יתוש
נעקצתם כבר השנה? לא שזכור לי יש לך בבית פנס סגול שמחשמל יתושים? לא יש לך בבית מין תקע כזה שתוקעים בשקע והוא מרחיק יתושים? לא יש לך רשתות בחלונות? רק בסלון לא, אבל אני לא פותחת פה את החלון אתם גרים ליד מקור מים שבגללו יש הרבה יתושים בשכונה? כן, נחל הירקון די קרוב בטיולים אתם נמרחים בחומר הזה שמרחיק יתושים? לא, אבל נמרחתי כשהייתי קטנה מתי בפעם האחרונה לא יכולת לישון בגלל יתוש שזמזם לך ליד האוזן? לא זוכרת, אולי בשנה שעברה כשאתם רואים יתוש אתם הורגים אותו? לא, איכס פוחדים מיתושים? לא יש לך משהו להוסיף בנושא? אנחנו נעקצים הרבה יותר ממה שנדמה לנו. לכל יתוש הגוף שלנו מגיב שונה ובעצם זו תגובה אלרגית. זו הסיבה שיש גדלים שונים של עקיצות ומידה שונה של גירוד ומידה שונה של כאב. זה גם אומר שיש יתושים שאנחנו לא אלרגים אליהם ולכן לא נדע שנעקצנו. בגלל שאת כל החיים שלי ביליתי באזור הירקון שמשופע ביתושים בקיץ (עושים פה הדברות בקיץ, אבל בילדות זה לא היה ככה) אני מניחה שהגוף שלי התחסן נגד רוב היתושים ולכן אני לא נעקצת. כך גם המשפחה והחברים שלי מהשכונה. כלומר, אנחנו נעקצים, אבל לא מודעים לזה. אם מישהו שלא גדל בשכונה שלי - או ליד מקור מים אחר - ישן אצלי בבית, בבוקר הוא יקום כולו עקוץ ואני לא. כשהאקס האילתי שלי היה בא לישון אצלי ממש היה אפשר לראות את ההבדל. אותו כנ"ל כשביליתי בשנה שעברה כמה שעות עם חברה שלי ליד איצטדיון רמת גן והיא יצאה משם כולה עקוצה ומגרדת ואני בלי כלום.