הבראונינג ,עלפי המושגים שלי
הוא כבד מדי לדייג בורי .
אני דג בלילה על רגש ולכן המקל חייב להיות קל ורגיש , קודם כל כדי להרגיש כל נקירה של כל דג , לאוו דוקא בורי , אבל בעיקר בורי . ודבר שני כדי שלא תתעייף להחזיק בו לאורך זמן .
אם המקל כבד טיפה מעל הרצוי , אפילו שהוא קרבון (דרך אגב לא כל מקל שרשום עליו קרבון מתאים לדייג בורי , יש מקל ויש מקל ) מה שתקבל כתוצאה משימוש במקל כזה , הוא בעיקר פיספוסים . והרבה פיספוסים . מקל כזה לא יתן לך לגלות בזמן את הנישנוש הקטן של הבורי , וכתוצאה מכך ,גם התגובה תהיה מאד איטית ומאוחרת . זה נקרא היססת פיספסת . ולכן בדייג בורי , למקל יש השפעה עצומה על איכות הדייג . הייתי אומר אפילו השפעה עליונה . נכנסתי לנישה הזו כי אני פשוט מכיר את הבראונינג ויודע עד כמה הבורי שמח שאנשים משתמשים בו . הוא תופס , לא אמרתי שלא תופס , אבל יש טובים הרבה יותר .
אז מה אצלי:
אצלי הבורי בא בעיקר בלילות , אני דג ללא מצוף וללא זרחן , רבבות של בורים .
הציוד ,מקל בוס איכותי קרבון 6 מטר , חוט ניילון 018 סופיקס , זוג קרסים קריסטל מספר 10 על חוט 018 גם כן , עופרת לחיצה קטנה מאד מעל הקשר . בצק מסטיק שהוכן בהרבה אהבה , ריסוס טוב מצב רוח טוב , ללא לחץ של זמן , מוסיקה טורקית ויוונית לרומם את מצב הרוח , בטן מלאה , חשוב להגיע אחרי מנוחה טובה זה משפיע על הריכוז בעת הדייג , ולהשאיר את המחשבות והדאגות בבית .
לדייג על רגש יש יתרונות רבים על דייג מצוף וזרחן . קצת קשה להסביר אבל בגדול , העיניים לא מתעייפות ,כל הריכוז נמצא ביד ובמקל , כל אכילה מורגשת מייד , ואם הדייג מנוסה טיפה בדייג על רגש , יוציא דגים בכמויות שכל מי שדג על מצוף וזרחן עלידו, לא יוציא גם לא בפי שלוש זמן ממנו .
מצד שני , זהו סוג דייג שמחייב יכולות ריכוז ,דריכות ותגובה מהגבוהים ביותר , ועל כן חשוב לבוא עירניים ולא עייפות מוקדמת . כל דבר קטן משפיע .