סקרנית מאוד

סקרנית מאוד

האם רוחות רפאים יכולים לעשות משו? האם הם יכולים לקחת ממך כוח? למה הן קיימות? למה הן רוצות להראות שהן קיימות? ולמה זה מפחיד?

אז ככה:

רוחות רפאים יכולות לעשות דברים חיובים או שלילים, תלוי באופי שלהם רוחות רפאים קיימות בדכ במצב שבו הנשמה נשארה תקועה בגלל מות טראומטי או משהו שלא השלימה בחייה האם הן רוצות להראות שהן קיימות?על זה יש ויכוח חלק אומרים שכן וחלק טוענים שלא מפחיד? תלוי איך את מתיחסת לכל הענין. שלך חנה גונן

zViper

New member
עוד תוספת קטנטנה:

ישנם מלאכים/יות, שיש טענה שקיימים והם בעצם רוחות רפאים ששומרים(כידוע על מלאכים). ישנם שדים ופולטרגייסט שהם הרעים והרשעים שבעולם רוחות-הרפאים. ישנם גם(לפי קריאה משלי לפני זמן-רב במקורות רבים) רוחות של אנשים טובים, שמרגישים צורך להשלים משימה שלא הסתיימה, אז הם תלוים בין העולם הזה לעולם הבא, שחלקם תקועים במיוחד בגלל ניסיון לנקום באדם שגרם/גורם בעיות לו ולמשפחתו הקרובה.

I am a freak

New member
כנראה יש פרט שחסר לך....כנס בבקשה

יש לי שאלה אליך, אתה יודע מה ההבדל בין רוחות רפאים לשדים, מלאכים ושאר יישויות? מצפה לתגובה,

Gum Cigarettes

New member
ממ...

רוח עם כוח פיזי או משהו כזה. נדמה לי

העצבנית

New member
../images/Emo101.gif

פולטרגייסט זו רוח לא ממש רעה, אלא יותר... שובבה. היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה, למשל... נו, את יודעת... להעלים חפצים בבית, לזרוק חפצים... הכל, אבל רעה היא לא.

zViper

New member
נו, בחייך... החלטת להתחכם כאן?../images/Emo8.gif

כן, אני יודע את ההבדלים...

I am a freak

New member
../images/Emo8.gif חיחיחי.. כנס...

אם את יודע את ההבדל.... אני מצטט אותך- "ישנם מלאכים/יות, שיש טענה שקיימים והם בעצם רוחות רפאים ששומרים(כידוע על מלאכים). ישנם שדים ופולטרגייסט שהם הרעים והרשעים שבעולם רוחות-הרפאים." אני לא יודע אם הבנתי אותך נכון, אבל (הבט נא על השורה המודגשת)- איך אתה יכול להגיד שמלאכים הם רוחות רפאים ששומרים
מאלכים הם מרבד יותר גבוה... מצפה לתגובה, ו... דרך אגב, תודה על הדיון היפה הזה, אני אוהב דיונים כאלה!!

zViper

New member
אוקידוקי../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif הנה הסברי לענין:

אם נודה בכך או לא, כולם מגיעים מאותו עולם קסום, שלא נגלה לעינינו הרגילים, שהוא: עולם הרוח, שיש טענה שזהו העולם המקביל לעולמינו שלנו. עולם זה נמצא בו-זמנית עם עולמינו, הוא עולם מלא רבדים וכוחות רבים, הוא מאוד מרתק, מסקרן וכולל בתוכו: מלאכים, רוחות ושדים, פולטרגייסט ועוד... בנוגע למרבד הגבוה, כמו בד"כ בסיפורים (שתמיד טענתי כמו רבים שהסיפורים פשוט לקוחים מהמציאות שלנו,בכל הנוגע לכוחות הטוב וכוחות הרשע) המלאכים ופולטרגייסט הם במרבד הגבוה, שכמובן המלאכים הם הרוח הטובה הגבוה, ופולטרגייסט הם הרוח הרעה ביותר שיכולה להיות... ביניהם ישנם את השדים והדיבוקים למינהם וגם הרוחות-רפאים. המשותף לכולם, חוץ מאשר שייכותם לעולם הרוח, כולם בעצם תקועים בין העולם שלנו לעולם הבא, העולם בו הם נמצאים זהו עולם-הרוח(הביניים).

I am a freak

New member
אמונותינו שונות....

האמונות שלי ושלך דיי שונות, אני מאמין שמלאכים נבחרו להיות מלאכים, והם לא נתקעו בין המימדים וסתם הפכו למלאכים. אני לא מאמין בעולם הרוח, אני לא חושב שיש דבר כזה. בשבילי דיבוק זה שד או רוח שנכנסו לגוף של האדם. בשבילי פולטרגייסט זה עוד מושג שאניצריך ללמוד עליו. בשבילי שדים אלו יישויות מרבד גבוה שנוצרו במטרה להפחיד את האדם. אבל יש לנו דבר אחד *או יותר* במשותף*- שנינו חושבים שהעולם הזה הוא קסום ומסתורי.... וגם אני חושב שהוא "מקביל" לעולם שלנו... אבל לא בדיוק ככה... זו תאוריה שלמה...חיחי... סיפור ארוך... לילה טוב

zViper

New member
אגב, יתכן שאחת הסיבות...

