סקס אחרי לידה...

סקס אחרי לידה...

טוב, אז הנה כמה שאלות אינטימיות :)
כמה זמן אחרי הלידה חזר לכן החשק המיני? מתי התחלתן לקיים יחסים? יש פה מישהי שהתחילה לפני שנגמר משכב הלידה?
איך היה לקיים יחסים מבחינת התחושה שלך ושל בן הזוג? קראתי בכתבה של הכללית שחלק מהנשים עלולות להרגיש כאב כאילו הן מקיימות יחסים בפעם הראשונה :-O
מצד שני, שמעתי על נשים רבות שמתלוננות שהנרתיק רחב ויש פחות תחושה...
האם יש בכלל זמן וחשק וכוח לקיים יחסים כשי שתינוק בבית ופחות ישנים? זה אומר שיכולים לקחת לפעמים חודשים עד אז? :(
הבנתי שלא מומלץ לקיים יחסים בזמן משכב לידה, האם זה אמור לגבי חדירה? מה לגבי אוננות (את לעצמך או בן זוגך לך)? מין אוראלי?

כל הנושא הזה מדאיג אותי, ולמען האמת, באופן ממש אבסורדי, אני מרגישה שיש לי חשק לקיים יחסים עם בעלי, הרבה מאוד זמן לא קיימנו יחסים כי בחודש האחרון לפני הלידה הייתי בהרבה אישפוזים ואני כבר כמעט חודש אחרי לידה וזה שלא שבהיריון היה הרבה חשק או כוח- הייתי עייפה מאוד... זה אבסורד כי התינוק לוקח מאיתנו הרבה אנרגיה ושעות שינה והבנתי שנשים שמניקות- בד"כ החשק המיני אובד להן.... זה גם כי אני מתגעגעת אליו ורוצה לעשות איתו אהבה כי אני מרגישה שאני אוהבת אותו קצת אחרת מאז שאני רואה אותו בתור אבא :) ממש מעריכה אותו...

האם יש פה הבדלים בחשק המיני בין נשים מניקות ללא- מניקות?

ושאלה אחרונה, השתמשנו בקונדומים לפני ההריון, כי אני לא מגיבה טוב לאמצעים הורמונליים- ניסיתי במשך החיים 3 סוגים של גלולות+נובה רינג (הטבעת המגניבה שמכניסים לנרתיק) והם עשו לי תופעות לוואי, בעיקר יובש ופגיעה בחשק המיני. אני מפנטזת כבר לפחות שנתיים שאחרי שאלד להשתמש בהתקן כי הבנתי שאפשר רק אחרי לידה.
מי התנסתה בהתקן לאחר לידה אחת? האם התקן לא הורמונלי הוא גם טוב? אני חוששת מהריון חוץ רחמי איתו או מזיהומים או דלקות שהבנתי שזה יכול לגרום...
מה העלויות? האם ההחדרה כואבת? אחרי כמה זמן אפשר לשים את זה? הבנתי שזה ל- 5 שנים, אני מן הסתם ארצה ילד נוסף בעתיד פחות מחמש השנים הקרובות- מה קורה במקרה הזה מהבחנה הכספית ומהבחינה של אפשרות להכנס להריון? מה הסיכונים?
תודה על כל מידע :)

אדווה ת

New member
לדעתי

תעשי מה שאת מרגישה... נשמע לי שדי בא לך לנסות... אז יאללה עם כל הדעות וההמלצות, אני בעד להקשיב לגוף. איך מין אוראלי או אוננות יכול להזיק למשהו?? אם כבר אז לרפא. לגבי כאב: חדירה עשויה לכאוב ואורגזמה עשויה לגרום לכיווצים ברחם, שגם זה יכול לכאוב. נו, אז מכסימום תפסיקו. נראה לי שזה גם תלוי אם היו לך תפרים או קרעים, כי לזה באמת יש זמן התאוששות שאסור לגעת במקום. במקרה הזה כנראה שמזמוזים הם הפתרון

עכשיו לשאלות על ההתקן: לי יש התקן לא הורמונלי, אין בעיה להוציא אותו לפני שעוברות 5 שנים - 5 שנים זה המכסימום. ולא כאב לי להכניס אותו כמעט. אולי טיפה. אומרים שהוא עושה מחזור יותר קשה אבל המחזור שלי תמיד היה קשה.

