סקרון-גילאי ילדים בגן

mamy4

New member
סקרון-גילאי ילדים בגן

אז ככה: אני חיפשתי מסגרת לבת שלי שתהיה בספטמבר בת 8 וחצי חודשים. מצאתי גן בקיבוץ (שאני יודעת שזה הטופ שבטופ-אמנם יקר אבל הדה בסט) אבל כידוע לכן שגנים של הקיבוצים זה הולך לפי שנתונים. היות והבת שלי ילידת סוף דצמבר אמרו לי שיותר כדאי להכניס אותה לשנתון 2004 ששם היא תהיה הכי גדולה ולא לשנתון 2003 (שבעצם היא נולדה בשנתון זה אבל בסוף דצמבר) ששם היא תהיה הכי קטנה. השאלה שלי אליכן היא מה דעתכן בענין זה? האם להכניס ילד/ה יליד/ת סוף דצמבר לשנתון 2003 או 2004. האם זה שהוא יהיה הילד הכי קטן בשנתון משנה או פוגע בילד? זה חשוב לי ודחוף לי לקבל כמה שיותר תגובות לחיוב או לשלילה כי התפנה מקום בגן שרציתי אבל בשנתון 2003 ואני חייבת להחליט עד סוף השבוע .. הכוונה היא להכניס את הילדה כבר בספטמבר הקרוב. אשמח לקבל תגובות.

אפרתש

New member
זה אישי

לדעתי זה בהחלט משנה אם הילד הוא הכי קטן או הכי גדול. אבל מה עדיף? זה כבר תלוי גם בילד. קשה לילד כשהוא מפגר אחרי כלל הגן (כולם כבר רצים למגלשה ורק הוא מדדה אחריהם, האחרים מנהלים ויכוחים סוערים והוא עדיין ממלמל כתינוק, כולם מצליחים לשחק במשחקים מסוימים והוא לא). כשהם מתווכחים על הצעצוע ורק הוא עוד לא מדבר ומושך בכוח - הוא גם לא משיג מה שהוא רוצה, וגם מקומם עליו את כעס הגן. יש ילדים שחשים מאוימים על ידי ילדים גדולים יותר. זה נכון בעיקר כשיש בגן הרבה משחקים פיסיים, ונכון בעיקר לגבי בנים. מצד שני, אם הילד מפותח, מתעניין, בעל בטחון עצמי - הוא יכול ליהנות בחברת הגדולים ממנו. הם תמיד יזמו פעילויות חדשות ומגוונות. הקטנים אולי ישעממו אותו. בתי, למשל, מתחברת רק עם הילדים הגדולים ממנה. הניחוש שלי הוא שיותר מעניין לה עם הגדולים. איך בתך? במפגשים עם ילדים אחרים היא מתעניינת בהם? מעזה להתקרב אל ילדים אחרים? נחמד לה לראות ילדים גדולים ממנה משתוללים ועושים שמח, או שהיא נבהלת מההמולה?

לאה_מ

New member
מאד מאד תלוי באופי של הילדה.

לדעתי זה נפלא להיות הכי גדול בגן - זה מעניק המון בטחון עצמי ויכולות של חמלה ואמפתיה. הבן שלי סיים עכשיו שנתיים בגן שבו הוא היה הכי גדול בשנה השניה, וכמעט הכי גדול בשנה הראשונה. אלה היו שנתיים מצויינות עבורו. מאידך, הוא ילד שלישי, ויש לו את המקום שלו בבית להיות בו הכי קטן. עכשיו הוא עולה לגן טרום חובה, ושם יהיה כנראה בין הקטנים (אם לא הצעיר ביותר בגן), אבל היום אני כבר יודעת שיש לו כלים טובים להתמודדות - ולא דואגת. אני חושבת שמאד תלוי מה פער הגילאים ומה בדיוק גילאי הילדים בקבוצה - אם יש בתוך הקבוצה מספר ילדים בגיל קרוב לגיל של בתך - אז העובדה שיש גם ילדים גדולים יותר או קטנים יותר היא פחותה בחשיבותה. אם היא יחסית "מבודדת" בתוך קבוצת הגיל - אני הייתי מסתייגת מזה. אני מצרפת לך קישור לדיונים בנושא הכי גדול או הכי קטן - תמצאי שם הרבה נימוקים בעד ונגד.

