וואלה לא יכול להתאפק
אז בשביל הפרוטוקול,אף אחד לא חושב שאסור לך להביע את דעתך ואף אחד לא חושב שהוא אלוהים ואף אחד לא אמר שאתה לא יכול לאהוב או לא לאהוב את מה שאתה רוצה. בסדר עד כאן? עכשיו אני אגיד לך מה הפריע לי כדי שלא יהיו אי הבנות. 1."יין גרוזיני משובח,יש דבר כזה?" וואלה יש,אחר כך אתה טוען שיין ישראלי "לא רע" עדיף על יין גרוזיני משובח שאתה אפילו לא מודע לקיומו. 2.לא אהבתי את הקיבעון המחשבתי שאומר שיין טוב הוא בהכרח אדום יבש שמגיע מצרפת,איטליה,ספרד,ארה"ב,אוסטרליה וישראל שבשמו אתה פוסל או לפחות מתייחס בספקנות לקיומם של יינות מעולים בגרוזיה. 3.הפורום הוא מקום שבו אפשר ללמוד ולהרחיב אופקים,המדינות שציינת הם יצרניות היין הגדולות בעולם וכל אחד מכיר את היינות שלהם אז כשמישהו מציע אופציה קצת פחות בנאלית הדבר הנכון הוא להודות על המידע החדש ולא לזרוק עצה לקנות כרמל מזרחי כי זה בטוח יותר טוב. 4."מה שמוכרים פה אילה יינות פשוטים וזולים"ו"יין טוב עולה כסף" ,ובכן,איכשהו לא נראה לך הגיוני שבארץ שבה המשכורת היא 20 דולר לחודש עלויות הייצור יהיו נמוכות מאשר בצרפת או ארה"ב,אוקיי,זה עניינך אבל יש אינדיקציות נוספות לאיכות מאשר תג המחיר. ולגבי מה שמוכרים פה,אמרתי שהם טובים לא הכי טובים,גם רוב היינות הצרפתיים שמוכרים בארץ הם לאו דווקא מהשורה הראשונה. 5.אתה טוען שעדיף יין ישראלי ב 30 שקל מאשר יין גרוזיני באותו מחיר, אולי,זה עניין של טעם אבל מאוד הפריעה לי נימת הסמכותיות הקלילה שבה אתה מבטל את תוצרתה של הארץ עם מסורת היין העתיקה ביותר בעולם. אין לי ויכוח איתך לגבי איכותם של היינות הגרוזיניים שנמכרים בארץ,לא רוצה אל תקנה,אבל מפריעה לי הגישה שלך שנראית לי צרת אופקים ומפריעה לי הדרך שבה רצית להראות לנעמי נעמי שהיא לא מבינה כלום כי היא קונה יינות שלא כל העולם מכיר. יאללה ביי.