סקרנות...

liro n

New member
סקרנות...../images/Emo28.gif

שלום לכולם
, אני אחות לילד שאוטוטו בן חמש. הילד מאד מאד סקרן ומתעניין בהמון דברים ושואל המון שאלות וכו'. אני למרות גילי(20), אין לי לצערי את כל התשובות לשאלות האלו שלו
. בנוסף, אני גם רואה שהוא מרותק לכל דבר חדש שאני מספרת לו(כמו למשל על הרגלים יוצאי דופן של חיה מסוימת וכו'). ההורים כמובן נותנים לו תשובות אבל בקצרה וישר לעניין, ואני רואה שהוא לא מסתפק ורוצה יותר. אני משערת שזה לא יוצא דופן במיוחד....לכן, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור. איך אתם מספקים את הסקרנות של הילדים? האם מישהו מכיר ספרים מענינים עם מידע בנושאים שונים(שיתאים לגיל, כמובן...) או אולי עיתונים מענינים (אפשר אפילו לגילאי יסודי)? ואולי המלצות אחרות כושלהן? ניסיתי אפילו הרבה ספרים רגילים אבל ספרים שמתארים עלילה או מסר כולשהו בקצרה ממש לא משכו אותו והדבר היחיד שבינתיים הוא מאוד אהב היה פו הדוב. ניסיתי למצוא עוד ספרי הרפתקאות וכדומה ארוכים לגילו ולא מצאתי(פיטר-פן ופינוקיו זה הרי עוד מוקדם). יש אולי המלצות?
וסופשבוע נעים

פיטר פן ופינוקיו זה ממש לא מוקדם.

ילד סקרן ונבון כמוהו, יוכל להתמודד עם טקסט כזה, אם מישהו יקריא לו בסבלנות, עם הפסקות והסברים במידת הצורך.

שרוֹן

New member
לובנגולו מלך זולו-

אם הוא אוהב חיות זה בול בשבילו. וגם השפה של נחום גוטמן מקסימה. הוא כבר קורא לבד? כי אז אפשר פשוט להפנות אותו לאינצקלופדיות, או לאינטרנט בעניין השאלות על חיות, זה גם יכול לפתוח לו תחומי עניין נוספים.

איזה ילד בר מזל שיש לו אחות סבלנית

כמוך
ב"ילדי טבע הדברים" יש מידע מעניין שמועבר בצורה מובנת וטובה יש אינציקלופדיות לילדים (שמחולקות לפי נושאים). אפשר לקחת אותו לספרייה ולשאול שם בכל פעם כרך אחר. יש ספרים שנקראים "פרופסור פיצפונטבע" על חיות, ציפורים, פרחים וארץ ישראל. גם באטלסים יש המון מידע. לגבי ספרים אני מצטרפת לדיעה של קודמותי לגבי כך שהוא לא צעיר מדי. בנוסף אפשר להקריא לו את "אני וטלי בארץ הלמה" ואת "עוץ לי גוץ לי" (שניהם של שלונסקי), "תנ"ך בחרוזים" (של סידון, אם אני לא טועה). הכי כיף זה ללכת איתו לספריה, לעשות מנוי ולבחור ביחד ספרים.