ולשאולות על החשק המיני...
בוא נגיד שאני לא העליתי שאלה כל כך חיובית לגבי סקס כשהייתי בשלב שלך... החשק שלי נעלם פחות או יותר עם תחילת ההריון... כשבועיים אחרי הלידה התחלתי להרגיש מעט משיכה, אבל כמובן שלא עשינו כלום כי הכל כאב ודאב. אחרי 4 חודשים שמתי התקן. יש לי איזו תיאוריה שאולי ההתקן פגע בחשק, למרות שהיא לא מבוססת על כלום כי הוא לא הורמונלי. אבל עדיין אני חושבת שבקרוב אוציא את ההתקן ואבדוק ת'עניינים.

אמממ...

בדיוק חשבתי שאולי הכיווצים של האורגזמה יכול אולי לעשות בעיות ברחם, אנא ערף... וקצת קשה להפסיק בזמן אורגזמה אם זה כואב ;)
יש לי כמה תפרים בודדים, אבל נראה לי שהם כבר נמסו, אבל האיזור עדיין קצת רגיש למגע...

אני דווקא שמעתי שיש פחות דימום בהתקן...

בהריון באמת נעחם לי החשק במשך רוב הזמן :( וגם הייתי עייפה מאוד רוב ההריון, כולל בשליש השני שאומרים שהוא אמור להיות יותר עירני...
גם לי כאב עד לא מזמן, אבל עדיין היה קצת חשק מידי פעם...

למה את רוצה להוציא את ההתקן? כמה זמן הוא אצלך?

אדווה ת

New member
תשובות

בהתקן ההורמונלי אין דימום מוגבר, (ואין דימום בכלל, אפילו? נכון? לחלק מהנשים) אבל בהתקן הלא הורמונלי יש, שוב, לאחוזים מסויימים.

בא לי להוציא את ההתקן כי מציק לי שיש לי משהו בתוך הגוף... אני מהאנשים האלה שאפילו אין להם עגילים. לא אוהבת דברים זרים בגוף שלי. חוץ מזה שרציתי לבדוק איך יהיה החשק המיני בלי זה.

RacheLeob

New member
מזל טוב!

אנחנו התחלנו בערך חודשיים וחצי אחרי הלידה, והחדירה הראשונה הייתה כואבת מאד והפסקנו.
עד עכשיו כואב לי בהתחלה וזה עובר אחרי דקה שתיים, מה שלא קרה לפני הלידה כי אנחנו מקפידים שאני אגמור גם לפני החדירה אחרת זה כמו שלט אין כניסה ענקי
. ההרגשה שלי היא כאיו משהו זז שם ונוספה שם עצם (מתחת לדגדגן) שלא הייתה קודם? או שלא הבחנתי בקיומה? אבל שוב - זה עובר לי אחרי דקה.
אני מניקה והחשק המיני שלי אותו דבר כשהיה, לא מרגישה הבדל. אולי בעצם יש לי יותר חשק.

שמתי התקן נחושת, עלה 500 ש"ח, המחזור הראשון היה מזעזע והיו גם דימומים בסמוך להתקנה, אבל כבר קיבלתי מחזור נוסף והוא היה כמו לפני הלידה. ההחדרה לא כואבת (היי, עברת לידה
) רק קצת לא נעימה.
כשרוצים להיכנס שוב להריון פשוט הולכים לרופא להוציא את זה ואפשר מיידית להתחיל לנסות.
לא ידוע לי על סיכונים כלשהם.