להבדלים בינינו: אני מגיע מהתחום המיסטי והרוחני, לכן יותר מורגש קירבה כלשהיא לעולם הרוח המיסתורי. אגב, רציתי לציין שיש באמירתך מעט סטירה... אז כך: בתחילה ציינת "אני לא מאמין בעולם הרוח, אני לא חושב שיש דבר כזה." ובהמשך הכתיבה, רשמת "שנינו חושבים שהעולם הזה הוא קסום ומסתורי....." מבין היכן הסטירה?
אז כך, או שבעצם אינך מודע לכך מספיק, אך התת-מודע שלך גרם לך לכתוב את המשפט השני כתיקון, או...
ותחשוב על כך, קרא שוב את אשר כתבת ותמצא בין מילותיך שבעצם... אינך מאמין בכך אך מכיר בזאת ולדעתי: להיות מודע/מכיר בזאת זה כבר גבוה יותר מלהאמין

I am a freak

New member
לא הבנת את כוונתי....

יכול להיות שההגדרות שלך ושלי למישור הזה, הן שונות, איך אתה מגדיר את עולם הרוח? המקום שבו שוכנות היישויות? כי אם כן, ההגדרות שלנו דיי דומות אבל השמות שלנו שונים, אם כך, אנחנו מתכוונים לאותו דבר. זה כמו שאתה תגיד חתול, ואני אגיד cat אבל נתכוון לאותו הדבר... בכל מקרה, עכשיו, כשכתבתי את תגובתי, קלטתי שיש אצלך סטירה....חיחי.... בהתחלה אתה קורא לזה מישור ובהמשך אתה קורא לזה עולם? יש הבדל בין מישור לעולם...
חיחיחי... דרך אגב, תודה שכתבת מה שלא הבנת... זה עזר לי קצת להגדיר את המונחים שלי יותר טוב...

zViper

New member
רגע רגע...היכן רשמתי:מישור?!../images/Emo8.gif../images/Emo45.gif

לא ציינתי מישור, תמיד התייחסתי לכך כאל עולם בפני עצמו ולא מישור...

I am a freak

New member
../images/Emo9.gif

סליחה, אני מצטער, כנראה קישרתי הודעה שקראתי מקודם (אני עושה סיבוב פעם היום על כל הפורום) עם הודעה שלך, אני ממש מצטער....

Gum Cigarettes

New member
*אהמ*..

שדים, לפי המיתולוגיה היהודית, הם יצורים שהאלוהים ברא אותם ביום השישי, אך לא הספיק לבנות להם גוף פיזי, לכן הם מורכבים מדברים שכבר נבראו (רגליים של תרנגול\עז, וגוף שמורכב מחלקים שונים - כל אמונה מייצגת אותם כצורה אחרת, אבל בכולן יש לשד רגליים של תרנגול או עז. האמונה הרווחת היא שהם נראים כמו בני אדם (ככה מאמינים במיתולוגיה היהודית) אך בעלי רגליים של תרנגול ולפעמים אפילו עז. הם לא נוצרו כדי להפחיד את האדם. הם לא נוצרו במלואם, והאדם כן, והוא יצור תבוני (כמוהם) אז הם רוצים להתנקם. הם כועסים על האדם מתוך קינאה. יש כאלה שאומרים שמכיוון שהאלוהים התחיל לברוא אותם ולא סיים, הם כועסים עליו והולכים נגדו. מלך ומלכת השדים נקראים "אשמדי" ו-"לילית". דבר מעניין שהפנו את צומת ליבי אליו לפני כמה שנים היה הפנטאגרם ההפוך. הוא הפוך כאילו כיצוג של השטן, המשולשים העליוניים מייצגים קרניים של עז והתחתון מייצג זקן של עז. זה מעניין כשמקשרים את זה לרגלי העז של השדים. ראוי לציין, כדי שלא נתחיל פה ריב שלם, שכל מה שאמרתי לקוח מהמיתולוגיה היהודית, אני לא אומרת ש*ככה זה הנכון!*, זכותו של כל אדם להאמין במה שהוא רוצה. רצון חופשי. דרך אגב, אני חושבת שמלאכים (לפי משהו שקראתי פעם), הם ישויות מדרג גבוה מאוד, אחד לפני ה"אלוהים" עצמו, שניתנה להם האפשרות "לסייר" כרצונם בכל ה"רבדים" במטרה לעשות טוב. יש גם סיפור על מלאכים שניצלו את זה ורבו עם האלוהים והתחברו עם השטן (דוגמת "דוגמא")..

I am a freak

New member
אני אוהב לקרוא את התגובות שלך..../images/Emo140.gif

כמה דברים...
אני עוד לא יהודי, אני דיי יצרתי לעצמי דת שלוקחת מכל הדתות השנות קצת.... *קשה להבין אותי.. העיקר שאני מבין את עצמי
*
אני לא יודע כמה מזה נכון, אבל הנה מה שכתוב באתר "בית הרוחות"- "עפ"י האמונה היהודית נבראו השדים ביום השישי אחר הצהרים. השדים הם שליחים שמגיעים מהגיהינום, המראה החיצוני שלהם הוא כמו של כל אדם רגיל אך רגליהם הם רגלי תרנגול, ישנם שדים שרגליהם הם רגלי תיש. כל תפקידם של השדים בעולמנו הוא להפחיד את האדם, להשתדל לגרום לו לנזקים, בעיקר נזקים נפשיים"- זה קצת סותר את מה שכתבת, אבל אף אחד לא יודע כמה האתר "בית הרוחות" הוא אתר אמין...
גם אני מאמין שהמלאכים הם יישויות מרבד גבוה, אבל את הסיפור על המלאכים שניסו לנצל את זה, עוד לא שמעתי... תודה על המידע... אבל יש לי בקשה.... תוכלי לרשום *בבקשה* מהן האמונות שלך בקשר לנושא? מעניין לדעת..
, תודה.... יום טוב,

למעלה