סקר בהשראת אתמול...

סקר בהשראת אתמול...

באיזה רבנות התגרשתם? איך היה? עשו לכם בעיות? עבר חלק? היו נחמדים? אנחנו התגרשנו ברבנות ירושלים, בגלל שהתחתנו אזרחי בניו יורק ורפורמי בארץ, הדיין די צחק עלינו ואמר לנו שהוא לא מבין למה באנו להתגרש כי אנחנו בכלל לא נשואים וביצע את הטקס כבר על הדרך אחרי הקראת שמות, זה היה די מהיר, הכל באותו יום, גם קצת בהלם... איך היה אצלכם?

פתח תקווה

הגעתי עם המון חששות אבל הרבנים היו בסה"כ אדיבים. מהרגע שהגשנו את הבקשה, נקבע לנו דיון ראשון אחרי חודש, דיון שני אחרי חודשיים וגט שבוע אח"כ. זכור לי במיוחד רב שלפני הטקס יצא לדבר איתי ולשאול אותי שוב אם אין טעם לנסות שוב. בכיתי והסברתי לו למה אני רוצה להתגרש. הוא היה מאוד אמפטי והודיע לי שהוא לא מנסה לשכנע אותי יותר.

navy123

New member
עונה גם..

היינו ברבנות בפ"ת לדיון ראשוני (התביעה לגרושין הייתה ברבני). הם היו ממש נחמדים (די הופתעתי האמת...) אבל גם העובדה שהעו"ד של שני הצדדים הכירו היטב איך המערכת שם עובדת עזרה לנו לקצר תהליכים. אחרי שהם הבינו מה הסיטואציה (האבסורדית) שאנחנו עומדים בה, הם הסכימו במקום לקבוע תאריך לטקס הגרושין (שבנורמלי הכי מוקדם לוקח איזה חודש) ולגרש אותנו למחרת
. זה לקח אולי שעתיים כל הסיפור. האמת, ממה שאני חוויתי וממה שאני שומע מאחרים, מרגיש לי שהסטיראוטיפ המפחיד שיש לביה"ד הרבני מוגזם ברובו.

רק שיר

New member
בתל אביב

התגרשנו באותו יום שקבענו לנו דיון לשלום בית עו"ד שלי אמרה לי, מה תגידי עליי אם אני ארגש אתכם היום?? אמרתי לה, את תהיי גדולה מהחיים!! ובהחלט היא היתה. ביום הדיון הכניסה אותנו דיברה עם זה
ועם ההוא
- ותוך שעה היינו גרושים _תעודת גירושין! חזרנו הביתה המומים...
לא יודעת למה כשאני נזכרת בזה אני נהיית עצובה.

tunalover

New member
../images/Emo186.gifאני החלטתי לקחת סיכון

התחתנו והתגרשנו בחו"ל. מבחינתי זה מספיק אבל... מבחינת החוק היבש אנחנו חייבים לעבור כאן דרך הרבנות. כרגע אני לא רואה את עצמי מתחתנת שוב אבל אמרו לי משהו לגבי ממזרים במידה ואעשה עוד ילדים וזה גורם לי לחשוב קצת בכיוון של ללכת בכל זאת. אגב - למישהו יש כאן מידע בנושא?

רומנteaת

New member
לפי מה שידוע לי,

אם התחתנת בחו"ל באזרחי, למרות שזה לא תקף מבחינה דתית- זה עדיין נחשב סוג של "ידועה בציבור" או משהו כזה, לא יודעת אם אני אומרת את המושג המדויק, ואז בשביל להתחתן שוב על מישהו אחר את תצטרכי גט כמו שצריך. עניין הממזרות הוא כזה: אישה נשואה שיולדת ילד למישהו שהוא לא בעלה- הילד של האיש "האחר" מוגדר ממזר. ממזר הוא פסול חיתון, כלומר אם אכן נולד ילד כזה- כשיגדל יעשו לו המון המון בעיות בכל תחום שקשור לדיני אישות ומעמד אישי. אז בגדול, מבחינת הרבנות- זה שהתגרשת באזרחי זה לא מספיק, ולכן מבחינתם יש מצב שאת עדיין מוגדרת כאישה נשואה. ואז אם תעשי עוד ילדים, אולי הם ייחשבו ממזרים ואז תהיה בעיה גדולה. אני כל הזמן אומרת אולי כי אני לא בקיאה בכל פרטי ההלכה וגם לא יודעת את הסיפור כולו, אבל אני מציעה לך באמת לבדוק את זה כי ההשלכות עלולות להיות באמת לא ממש סימפטיות. לגבר שהתגרש באזרחי, למשל, אין את הבעיה הזו, כי לגבר מותר לעשות ילדים מכמה נשים, והילדים לא ייחשבו ממזרים. זה תקף רק לגבי האישה.

cheshire9

New member
גם אני

התחתנתי והתגרשתי בחו"ל. אבל גרושתי לא יהודיה. אמרו לי במשרד הפנים שצריך להביא את הניירות ולהירשם וזהו - אבל עוד לא עשיתי את התהליך