mamy4

New member
לאה, אז בגן יהיו עוד 4 ילדים שהם

ילידי סוף אוקטובר ואמצע נובמבר והבת שלי ילידת 29/12/03 אז אמרו לי שהם קרובים בגיל.. אז האם זה בסדר שיש עוד ילדים בני אותו "גיל" פחות או יותר לבת שלי? הסבירו לי גם שיש להם פעילויות משלהם בנפרד ויחס אחר מאשר לגדולים יותר וגם יש להם מקום בנפרד עם מחיצת גבס לאלה הקטנים שזוחלים או טרם זוחלים לעומת אלה שכבר הולכים כדי שלא ידרכו עליהם. ואם יוצאים לטיול אז אלה שהולכים הולכים יד ביד ואלה שלא הולכים יושבים בעגלה ויוצאים לטיול יחד עם כולם. מה דעתך?

לאה_מ

New member
מה גודל הקבוצה?

כמה ילדים? כמה מטפלות? ובשנתון של הקטנים יותר? יש הבדל?

mamy4

New member
עדכון לאחר ביקור בגן מאתמול

אין קבוצה קטנה כי לא נפתחה השנה ...בספטמבר הבא ייפתח שנתון 2004 ואם אני רוצה להכניס אותה לשם אזי היא תהיה הכי גדולה והיא תיכנס לגן בגיל 1.8, או להכניס אותה עכשיו לשנתון 2003 שבו היא תהיה הכי קטנה (8 חודשים). אז נשארת האופציה של להכניס את הבת שלי לקבוצה שבה יש ילדים מגיל 8 חודשים ועד 1.8 חודשים. (כולם חדשים בגן). סה"כ ילדים 15 כאשר יש 5 ילדים באיזור הגיל של הבת שלי דהיינו חודש חודשיים הבדל והשאר למעלה מעל שנה. יש גננת אחת +2 מטפלות כאשר הגננת הולכת הביתה בצהריים ונשארות רק 2 מטפלות. מה דעתכן על היחס המספרי קודם כל ובכלל האם להכניס אותה לגן או לא?

בהתחשב בגיל של הבת שלך

אני אישית הייתי מעדיפה שתהיה בקבוצת הגיל הקטנה - יש בד"כ יותר מטפלות, הטיפול הרבה יותר פיזי וחם (לא שאצל גדולים יותר אין את זה, אבל הצרכים שונים ובהתאם ההתייחסות).

ענתש

New member
הייעתי באותה דילמה רק נגה יותר

גדולה (שנתיים וחצי כשיתחיל הגן). אני בחרתי בקבוצה של הקטנים מכמה סיבות: 1. הקבוצה הזו היא הצעירה ביותר (בטוח שגם אצלכם לפי הגיל) ולכן כולם חדשים - כולם ב"הלם גן" ביחד, בוכים ביחד, מתקשים להפרד ביחד. נראה לי עדיף מאשר להכנס לקבוצה שכבר היתה ביחד שנה קודמת והיא יחסית מגובשת (אולי זה פחות רלוונטי בגיל של ביתך). 2. במקרה שלנו נגה היתה אצל מטפלת עד עכשיו ורגילה להיות "מרכז העולם" ולכן נראה לי שתמיד עדיף להיות ראש לשועלים ולא זנב לאריות במקרה כזה, מקבלים יותר תשומת לב ומרגישים יותר "גדולים" ו"יכולים" בהשוואה לאחרים. זה כדי שהנחיתה ממצב של טיפול פרטני תהיה רכה יותר. 3. זה גם תלוי בטווח הגילאים של הקבוצה ה"גדולה". אם נגה תהיה הכי קטנה יהיו איתה בקבוצה ילדים בני 3.5 והם משוכללים ממנה פי אלף ! בגילאים הקטנים, וזה מאד רלוונטי לך, כל כמה חודשים זו קפיצת התפתחות אדירה - גם מוטורית וגם נפשית וגם ריגשית וגם מילולית. וזה נראה לי עלול להיות מייאש (שתמיד מגיעים לפניך, רומסים אותך, מדברים לפניך, אוכלים לפניך, חוטפים לפניך....) כמו שזה עלול להיות מאד מקדם... זה תלוי בילד. לא רציתי לקחת את הסיכון. 4. סיבה אחרונה - מה ששמעתי בפורום הזה. שהילד הכי גדול בקבוצה, וזה אולי רלוונטי לגיל של נגה יותר, אבל אל תשכחי שהשנה תגמר כשהיא תהיה בת כמעט שנה ושמונה... יכול להרוויח מזה המון - הוא יותר גדול, הוא יכול להיות ה"עוזר של הגננת", ללמוד אחריות, ללמוד להתנהג עם חלשים ממנו, לקבל קצת יותר תשומת לב... 5. עוד סיבה קטנטונת שאני לא יודעת אם רלוונטית לך - הגננת של נגה אמרה שאם אחרי כמה חודשים רואים שהיא לא מתאימה אפשר להעביר קבוצה. נראה לי שבכל גיל ילד מבין שהמשמעות של לעבור מהקטנים לגדולים היא "אתה גדול וחכם ובוגר" ואילו ההפך היא משמעות פחות טובה, לא משנה מה אומרים לו על זה... אז עדיף להתחיל מהקטנים. מכל הסיבות האלו היא תהיה בקבוצה של הקטנים. מקווה שעזרתי.

