סקרון (סקר קטן)

eikib

New member
סקרון (סקר קטן)

אתמול הכנתי לראשונה סטייקים בבית (על מחבת פסים). מבשלת די הרבה, אבל לא בשר. הסטיקים (אנטריקוט) לוו בתפ"א בתנור עם פטריות ושם וסלט ירוק. איך אתם מכינים סטייקם? מה הרוטב המועדף עליכם? מה התוספות המועדפות? מתכונים יתקבלו בהתלהבות רבה (על ידי לפחות)
 

חנהפ

Active member
הכי טעים זה סטיק עם פלפל שחור

ואם מתעקשים על רוטב, אזי יין אדום מתקתק תוספות ערימת טליאטלי
 
סטייקים על המחבת - אצלי זה רק כבש...

מבקשת מהקצב שיפרוס פרוסות דקות מהבשר של השישליק כבש (במקום לחתוך לקוביות) מתבלת שניה לפני שאני שמה על האש במלח גס. תוספות - אני בד"כ מכינה אנטיפסטי מגזר פרוס, קישואים עגולים או זוקיני פרוסים, בטטה פרוסה. את הירקות אני פורסת, שמה בתנור על חום הכי גבוה מכוסים לכחצי שעה עם שמן זית ומלח גס, אחרי ששמה את הסטקים שמה גם אותם לצריבה על המחבת (ולטעם של שומן הכבש שנשאר). מוסיפה סלט כרוב לבן (התיבול: מלח, מיץ לימון ושמן זית). עבורי זו סעודת מלכים!
 
למעלה