סקר : איפה למדתם?

Jbrow

New member
סקר : איפה למדתם?

אני פשוט רוצה לדעת איפה למדת ,באיזו אוניברסיטה\מכללה\מוסד אקדמאי למדתם?? אני כרגע ,רק יצאתי מהצבא,רוצה ללמוד מדעי המחשב,ולהיתברג בתחום. עושה פסיכומטרי + משפר בגרויות.

JohnDoe5

New member
BA מדמ"ח, מכללת תל אביב-יפו

ולפני שאתה שואל - שכר הלימוד זהה לזה של אוניברסיטאות

Jbrow

New member
לאיפה אתם ממליצים..

לי ללכת??? (חוץ מ את"א..במקרה שלא יקבלו אותי לשם. הדרישות שם בשמים. ואם אני לא מוציא איזה 740 בפסיכו..אני אבוד. אבל אני ינסה.)

eyali26

New member
תלוי

תלוי מה אתה רוצה ללמוד... כל אוניברסיטה ידועה בפקולטות מסויימות יותר מאשר באחרות..

JohnDoe5

New member
האמת ש...

זה תלוי במה אתה חושב לעשות אחרי שתסיים את התואר. בתור מישהו שהתחיל לעבוד בתחום לפני שהתחיל את התואר, הגעתי למסקנה שהתואר ברובו לא מקנה כלים מיוחדים (מעבר להתנסות הראשונית) לעבודה בתחום (שלא כמו נניח תואר בהנהלת חשבונות או בכלכלה). אם אתה רוצה להתעסק בפיתוח (מה שנקרא תוכניתן), אז לדעתי מבחינת חומר הלימודים אין כל כך יתרון למקומות השונים. מה שכן, הייתי מציע שתבדוק דברים כמו - שכר לימוד, יחס המוסד לסטודנט (לרוב במכללות היחס יותר טוב מבאוניברסיטאות), אפשרות ללימודים בשעות לא שגרתיות (אם נניח אתה רוצה לעבוד וללמוד בערב), הכרה בתואר עבור לימודים לתואר שני (במידה ותחליט שאתה רוצה גם תואר שני במדמ"ח) ועוד ועוד.

Jbrow

New member
אישית...

וקודם כל תודה על התגובות. אישית,חשבתי לנסות רק בטוניברסיטאות. ועכשיו חשבתי על הפתוחה , או בן-גרויון,או לא יודע מה. או כל מוסד אחר,שברמה של אוניברסיטה.

azaria

New member
הפתוחה נחשבת פחות מן האוני' האחרות.

לא במעמד גרוע כמו לטביה אבל בכלל לא בליגה של האוניברסיטאות הרגילות. (י-ם, ת"א, ב"ש, הטכניון, יש עוד?) ועצה קטנה לשיפור הפסיכו והרושם הכללי שאתה יוצר... וכתוצאה מכך גם סיכוייך להתקבל לאנשהו... תתחיל לכתוב נכון. למשל: לא "אני ינסה" אלא "אני אנסה. התנסחות קלוקלת כזו ממקמת אותך נמוך עוד לפני שמסתכלים איפה למדת.

ariknet

New member
שטות ממדרגה ראשונה

האוניברסיטה הפתוחה הינה אחת מהאוניברסיטות המובילות בתחום המדעים וכראיה - ידוע שכל המרצים מפנים לדפרים של הפתוחה במתמטיקה ומדעים שכן הם בעלי פירוט ועומק רק. המבחנים הם בין הקשים ולא פעם ראיתי בוגרי אוניבסיטאות ידועות מתפטלים בניסיון לפתורם. כמו כן יש אהדה רבה בקרב המעסיקים כלפי הפתוחה לא רק בשל הרמה האקדמית אלא בשל כך ששם אפשר להיווכח כי הסטודנט בעל יכולת למידה עצמית , בעל משמעת חזקה , ויכולת ניהול זמנים יעילה.

azaria

New member
על סמך מה אתם אומרים את זה?

אני אמרתי מה ששמעתי במו אזני מאנשי כחו אדם האמונים על ניפוי קורות חיים. אלה ההנחיות שקיבלתי בשני מקומות עבודה שונים מאנשי כוח אדם שונים. כך נמסר לי לפני שהתחלתי למיין קורות חיים ולראיין מועמדים בראיונות מקצועיים. ואתם? ממה שדחפו לכם בראש ביחסי הציבור של הפתוחה? מנסיונכם כאנשי כוח אדם וותיקים? כמגייסים ומראיינים?

snup

New member
על סמך זה ש...

נוכחתי במו עיניי להבין שלרוב(85%) בוגרי האוניברסיטה הפתוחה הם: - בעלי כושר התמדה - ניחנים ביכולת לימוד עמית - שואפים ללמוד בכוחות עצמם - מבינים עומקם של נושאים מסויימים. וכ' וכו' וכו'. אני רואה זאת כל יום בעבודה, ואני רואה את זה גם אצל חברים. אז סליחה מכל אלה שחולקים על דעתי אבל אני לא לבד, גם ראש הצוות הנוכחי וגם קודמו בתפקיד, בדעה אחת איתי. גם קולגות נוספות מביעות תמיכה ואהדה לכל בוגרי האוניברסיטה הפתוחה, ויש לציין את זה שאולי בוגרי האוניברסיטה הפתוחה לא מעודכנים בטכנולוגיה הקעכשוית כשהם מסיימים את התואר אבל הם בהחלט מתגברים על כל מכשול שגורם לאי למידה.

azaria

New member
כמו שחשבתי, לצערי...

אני מסכים אם ההגיון של מה שאתה אומר. אבל מי שמחליט האם לזמן לראיון, והאם לקבל לעבודה... אלה האנשים שצריך להתחשב בדעותיהם כשרוצים לענות על השאלה "האם הפתוחה נחשבת יותר או פחות מאוניברסיתא 'רגילה'? " ולצערי, מן הנסיון שלי (ושלי בלבד, אז לא להניח שזו האמת הצרופה) הפתוחה זוכה לפחות הערכה מאחיותיה הקונוונציונאליות.

TheReverend

New member
אז זהו שלא../images/Emo70.gif

הוא לא אמר שהפתוחה נחותה. הוא אמר שהיא נחשבת נחותה!!! יחי ההבדל הקטן. בכל מקרה הגישה השולטת שנתקלתי בה בקרב אנשי הייטק מגייסים ומראיינים מקצועיים היא שהפתוחה נחשבת(
) פחות טובה מאוניברסיטה "רגילה". כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל.

AlechkoB

New member
י"ב בקושי :)

עובד כמנהל מחלקת פיתוח קטנה. אבל אל תקח אותי כדוגמה :)

למעלה