סקס אחרי לידה...

zivaf2

New member
התפרים אמנם נמסים

אבל לוקח למקום זמן להתאחות ולהתאושש סופית.

ellyd

New member
אצלי

גם המשכנו כל ההריון עד שקיבלנו איסור - וזה היה שבוע לפני הלידה.
ואחרי ההריון דיממתי כמעט 5 שבועות, הימים האחרונים היה דימום מועט, וכבר השתגעתי בלי, ונשברנו לפני סוף ה6 שבועות של המשכב לידה.
לא היה כואב כמו הפעם הראשונה, ולא הרגיש רחב, היה צריך להוסיף חומר סיכה ואז היה נעים יותר, אחרי שבוע זה כבר היה ממש בסדר וחזר להיות מהנה.
חשוב להקפיד להתאמן ולא לשכוח את התחושה והתשוקה.

שלוש שבועות אחרי הלידה השתובבנו מסביב, ואסור אוראלי כי הפתח לרחם עלול עוד להיות פתוח וזאת סכנה לזיהומים אם הוא בטעות נושף פנימה

חברה שלי הייתה עם התקן רק הרופאה שכחה לגזום טיפה את החוט, ובעלה קיבל דקירות בדיוק בקצה של הפין והיה ממש לא נעים, לעולם לא אשכח את הסיפור הזה

kkarinn

New member
עונה לך לגבי התקן

אני שמתי התקן בלי הורמונים אחרי הלידה (ראשונה) וזה ממש בסדר. אמנם הדימומים היו קצת יותר כבדים, אבל חוץ מזה, אפילו כאבי בטן אין לי (ועם גלולות תמיד היו לי).
לגבי תופעות הלוואי - תראי, יש לי דודה שהייתה עם התקן והיה לה הריון חוץ רחמי, וגם הריון תקין (שהסתיים בבן דוד חמוד..). מצד שני יש לי 2 חברות שנכנסו להריון עם גלולות.. ושמעתי על עוד כאלו.
לי עלה לפני כשנה וחצי 550 ש"ח, לא יודעת כמה עולה עכשיו, תבררי בקופה. אפשר לשים את זה כבר בביקור הראשון אצל רופא הנשים לאחר הלידה (לאחר 6 שבועות בביקורת), יש כאלו שאומרות שההחדרה כואבת, לי באופן אישי יותר כאב כשהרופאה לקחה כבר דגימה לפאפ באותה הזדמנות, ההחדרה עצמה לא כאבה לי, סתם לא נעים שמתעסקים שם.. ואפשר להוציא את ההתקן מתי שרוצים. מבחינת עלויות - אם את רוצה להיכנס להריון עוד חצי שנה אז לדעתי זה לא משתלם, אבל אם את רוצה להיכנס להריון לפחות עוד שנה אז לדעתי זה כבר כן משתלם (תעשי חישוב לפי חודשים..).

לעניין התקן...

סתם קוריוז, חברה טובה שלי נכנסה להריון עם התקן (ילד חמישי) ואתמול, אחרי שיצאה מהשוק סיפרה לי שהיא שוב הריון (ילד מס׳ 6) למרות ההתקן

מבעס, אבל אין אמצעי מניעה של 100%

ועד כמה שאני יודעת בגלולות יש יותר תקלות בגלל שיש יותר סיכוי לשכוח גלולה או שלא לוקחים בזמן וכו'

קבלי עוד קוריוז על אותה חברה

אגב, הכל טרי טרי, קרה בחודש שעבר....

התקשרתי אליה אחרי שלא דיברנו הרבה זמן ושאלתי אותה אם היא בהריון, היא כמובן השיבה שלא (גילתה רק יומיים קודם ועוד לא ידעה מה לעשות עם הגילוי הזה). סיפרתי לה שחלמתי שהיא בהריון ועם תאומים (!).
בדיעבד היא סיפרה לי שהיא כמעט ׳מתה׳ על המקום, ובגללי הלכה מיד לעשות אולטראסאונד ואחרי כמה ימים עוד פעם, כדי לבדוק אם מדובר בתאומים....
בני הזוג תיכננו מזמן ״לסגור את הבסטה״, אבל הם חוזרים בתשובה כך שעל הפלה אין מה לדבר. ..

kukim17

New member
זה קורה לפעמים

מכרה שלי היא אמא ל-4 ילדים מקסימים.

רק הראשון הוא "כי רצו"... כל שלושת האחרים עם אמצעי מניעה

בועת sabon

New member

התחלנו אחרי 5 שבועות כי היה חשק והפיצית ישנה וסוף סוף התחלתי להתאושש (היו לי מיליון תפרים וברזל באוברדרפט אחרי הלידה ומה לא...) אבל איכשהו זה התאים לשנינו והיה אחלה.
בהמשך הופיעו כאבים שלא נפתרו לגמרי עד היום, תשעה וחצי חודשים אחרי הלידה. היתה לי הרגשה שהאיזור לא חזר לקדמותו למרות שהרופא שלי בדק והבטיח לי שהכל תקין.
רופא מומחה קבע שיש שם רקמה דלקתית. לא ברור מה הסיבה ואין לזה טיפול. הוא המליץ על שמן פרפין וביו-פידבק.
בפועל אין לי זמן לביו-פידבק ואני מעדיפה שמן שקדים
ולמזלי יש לי בעל משקיען ואיכפתי אז המצב השתפר מאוד.

לא יודעת לגבי הנקה כי לא הינקתי וגם לא לגבי התקן כי הפתרון היחיד עבורי הוא גלולות (אני עם אנדומטריוזיס
)

אני יודעת שההמלצה היא להימנע מיחסים מלאים לפני תום משכב לידה אבל לדעתי את מכירה את הגוף שלך טוב יותר מכל אחד אחר. תתחילו לאט ובזהירות ותראו איך הולך. אני די חששתי לפני הפעם הראשונה אחרי הלידה (במשך כל ההריון היתה לי בעיה עם חדירה, אבל יש דרכים נוספות לסקס..) והופתעתי לטובה

כל הכבוד על העלאת הנושא בפורום
ובהצלחה

למעלה