סקר אימון אישי.

תודה. רק זכרי שציינתי ../images/Emo140.gif

שמאמן אינו מטפל ונמצא ממוקם בין יעוץ לטיפול!

pf26

New member
ונה כמיטב יכולתי

1. חברה טובה שלי עשתה אף היא הסבה (דווקא מתחום של מתמטיקה) והיא מאמנת אישית. דרכה פגשתי את המושג. 2. אימון אישי - סיוע לאדם בנקודה ספציפית בה הוא מתקשה לקבל החלטה, או להתקדם, או לשנות כיוון. בקיצור - סיוע בהווה בלי נבירה בעבר. 3. כנראה שלא, אבל הכל יכול להיות.

IAM20072007

New member
מנסה לענות

1. כן, פגשתי את המושג 2. למיטב ידיעתי אימון הוא סוג שלדרך להשיג את המטרה / יעד בדרך יותר מהירה מטיפול פסיכולוגי ארוך, הרבה פעמים מייגע ומתיש . 3. הייתי לוקחת לי מאמן , הלוואי ויכולתי להרשות לעצמי. 4. אני לא יודעת להגיד באיזה תחום, אני לאממש מכירה תחומים , כל אימון שיכול לעזור לי לבלוע את החיים עם פחות "לקחת ללב" , להבין את הסיטואציה ברמה הנכונה ולא בצורה קיצונית. 5. בבקשה

ענתי 78

New member
תשובות שלי. ../images/Emo50.gif

אז ככה: 1.כן 2. יעוץ ליווי והכוונה להשגת מטרה כלשהי שהאדם הממוצע יכול להגשים. 3.כן, יש מצב. במידה ואני אאמין באותה/ו מאמנת/ן. נתפס אצלי כמו חברה טובה אבל יותר מחוייבת לתהליך מוגדר ומסויים, ולעולם "בצד שלי".. 4. קידום עסק, הורות. היתה תקופה שהייתי בקטע דיי כבד עם אמא שלי. בלי להיכנס לפרטים, אני במקומה, (ואולי אהיה שם בעוד כמה שנים...) לוקחת כל עזרה אפשרית, גם אימון, בעיקר אם מדובר במאמן שמכיר טוב מאוד ומקרוב מתבגרים ובני טיפש-עשרה (שאלוהים תשמור אותנו מהתקופה הזו..
) 5. בכיף. אם זה מה שבא לך לכי על זה. 26 שנה בהוראה בחטיבה ףףףףףףףףףףףף.. יש כבוד
.

IAM20072007

New member
../images/Emo26.gif שאלה ../images/Emo36.gif

מתי יודעים מה מתאים? האם מתאים לי אימון או טיפול פסיכולוגי? איך יודעים למקד את המטרה? איך יודעים אם בכל זאת צריך טיפול ולא אימון? וכמה זמן לוקח אימון בדר"כ?

אכן שאלת שאלה נכונה

טיפול הוא תהליך של שת"פ בין מטפל למטופל, הוא לוקח את הזמן שלו שאין בו גבול. בטיפול אין מטרות ולא יעדים. הטיפול מתחיל בעבר ורק אחר כך מגיע להווה וחושף את הקשיים. (הטיפול הוא בהוויה אנו קוראים לו being) בעיות שאינן יכולות להיפתר בעשייה של המאמן למען עצמו סביר שיופנו לאיש מקצוע כמו פסיכולוג או פסיכיאטר וגם הן לא תמיד יושגו. באימון אישי - גם כן קיים שת"פ בין המאמן למתאמן. המתאמן קובע מטרה או יעד אליו הוא רוצה להגיע. בכל תחום (למשל- התנהלות נכונה בזוגיות, פרישה בטרם הגעה לגיל, תעוזה לפתוח עסק, שינוי הרגלי הצריכה, בעיות בהתנהלות חברתית, העדר ביטחון עצמי, חרדת קהל, וכו............. ) בסיוע המאמן ממקדים את המטרה חושפים את הערכים האישיים של המתאמל- יש לך שיטות ופועלים לפיהם כדי להשיג את המטרה לה שואף המתאמן. האימון הוא תהליך קצר יחסית 1--12 פגישות של שעה. באימון משלבים being וגם duing - כן יש מטלות ומשימות שמתבצעות בין הפגישות, וזה החלק היותר משמעותי באימון אישי. האימון מתמקד בהווה ובעתיד. לרוב אינו מתבסס על העבר. יעוץ - אנו מקבלים מבעל ידע (מקצועי) כלשהו וכולו duing קבלת העיצה ויציאה לבצעה. ועוד כמה מילים. כאשר אדם רוצה להגיע למטרה מסויימת בחיים והוא אינו יכל לעשות זאת לבדו מטעמים שונים הוא עשוי לגשת למאמן שיסייע לו להוציא מעצמו את כל היכולות הרדומות או הבלתי מנוצלות, יעודד המון. יסייע לו להציב מטרות וידאג שהמתאמן יבצען (אין עונשים) המאמן אמור להיות מעורב אבל לא מתערב. טיפול פסיכולוגי הוא ממושך יותר מתחיל מהעבר מהילדות ממשקעים וקשיים במטרה להציף ולנסות לאחות למן העתיד

אחי הסביר לי את ההבדל בין טיפול לאימון במילה

אחת - (יש לנו הרבה שיחות בנושא, אבל זה כדי לתמצת ) כשאדם בא למטפל ואומר לו (נגיד, לצורך הדוגמא)אני רוצה להרוויח יותר כסף ולהתעשר. מטפל ישאל אותו - למה? מאמן ישאל אותו -איך? ואני חושבת שרק מהטיפ הקטן הזה שיניתי גישה לכמה דברים בחיי.