לאה_מ

New member
מצטרפת להצעה על מנוי משותף לספריה

(נדמה לי גם שילדי גן חובה זכאים להנחה בספריות העירוניות, כך שזה צריך להיות דבר זול למדי). ומכיוון שנתת דוגמאות בנושא טבע, אני אספר לך על חובב הטבע הפרטי שלי (בן 3.9), שמאד מאד מאד אוהב את קלטות הוידאו של נשיונל ג'יאוגרפיק לילדים (נקרא "הפלא שבחיות הפרא") - אלה קלטות מעולות, ויש המון פרקים שונים. מדי פעם אפשר למצוא אותן במבצע במחירים של 3 ב-100 ש"ח, כך שאפשר לרכוש אותן כמתנות יום הולדת וכו'. אם יש לכם כבלים, את יכולה לצפות יחד איתו באחד מערוצי הטבע - יש סרטי טבע מאד מעניינים, שבהחלט מתאימים גם לילדים, ובצפיה יחד איתך האנגלית לא תהווה מכשול עבורו. לנו יש בבית את "האטלס הגדול של הדינוזאורים" ואת "האטלס הגדול של בעלי החיים", שניהם בהוצאת עם עובד, שניהם כוללים הרבה מאד מידע, ומאד מעניינים את הבן שלי - אני משערת שגם את אחיך. ולגבי ספרות ילדים - אני בטוחה שהוא יאהב כל דבר שתבחרי להקריא לו - גם פיטר פן ופינוקיו. ממליצה לשניכם על "צ'רלי והשוקולדה" מאד רואלד דאל, על "הקוסם מארץ עוץ" מאת פרנק ל. באום, על "אליס בארץ הפלאות" מאת לואיס קרול, על סדרת "המומינים" מאת טובה ינסון, ומצטרפת בחום להמלצות קודמותי על "לובנגולו מלך זולו" ועל "עוץ לי גוץ לי". הספריה יכולה לספק לכם שעות רבות של עונג, גם בספרי העיון וגם בספרי הקריאה. איזה כיף לאחיך שיש לו אחות גדולה כמוך

שרוֹן

New member
מנצל"שת: איפה משיגים

את הקלטות של הנשיונל ג'אוגרפיק. הסבתא חיפשה היטב ולא מצאה (וגם אלו של הBBC).

לאה_מ

New member
אני קניתי באופיס דיפו.

יש גם בסטימצקי. המחיר הרגיל הוא 49 ש"ח ל-DVD. כאמור, יש מדי פעם מבצעים של 3 ב-100.

mummy

New member
תפני להד ארצי. הם הזכיינים בארץ

וגם האחראים על ההפקות בעברית (דיבוב או תרגום). אפשר לקנות מהם ישירות, נדמה לי שאפילו יש להם אתר אינטרנט או מרכז מכירות טלפוני שם זה אולי גם יותר זול.

שרוֹן

New member
ניסתי למצוא את האתר שלהם דרך

גוגל, והוא משום מה לא עולה לי $%##$#%%^. מחשבים...

mummy

New member
אכן נראה שהוא לא זמין. שולחת לך מסר

עם הטלפון שלהם להזמנות - לא יודעת מה המדיניות כאן בפורום לגבי פרסום מספרים כאלה ואחרים.

liro n

New member
וואו..כמה המלצות...../images/Emo140.gif

תודה רבה לכולכן
... בהחלט עזרתן לי מאד
. בקשר לפיטר-פן ופינוקיו...האם התכוונתן לגרסאות המקוצרות? כי אני חושבת שהגרסאות המלאות הן לגילאי 8 לפחות...אולי דווקא לא מבחינת שפה אלא מבחינת המסרים. אני בספק שילד בגיל חמש יכול באמת להבין אותם
.

לאה_מ

New member
אני לא קוראת גרסאות מקוצרות

ספר שאת מאד אוהבת, יעבור טוב לאחיך בזכות האהבה שלך. ואני חושבת שבכל גיל קוראים אחרת, ומה שעובר בגיל 15 לא עובר בגיל 8 או בגיל 5, אבל בהחלט הסיפור יכול לעבור, ואם הוא אהוב עליך במיוחד אז לכי על זה.

אפרתש

New member
אפרופו גרסאות מקוצרות - עליסה

פתאום מצאנו בבית גירסה מקוצרת של עליסה בארץ הפלאות. הגירסה לא מוצלחת, אבל עשה לי חשק. מישהו מכיר גירסה של עליסה שאפשר לקרוא לבת ארבע?

לאה_מ

New member
בדיוק הורדתי את הספר מהמדף

כדי להתחיל להקריא לשלושת הפרטיים שלי. אספר לך איך הולך.

אלדורית

New member
כשהגדולה היתה קטנה היא נהנתה

מהספר המלא, באנגלית, בגיל שלוש (אבל בגרסה שאייר אנתוני בראון, לא ג'ון טנייל--האיורים של בראון מלאים פרטים משונים וצבעוניים). אני הקראתי והתפלאתי, התפלאתי והקראתי, אבל היא רצתה שאני אמשיך עד הסוף והקשיבה בסבלנות ובהנאה.

למעלה