סקר אימון אישי.

סקר אימון אישי.

למי שלא מכירה את הרקע (וזה בסדר גמור מבחינתי) פרשתי לפני שנה מ26 שנות הוראה בחטיבה ועברתי לקריירה שניה של אימון אישי (האימון ניצב בקשת שבין הטיפול לבין היעוץ) למדתי במשך שנה וסיימתי את כל ההחובות כך אני עומדת בדרישות של "לישכת המאמנים ישראל". כמו מורה טריה שיוצאת מהמכללה אל בית הספר וזקוקה לניסיון ומיומנות כך גם כמאמנת טריה אני עדיין לומדת, משתלמת,ורוכשת מיומנות. אני מבקשת לשאול אתכן מספר שאלות במטרה לקדם את עצמי ב"שוק" ולבסס לי נישה/תחום שאתמקצע בו יותר. תודה לכל מי שטורחת להקדיש מזמנה ולהשיב. 1. האם פגשת את המושג אימון אישי? 2. האם את יכולה לנסח במשפט או שנים מהו למיטב ידיעתך אימון אישי? 3. האם היית לוקחת לעצמך מאמן/נת אישי/ת? 4. במידה היית בוחרת לעבור אימון, באיזה תחום היית בוחרת לעבור אימון אם כן? יכולה לפרט? 5. תודה.

אענה כמיטב יכולתי והבנתי -

1. כן, שמעתי על המושג, פגשתי אנשים שעברו אימון כזה. 2. לדעתי אימון אישי הוא מהלך מרצון בו אדם משנה עמדה/גישה/מחשבה למען שינוי עמדה/מקום בהתחלה באופן יזום עד שזה הופך לטבע (אולי לא התנסחתי בבהירות, אשמח להסביר או לתת דוגמא) 3.לא יודעת 4.יכול להיות שאין לי תשובה לסעיף הזה וכתוצאה מכך נתתי את התשובה בסעיף 3. 5. בבקשה.

../images/Emo140.gifקודם כל תודה

אתייחס ברשותך למענה שלך לשאלה השניה. אימון אישי עוסק כמובן בפרדיגמות ואת אכן נתת דוגמא לכך. לכולנו יש פרדיגמות משמע, תיפיסות, מחשבות, אמונות שאנו דבקים בהם לאורך שנים מבלי שנדע למה ומבלי שנערער עליהם את הפרדיגמות תוקעות אותנו, ניתן להחליף בתהליך האימון, באחרות. מעבר לכך מטרתו של האימון האישי היא לצמצם את הפער בין המצוי לרצוי במטרה מסויימת מוגדרת אותה מביא המתאמן אל המאמן. תודה.

לאייה

New member
תשובות

1. כן 2. אימון אישי מבחינתי הוא שרלטנות שמאפשרת לאנשים לא מקצועיים לחרוג מתחומי האחריות שלהם בשם שיטת ה"זבנג וגמרנו" שפופולארית היום . במקום לטפל בבעיות ע"י אנשי מקצוע ,אנשים חושבים שתוך כך וכך מפגשים עם אדם לא מוסמך הם יפתרו את הבעיות שלהם. 3. לא 4. לא הייתי בוחרת ב"מאמן" אלא באדם מקצועי : דיאטה-דיאטנית,בעיה רגשית-פסיכולוג וכו 5. בבקשה

את ישירה. .....אחי מאמן אישי בעל שני תארים

אחד מהם בפסיכולוגיה ,נוסף על היותו מאמן אישי הוא מרצה באו"פ כבר שנים רבות . אימון הוא לא טיפול. הם לא קוראים לעצמם מטפלים והאנשים שבאים אליהם אינם מטופלים. וכמו שיש מי שמאמן אותי בשירה יכול להיות מי שמאמן אותי בשינוי דפוס התנהגות או חשיבה. זה לא טיפול בבעיות האישיות .

לא ראיתי. תראי, יש הרבה שרלטנים בתחומי הטיפול

והפסיכולוגיה, כל המרפאים בכשפים וכל הקוסמים למינהם, מהם בהחלט הייתי נזהרת. גם ממי שאומר שהוא מאמן אישי - ולא עבר שום קורס לימודים ואים לו הסמכה - הייתי נזהרת. אבל אדם שבא עם רקע וגם עשה קורס מאמנים - הייתי סומכת עליו יותר מאשר השכנה ממול שקראה ספר וחצי וחושבת שהיא מאמנת.