ornaok

New member
הבת שלי בת 9.5 חודשים

כשרשמתי אותה לגן (גן חדש שרק התחיל לפעול) היו אמורות להיות בו שתי קבוצות - תינוקיה ופעוטון. בפועל, לירי שלי היא התינוקת היחידה בגן. הילד שהכי קרוב אליה בגיל הוא בן שנה ו10 חודשים. יש ילדים כמעט עד גיל 4. היתרונות מבחינתי הם שלירי מקבלת כל הזמן יחס אחד על אחד, תמיד יש זוג ידיים פנויות בשבילה. אין מצב שהיא בוכה והמטפלות כבר מחזיקות תינוקות בידיים ולא יכולות לגשת אליה. בנוסף, לירי ילדה מאוד חברותית ומאוד סקרנית. היא כל הזמן "קוראת" לילדים הגדולים ועוקבת אחריהם. כשיש בגן "ריכוז" ומקריאים סיפורים ושרים שירים - היא מקשיבה ונהנית. כשהילדים רוקדים היא מנפנפת בידיים. כשהילדים מנגנים היא מרשרשת ברעשן. הילדים בגן מאוד אוהבים אותה, כל הזמן מתקרבים אליה ומדברים אליה. אני לא יודעת עד מתי מסגרת עם כאלה פערי גיל תתאים לה, אבל אני חושבת שבינתיים זה ממש טוב בשבילה.

ff6aa

New member
הבת שלי בבית. אבל כשאנחנו הולכים

למשחקיות למינהן. נראה שהיא נהנת יותר עם הילדים הגדולים

mamy4

New member
מקפיצה לתגובות בבקשה

לא נשאר לי הרבה זמן להחליט וזקוקה לתגובות

אפרתש

New member
מה עם הילדה שלך?

היא אוהבת חברת ילדים גדולים ממנה? היא מסוגלת להתמודד עם ילדים גדולים ממנה? היא זקוקה להרבה יחס אישי או שיכולה ליהנות גם כשיש פחות מטפלות? מה יהיו הפעילויות בכל קבוצה, ואילו מהן מתאימות לה?

irisgh

New member
יחס המטפלות טוב

מטפלת על חמישה ילדים זה יחס טוב ומתאים. כשהם הולכים לישון בצהריים, ממילא צריכים פחות מטפלות. זה לא נראה לי קריטי כרגע ֹֹ הגיל. היא ממילא או הכי גדולה או הכי קטנה. כתבת שיש קבוצה של ארבעה ילדים בגילה בערך. זה מספיק. זה כבר כמו משפחתון קטן. והם לומדים הרבה גם מהגדולים מהם.

הילה ס

New member
עצה מנסיוננו

לדעתי כדאי לך מאוד להכניס אותה לשנתון 2004 ושתהיה הגדולה, קחי בחשבון שבשנתון 2003 יהיו ילדים שגדולים ממנה כמעט בשנה שלמה ומדובר בהבדלים מאוד משמעותיים: בת 8-9 חודשים זה עדיין תינוקת ובני שנה+8 חודשים הם כבר ילדים קטנים על כל המשתמע (הולכים ורצים, מדברים ברמה זו או אחרת, בעלי יכולת הבנה הרבה יותר גדולה וכו'). היתרון גם בשנתון נמוך יותר בקיבוץ הוא שיחס ילדים-מטפלת הוא טוב יותר.

למעלה