מתנגדת ביותר
אין שום קשר בין דת לתחבורה ציבורית בשבת. אבל יש קשר רציני בין חברה בריאה לתחבורה ציבורית. במידה והתחבורה הציבורית תפעל זה יגרור אחיו חלקים גדולים מהמשק לעבוד בשבת ואת זה אני לא רוצה.

היהדות הביאה לעולם את השבת, את עיקרון היום מנוחה לאחר מספר ימי עבודה. בעולם המערבי הרחיבו את זה כבר ל-5 ימי עבודה בשבוע ולאחריהם יומיים מנוחה. אין שום סיבה שבעולם שלנהגי התחבורה הציבורית זה לא יעבוד.

גם כיום, לצערי הגדול, אני רואה ציבור שלם של עובדים מוחלשים הנאלצים לעבוד בשבת. כן, נאלצים! אז כמובן שלא עולה על הדעת שלא יהיו מקומות בילוי בשבת, אבל תחבורה ציבורית תמוטט את הגשר העדין בין יום מנוחה לבין עוד יום פעילות במשק.

לדעתי זהו אינטרס של הציבור כולו, דתיים וחילונים, שלא תהיה תחבורה ציבורית בשבת כי זאת לא שאלה דתית! לדתיים, אגב, לא ממש משנה אם תהיה או לא תהיה תחבורה ציבורית כי הם לא ישתמשו בה בדיוק כשם שהם לא משתמשים בה באמסטרדם, ניו יורק או בריסל, מי שיפסיד זה הציבור העובד שינוצל עוד קצת. בחיפה אחוז העובדים בשבת יחסית לאוכלוסיה החילונית בישראל גדולה ביותר וזה חבל. (יש שם תחבורה ציבורית בשבת) ואין שום צורך להרחיב את זה לשאר חלקי הארץ.

והסחטנות של כפייה דתית לא עובדת פה... גם בתל אביב הם ניסו לרכב על הגב של כפייה דתית כשרצו לפתוח את החנויות בשבת ובסופו של דבר לא היה לזה שום קשר לדת אלה להרבה הרבה הרבה כסף.

כמי שמאמינה בחברה מתוקנת לא נראה לי שצריך בשם החילוניות לדפוק את ציבור העובדים בישראל. זה שהחרדים דואגים רק לעצמם ולאינטרסים שלהם לא אומר שהמלחמה הזאת לא צודקת. (אגב, הם לא ממש נלחמים...)