אני יכולה רק לספר....

שעברתי אימון אישי לפני קצת פחות משנה ואין בכלל מה להשוות בין מה שהייתי אז להיום והכל כמובן לטובה יש כאלו שקצת "מתלוננים" על המאמנת האישית שלי אבל כמובן לצד החיובי
אני ממליצה לכל אחת ואחת ! ש2"ש לכולן

nutmeg

New member
אצא רגע משאלות הסקר

ואגיד לך את דעתי אימון אישי הוא כלי, לא דיסציפלינה. כמו שגישור הוא כלי ולא דיסציפלינה. כדי לאמן, צריך לבוא מהבית עם איזו שהיא דיסציפלינה ממנה יוצאים לאימון. אנשי טיפול שלומדים אימון יכולים להשתמש בכלי כשנכון להשתמש בו כמו גם אנשי מקצוע אחרים כמו אנשי עסקים שיכולים לאמן אימון עסקי, עורכי דין שיכולים להשתמש בטכניקות אימון או גישור כדי להשיג תוצאות, אנשי חינוך ועובדים סוציאלים יכולים להשתמש באימון כדי להשיג מטרות בתוך התחום שמהם הם באים ואותו הם מכירים, וגם פסיכולוגים, מרפאים בעיסוק, ופיזיותרפיסטים (במיוחד אלו העוסקים בפגיעות ספורט, אבל לא רק!). לא הייתי רוצה שאחת שעסקה בהוראה 20 שנה תבוא ותתימר לעשות אימון עסקי כשאין לה מושג איך מנהלים עסק. גם לא הייתי רוצה שאיש עסקים יבוא ויאמן אימין זוגי. עוד לא הייתי רוצה שכל מיני קוראים בקפה, מפענחי צ'אקרות וקוראים בכוכבים שעשו עכשיו קורס אימון יתקרבו אליי בכלל... ואני אומרת זאת כמי שלמדה אימון אישי ומי שמשתמשת בכלי היכן שנכון וצריך אצל הלקוחות שלה. בסופו של יום הכל מסתכם ביושרה. כשלקוחות מגיעים לפגישת אימון, על המאמן להיות יכול לזהות בגדול 2 דברים 1- אם יש פתולוגיה, ואז להפנות לאן שצריך 2- אם התכנים של האימון בכלל מתאימים לעולם ידע שלו - ואם לא, להפנות לאן שצריך. אחת הבעיות עם מאמנים היא שיצא להם שם של כאלה שלא מספיק יודעים לסנן ולסייג את גבול יכלתם. עד שלא יעשו משהו בהקשר זה, יתרגזו עליכם.

nutmeg

New member
גם מאמנת

קודם ולפני הכל אני מרפאה בעיסוק שמומחית בטיפול ושיקום קוגניטיבי. אני מאמנת כשצריך לאמן או כשמישהו שמתאים לכישוריי מגיע לאימון דווקא ולא לטיפול.

nutmeg

New member
מכיוון שאני לא יודעת מה הבנת

אין לי אלא לנסות לנסח אחרת: אני מצדדת בבעלי מקצוע עם יושרה. אם הם מאמנים, אני מצפה שיהיה להם איזה עולם תוכן מקצועי עוד טרם שלמדו אימון, ושיהיו כנים מספיק להגדיר אילו עבודות הם לוקחים על עצמם ואילו לא. אחד הדברים שמפריעים לי עם הדימוי שיש למאמנים כיום הוא שהם ששים לכל עבודה ומיישמים את אותם דברים על אוכלוסיות שונות עם צרכים שונים. אתן לך דוגמה: אני למשל לעולם לא אקח מישהו שרוצה אימון עסקי. למה? כי הידע שיש לי בניהול עסקים שואף לאפס, ואני יודעת שזה לא מספיק להעצים את האיש או מה שלא יהיה שיכולים לעשות באימון, אלא גם צריך לדעת לתת מידע ותנתב תהליך שבסופו של דבר יעזור לעסק מעבר לתהליך האישי שהלקוח מבקש. עוד דוגמה: לעולם לא אקח שני בני משפחה לאימון. אתמקד באחד ואפנה את השני לקולגה בהתאם לצרכים או להתרשמות שלי. אפילו עדיף לתת כמה אופציות כהמלצת הפנייה. מעבר לכך, כבר בפנייה הראשונה אלי אגיד איפה הייתרונות הברורים שלי באימון ואם זה מתאים ללקוח, אשמח להיפגש. בשורה התחתונה אני מצדדת במאמנים שמבינים שאימון, עם כל הכבוד לו, הוא רק כלי - אחד מיני רבים - להשגת מטרות, ושצריך איזה עולם ידע / מקצוע ממנו יוצאים ומשתמשים בכלי הנ"ל. אי אפשר ללמוד אימון על ריק, בלי שום הכשרה נוספת בעלת ממשק כלשהו לעבודה עם אנשים.

למעלה