ההערה שלך

ההערה שלך באה ממקום של לפגוע ואני לא משתפת פעולה בדיונים כאלו. תודה.

IAM20072007

New member
אני חולקת על דברייך../images/Emo31.gif

לא לכל אחד מתאים טיפול ארוך אצל פסיכולוג, לא לכל אחד מתאים לפתוח את פצעי העבר . יש מצבים שאדם מרגיש שהוא נתקע בחייו ומישהו מהצד יכול להוביל אותו למקום טוב יותר.

תודה. ואני מוסיפה ../images/Emo140.gif

זהו היתרון של אימון אישי בטווח קצר של זמן פשר לקדם מטרות עוסקים באימון בהווה ובעתיד לא נוברים אל שנות הילדות ואל קשת הסובבים אותנו מכל זוית אלא מציבים מטרה (אחת) ועל פיה מקיימים מודל אימון (יש מודל בסיסי) המושתת על ערכי המתאמן, ההויה היומית, הקשיים, הפרדיגמות, והכל במטרה לקרבו למטרה הספציפית שלה הוא שואף. האימון שעברתי בשנה שעברה הביא אותי למקומות נפלאים וכל סובבי מעידים על כך.

קודם כל תודה../images/Emo140.gif

לאייה האם את סבורה שכולם שרלטנים? שהרי לשם כך יש את לשכת המאמנים שדורשת ממקבלי התעודה והמשייכים אליה דרישות מאוד מדוייקות. לא אחת גילינו רופאים, פסיכולוגים, מוהלים ושות......... שהם שרלטנים בכל תחום יש כאלו וגם באימון יש כאלו. האם זה פוסל אותם בשם כך?

לאייה

New member
את האמת ?

מאחר וזו דעתי אין לי ענין להכנס לעובי הקורה בנושא שפשוט לא מענין אותי. אני בטוחה שזה היה עושה לך שירות טוב כפי שההודעה שלך שכביכול הביעה התענינות מהדעות שלנו על הנושא ולמעשה השתמשה בפלטפורמה של הפורום על מנת לקדם את האינטרסים שלך עשתה. באפן אישי מפריע לי פרסומים שאינם מתואמים עם ההנהלה או לפחות עם מנהלת הפורום,לשם כך יש גם לוח שניתן להשתמש בו,לא אהבתי את הצורה בה השתמשת ואת ממשיכה להשתמש בפורום [ובפורומים אחרים] על מנת למצוא עבודה,אבל זה כבר עניינה של המנהלת ואני רק אמשיך ואביע את דעתי על כך בהודעה זו ולא אמשיך לדון איתך בנושא יותר.

אני יכולה לענות לך על זה במסר ../images/Emo13.gif

ועל כל שאלה נוספת בעניין פירסום בתפוז ובפורומים.

הילהל

New member
ביקשת כ"כ יפה..אי אפשר לסרב

אז ככה: 1. פגשתי את המושג (ואמא שלי גם למדה והוסמכה כמאמנת, בין יתר יכולותיה הרבות) 2. אימון, להבנתי, הוא דרך לסייע לאדם שרוצה לעשות שינוי כלשהו בחייו, שנמצא בנקודה אחת ורוצה להיות במקום אחר (לרדת במשקל, למצוא זוגיות, לצאת מהמינוס). באימון הולכים בעיקר קדימה (מה המטרות ואיך אשיגן?) ולא אחורה כמו שנהוג לחשוב על טיפול פסיכולוגי שמרני (למה זה קורה לי? ואיך אמא אשמה?) 3. ניסיתי בעבר להרף עין פגישת אימון, זה לא נראה לי רציני מספיק ונטשתי אחרי מפגש אחד. 4. הייתי מוכנה שאימון יהווה חלק ממכלול בנושא שארצה לטפל בו. שהאימון יהיה רק כלי אחד מה"ארגז" של האדם המקצועי אליו פניתי (למשל: דיאטנית שהיא גם מאמנת, פסיכולוגית שלמדה אימון וכד'). זה מתקשר ללימודים של אמא שלי - שלמדה כבר אימון, גישור והנחיית קבוצות, כל זה כדי להעשיר את עצמה כאשת מקצוע בתחום אחר לגמרי. זה יופי של העשרה, זה מדאיג כמשהו בודד שאדם למד ואיתו הוא ניגש לטפל. 5. על לא דבר

למעלה