דקר26

New member
בבית דין הרבני בחיפה

הגעתי לפתוח תיק שבוע אחרי החתונה, לא היה לי את התעודת נישואים ושום דבר.. הבחור בהתחלה חשב שאני צוחקת עליו אבל נירגע כשראה שאני רצינית ופתח כמו ילד טוב את התיק. ביקשתי ממנו שיזדרז עם העסק כי שמעתי שמתחילה מלחמה [אופס 3 ימים אחר כך התחילה] אמר לי בשביל לחסוך זמן [אין רכוש, אין ילדים ,אין אהבה] שנכין חוזה , הכנתי.. שלחתי לX שיחתום איפה שסימנתי לו בX הדייט השני שלי ברבנות היה כבר אחרי המלחמה [קצת בעייתי להתגרש עם קטיושות ברקע] קיבלנו מכתב שנגיע עם העדים.. הגענו.. העציץ שאל אם הוא צריך לומר לי "מגורשת מגורשת מגורשת" ,הרב ענה לו "אנחנו רבנות מודרנית, אם תגיד לה את זה אני מרשה לה לירוק עליך בפרצוף" העציץ עשה את הטקס של להרים ולהוריד נייר, אני ישבתי בצד ומלאתי את הטפסים. הבנתי שעברנו את התהליך המקוצר משהו.. כי שמעתי על זוגות שלקח להם הרבה זמן להתגרש.. סיימתי, לפני שיצאנו הרב אמר לנו שאסור להתחתן 3 חודשים וזהו.. יצאתי עם הקלה ולכל החברים שחיכו בחוץ. היה קצת מוזר לצאת לכל החברים שחלקם הגדול גברים שהיו חברי ילדות שלו שמחבקים ואותו הולך לתפוס מונית ואף אחד לא התיחס [או כמו שחבר שלו אמר לו כשהעציץ בא לדבר איתו.. "איתך היינו עד החתונה,אחרי ההתנהגות שלך,איתה אנחנו ממשיכים אחרי הגירושים"] [לחגוג הלכתי למפגש של פורום חתונות שניקבע לאותו יום..אמא של האירוניה]

דקר26

New member
תישמעי... תיראי... הביטי ...

יש לו מזל שרק עציץ... יש כאלה חברים שלו שכל כך כעסו עליו שרצו להפוך אותו לצמח :) דקר שמבינה שאתם לא מכירים את הסיפור הנישואים וגירושים בזק אבל זה באמת שווה לכם לשמוע [משעשע ומיסתורי ברמות מצחיקות]

Rtitan

New member
לא מכיר את הסיפור... אבל כגבר אני יודע...

שכדי שיקרה מצב כזה שחברי ילדות של מישהו ינטשו אותו ויחברו לגרושתו בכזה כעס - זה צריך להיות מקרה היסטרי ומטורף על גבול הבלתי ניתן להבנה. RT - שגמר את הצפרניים מרוב סקרנות אבל לא אומר כלום
.

אנחנו התגרשנו בצפת

היה מאוד קצר לקולע - הגענו עם ההסכם בתאריך שהזמינו אותנו. בדקו את הניירת. שאלו אם יש לנו עדים. הצטערנו שלא עשינו יותר שיעורי בית ולא הכנו עדים (אחרת היינו גומרים עם זה באותו היום). הזמינו שנית. הגענו עם העדים. האיש הלך לחדר פנימי לכתוב את הגט או משהו כזה. סיימו. נכנסנו. התגשרנו בצ'יק ויצאנו. נפרדנו לשלום מהעדים. נסענו לראש פינה, קנינו 3 מנות פלאפל משובח ונסענו לאכול אותן בעבודה של החברה שלו (היכרות ראשונה שלי איתה היתה אז).

אני התגרשתי ברחובות

הרבנות היו איתי הכי סבבה שבעולם. דיון ראשון-"החלטתם להתגרש? כן, יש הסכם?-יש, תבואו שוב באוקטובר. אני - " מה אוקטובר זה המון זמן!!!!!!! ואחר כך אסור להתחתן 3 חודשים..מה פתאום , בשום אופן לא!!!!!!!!" הדיין הלך , דפדף ביומן, התייעץ עם חברו והוחלט-טוב תבואו בשבוע הבא במקום זוג שאין לו הסכם.." אני חחחחחחחחחח הגרוש נשאר בהלם.... וכך היה ..ב- 5 ביולי קבלתי גט-ואגב אני צחקתי כל הטקס עד שנזפו בי שאני מבזה את בית הדין הרבני. "תביא ת'כתובים, תחזיר, לך, תבוא, תשים בתיק, תן.קבלת מתנה, תחזיר(לא בא לי)....."...חחחחחחחחחחחחחח

רומנteaת

New member
אני בתל אביב. היה כל כך כיף ../images/Emo13.gif

באותו יום פתחנו תיק וקיבלתי גט. היה יום ארוך, אבל משתלם.

שרשירית

New member
גירושי בזק... זבנג וגמרנו

התגרשנו בבית הדין הרבני בטבריה (אותם הרבנים שבצפת) וכנראה שהם מקבלים כסף לפי כמות המתגרשים ביום. היו מוכנים לגרש אותנו באותו היום אם היינו מגיעים עם מה שצריך - אז פשוט קבעו לנו תור לשבועיים לאחר מכן (כי האקס בשבוע לאחר מכן היה בטיול ולא יכול היה להגיע - הם מבחינתם כמה שיותר מהר). כל כך מיהרו עד שבמתן הגט לא טרחו לקחת מאיתנו הסכם ורק אחרי שיצאנו נזכר האקס ששכחנו משהו קטן...
. חזרנו שוב, האשימו אותנו שלא הזכרנו להם לגבי ההסכם (דפוקים) וחתמו בלי הרבה בעיות. אין ספק שזה היה אחד הימים המצחיקים בחיינו... הטקס היה מצחיק עד דמעות.

למעלה