סקר אישי שלי

kdr

New member
קצת בעיה

אבל אלך בהפוך על הפוך. באולמות סביר להניח שיספרו לך על ניסים איך נכים התחילו לרוץ בעמותות שמקבלות את האוכל, אז זהו - שלא. אל תאמיני, כדאי לגשת לעמותות באזור רחובות ולקבל מהן מידע אמיתי ומעודכן. בזמן הזמנת האולם, תדאגו לרשום בהסכם כי עד שבוע לפני הארוע תעבירו להם את מספר המוזמנים המשוער (על כמה מנות אתם מתחייבים לשלם) + 10% על אחריותם ובאותה רשימה יועבר לוח הזמנים של הארוע מבלי לפרט. בשבוע לפני, תדאגו לפרט אחרי בדיקה עם האורחים תמסרו כמות, תבדקו בלוח השנה מה קורה יום לפני, ביום הארוע ויום אחרי. תעברו שוב על התפריט יחד עם בעלי האולם ותמסרו את הלו"ז בו ירשמו זמני ההגשה לפי התקדמות הטקס (מיד אחרי החופה מנה ראשונה, חצי שעה מתחילת ההגשה של המנה הראשונה - מנה עיקרית וכו'), כדאי למנות אדם שיעקוב אחרי הספירה והתקדמות הארוע והכי חשוב, להקפיד כי המנות היקרות (מוח, לשון וכו') לא יוגשו רק לכם ולשולחן לידכם אלא גם בקצה האולם. שווה אפילו לבקש אדם מכל צד של הנישאים ולצייד אותו בכלי כתיבה לרשום את שמות המלצרים שאומרים שנגמר במטבח פריט מסויים. זה שווה הרבה כסף בהתחשבנות. אני לא מכיר אולמות ברחובות, אני מהקריות.

אוי, זה מנהג נוראי ומרגיז ../images/Emo46.gif

היינו לא מזמן בחתונה שפשוט התייאשנו והלכנו לפני המנה העיקרית, כי יש גבול! הוזמנו לשבע וחצי וב-11 וחצי עדיין לא הוגשה המנה העיקרית, ועם כל הכבוד לכל ההייטקיסטים שיש שם שמתחילים לעבוד בתשע, עשר-אני צריכה להיות בגן בשבע בבוקר, אז פשוט קמנו והלכנו.

לי נמאס כבר ללכת לארועים.

אין מוסיקה שמתאימה לנו, הכל רועש . החופה תמיד מתקיימת בשעה 21.00 למרות שמזמינים את האורחים לשעה שבע וחצי. בחתונה האחרונה שהיינו נתנו צ'ק של 750 ש"ח והחברה שלי שחיתנה אפילו לא נגשה לשולחן שלנו, וכשהערתי לה לאחר כמה ימים היא עשתה איתי ברוגז ואנחנו לא מדברות יותר. אי לכך החלטתי שאני לא הולכת יותר לחתונות, גם לשלם וגם לא להנות זהקצת יותר מדי בשבילי. אז שסלחו לי כולם, אני גמרתי עם חתונות.

noahanoon

New member
ממש חבל...

בתור מי שהתחתנה לאחרונה, אני לא מבינה למה אנשים עושים את זה לעצמם ולאורחים שלהם... אנחנו עשינו חתונה הפוכה - הזמנו לשעה 19:00 (חורף), בזמן קבלת הפנים הוגשו מתאבנים (ע"י מלצרים מסתובבים, לא דוכנים שסותמים את כל התאבון), בערך בשעה 19:45 נפתחו המזנונים של ארוחת הערב, ובשעה 21:00 נערכה החופה - אחרי האוכל! מיותר לציין שאנחנו וההורים היינו בכל קבלת הפנים - עמדנו בכניסה לאולם וקיבלנו את כל האורחים שהגיעו. הם הרי באו בשבילנו, לא? בדיוק כמו שלא הייתי מזמינה אנשים אלי הביתה ונעלמת לשעה וחצי... נראה לי נימוס בסיסי. גם המוזיקה היתה שונה מאירוע רגיל - להקה שמבצעת מוזיקה עברית, בעיבודים שמחים ומקפיצים, אבל שירים עיבריים מכל הזמנים שכולם מכירים. לא טראנסים, לא מזרחי ולא "אנחנו מאמינים בני מאמינים". לגבי הרעש - גם זה ניתן לשליטה - אנחנו הקפדנו שהמוזיקה תכוון לרחבה, ועשינו אזור של בית קפה בפינה הכי רחוקה של האולם ושם ישב מי שרצה לדבר ולא לרקוד. החתונה, דרך אגב, נגמרה בשעה 24:00 בערך. ולא הרגשנו שפיספסנו משהו... בקיצור, אפשר גם אחרת. הכל תלוי ברצון של בני הזוג והוריהם. אותי הורס שאני רואה זוגות שאף פעם לא שומעים מוזיקה מזרחית, ופתאום כל החתונה במזרחית כי זה מקפיץ... שונאת את הקטע של אוכל - ריקודים - אוכל - ריקודים - אוכל - ריקודים וחוזר חלילה. תנו לי לאכול בשקט ואל תכריחו אותי לרקוד בין מנה למנה.

למעלה