגיש יותר וחשוף יותר לשמים- ותיתכן שתהיה לו יותר אפשרות להשתמש- אולי סטטיסטית הסיכוי גדול יותר- אבל לא תמיד... הדוגמא שלי אישית- הבן שלי נחשף לסמים- אין לי כל הוכחה שעישן- אבל הסברה היא שכן-למרות שכל הנתונים היו אחרים- השגחנו עליו-נתנו לו תשומת לב- ידענו לרוב היכן הוא וכו´- פשוט הסם היה נגיש- והלחץ החברתי היה גדול. מה שרצוני לומר שהפרמטר של ההורים רב- ומשפיע- אבל לא הוא לבדו יקבע אם הילד (נער -טוב) ישתמש או לא

fby

New member
תשובה נהדרת

כדי שנאמת את הנתונים נשמח עם עוד יגיבו בתודה ליעוז וקובי

דליה.ד

New member
הורים, מתבגרים וסמים

יכול להיות שהסמים יהיו קשורים למרד גיל הנעורים. זה גם קשור לרצון להתנסות בכל דבר (עישון, מין, נהיגה). השאלה צריכה להיות יותר ממוקדת ולשאול איך ההורים מונעים שימוש בסמים (או שלא...). אני בכל מקרה חושבת שילד שלא נמצא ביחסים חמים וטובים עם ההורים, או שהם הורים נעדרים (כן!) או שאין גבולות או אין יחס אישי (אוף כמה גורמים!) אז זה בהחלט יכול להיות מניע לשימוש בסמים. ומה עם הסקרנות? כן, יש גם סקרנות ולחץ חברתי! אז...בקיצור , זו שאלה רחבה מאוד ויש הרבה משתנים!

סקרים

New member
תודה רבה לכם!!!

ברצוננו להודות לכם על התשובות הנהדרות שנתתם לנו!!! תשובות אלו יעזרו לנו מאוד להבין את הנושא לעומק ולראות את הצדדים האחרים של "הבעיה"! תודה רבה, ליעוז וקובי

למעלה