סקר בורי

סקר בורי

למי מכם שהתנסה בדייג של בורי, באיזה סוג ציוד אתם מעדיפים משתמשים? קרסים, חוטים, אורך מקל?
הציוד למשל שאני משתמש בו כבר שנים הוא :
מקל קרבון 7 מטר של בראונינג
חוט ראשי 25 מ"מ
חוט קשירה לקרסים 20 מ"מ
קרסים קריסטל מידה 12
הבורי הגדול ביותר שנתפס עד כה 900 גר'

הבראונינג ,עלפי המושגים שלי

הוא כבד מדי לדייג בורי .
אני דג בלילה על רגש ולכן המקל חייב להיות קל ורגיש , קודם כל כדי להרגיש כל נקירה של כל דג , לאוו דוקא בורי , אבל בעיקר בורי . ודבר שני כדי שלא תתעייף להחזיק בו לאורך זמן .
אם המקל כבד טיפה מעל הרצוי , אפילו שהוא קרבון (דרך אגב לא כל מקל שרשום עליו קרבון מתאים לדייג בורי , יש מקל ויש מקל ) מה שתקבל כתוצאה משימוש במקל כזה , הוא בעיקר פיספוסים . והרבה פיספוסים . מקל כזה לא יתן לך לגלות בזמן את הנישנוש הקטן של הבורי , וכתוצאה מכך ,גם התגובה תהיה מאד איטית ומאוחרת . זה נקרא היססת פיספסת . ולכן בדייג בורי , למקל יש השפעה עצומה על איכות הדייג . הייתי אומר אפילו השפעה עליונה . נכנסתי לנישה הזו כי אני פשוט מכיר את הבראונינג ויודע עד כמה הבורי שמח שאנשים משתמשים בו . הוא תופס , לא אמרתי שלא תופס , אבל יש טובים הרבה יותר .

אז מה אצלי:
אצלי הבורי בא בעיקר בלילות , אני דג ללא מצוף וללא זרחן , רבבות של בורים .
הציוד ,מקל בוס איכותי קרבון 6 מטר , חוט ניילון 018 סופיקס , זוג קרסים קריסטל מספר 10 על חוט 018 גם כן , עופרת לחיצה קטנה מאד מעל הקשר . בצק מסטיק שהוכן בהרבה אהבה , ריסוס טוב מצב רוח טוב , ללא לחץ של זמן , מוסיקה טורקית ויוונית לרומם את מצב הרוח , בטן מלאה , חשוב להגיע אחרי מנוחה טובה זה משפיע על הריכוז בעת הדייג , ולהשאיר את המחשבות והדאגות בבית .

לדייג על רגש יש יתרונות רבים על דייג מצוף וזרחן . קצת קשה להסביר אבל בגדול , העיניים לא מתעייפות ,כל הריכוז נמצא ביד ובמקל , כל אכילה מורגשת מייד , ואם הדייג מנוסה טיפה בדייג על רגש , יוציא דגים בכמויות שכל מי שדג על מצוף וזרחן עלידו, לא יוציא גם לא בפי שלוש זמן ממנו .

מצד שני , זהו סוג דייג שמחייב יכולות ריכוז ,דריכות ותגובה מהגבוהים ביותר , ועל כן חשוב לבוא עירניים ולא עייפות מוקדמת . כל דבר קטן משפיע .

בהמשך ,בניגוד לסוגי דייג אחרים

זירזור אופיתיונות , בדייג בורי אין בני , בנות זוג , אין מקום לרעש ,המולה וצעקות מסביב . הכל חייב לקרות בשקט ,ולדייג צריכה להיות האפשרות להגיע לרמת ריכוז ודריכות גבוהים מאד , ללא השח הדעת על מה שקורה מסביב .אלה כלים לא פחות חשובים מהציוד עצמו .

והדבר האחרון , הוא ההכנה המוקדמת . חשוב לחשוב על הכל עוד מהבית לפני הדייג , ולבוא מוכנים עד הפרט קטן ביותר כדי שבים לא נצטרך לעשות דברים מיותרים שלא הבאנו בחשבון , שבהמשך עלולים לגרום לנו לרוגז ואיבוד יכולת הריכוז והדריכות . מה זה לחשוב על הכל ? אם הגעת לדייג ואתה מרגיש כמו בטיסה באל על והכל מתקתק טוב , סימן שחשבת על הכל .
אם אתה מתחיל להתעסק בקשירת קשרים , או לחפש את המצית , לא חשבת על הכל. דייג טוב , = תיכנון והכנה טובים .

pitam15

New member
ציוד לבורי

חכת בולונז קרבון 5 מטר של LINEAEFFE , חוט ראשי 25 מ"מ, בקרסים 18 מ"מ, קרסים 10 ,12, ולפעמים גם 9

למעלה