כמה זמן עבר מהלידה?

האם היית מגורה לפני? ניסתם חומר סיכה? כולל עכשיו שזה כואב בהתחלה?
עצם שנוספה? זה מוזר. אולי נפיחות כלשהי... בדקת אצל גניקולוג?
דווקא אם אני גומרת לפני, אין סיכוי לסקס אח"כ כי כל האיזור ממש רגיש ולוקח לו זמן עד שזה נרגע... ועככשיו הגמירה לא עוזרת להפחתת הכאב בהתחלה של החדירה?
עברתי לידה אבל הכאב שונה ויש לך מלא אדרנלין ואפידורל :))

sveta n

New member
את מניקה וקיבלת כבר מחזור?

ילדנו בערך באותו זמן לדעתי, ואני עדיין לא קיבלתי מחזור...
יש מצב שזה קשור להתקן?

אני חודש וחצי אחרי הלידה ועוד לא הזדיינתי

ראשית הדימום שלי נמשך חודש+, עוד שבוע היו לי הפרשות לא בריאות כאלו, ורק השבוע נראה לי שהכל חזר לקדמותו,
החשק חזר לי אחרי חודש, בחודש הראשון לא יכולתי בכלל לחשוב על סקס, כשכל הענינים שם עדיין פתוחים.
היום אני יכולה להגיד שחופשי יש לי חשק אבל השבוע לא יצא, וזה באמת מה שאני תוהה מה יהיה בעתיד, כי עד שאנחנו בבית והיא נרדמת אז אנחנו ככ עייפים, שגם אם רוצים לאפחד אין כוח להתחיל, רק לישון יש בראש. אני מקוה שזה יעבור מהר.

כל החברות שלי אמרו שאחרי חודש, הן חזרו להזדיין, אני לא יודעת אם זה נכון. אולי אומרים כי לא נעים להודות. אני אומרת את האמת.

לגבי התקן - לא זוכרת מי סיפרה לי, אחת החברות או אמא שלי, שהיא נכנסה להריון עם התקן. נראה לי גלולות הכי בטוחץ

היי

אצלי הדימום כבר די נגמר, אני כבר 3 שבועות אחרי... יש רק מעט הפרשות או כתמי דם קטנים על התחתונית.
זה שאני חושבת על סקס, לא אומר שיש לי ממש כוח לזה :)
החברות שלך עשו אחרי חודש, ואפילו לא חיכו חודש וחצי עד שמשכב הלידה יגמר?

שמעי, גם עם גלולות וגם עם קונדום אפשר להכנס להריון, אין משהו בטוח ב- 100% חוץ מהימנעות מסקס וגם הכרתי מישהי שעם קשירת חצוצרות (!!!) נכנסה להריון...
וגלולות לא טובות לי וקונדום מייבש ומבעס, אז מה שנשאר זה התקן :(

חשבתי על הזריקות או מדבקות, אבל זה גם הורמונלי, אז סביר להניח שזה גם לא יהיה טוב לי, מה גם שאני לא יודעת איך זה יהיה עם הנקה...

תכלס אין לך הרבה ברירות לאמצעי מניעה

אז תבחרי מה שטוב לך.

אגב מי שאין לה תפרים חוזרת מהר עצמה ואני מניחה גם בסקס. אני מהסוג השני..

שמעתי על זה בפורום שכן

אבל אני חוששת לנסות את זה, אני בטוחה שאטעה וזה נראה לי כמו חתיכת התעסקות, לא שווה לי לחיות בפחד מתמיד שמא טעיתי ואני אכנס להריון לא רצוי...

תראי. שמ''פ זה תרגול תרגול תרגול.

אני מתרגלת כבר 8 חודשים, והתאהבתי בשיטה.
צריך לקרוא את הספר, להבין מה הקוים האדומים, וההתעסקות - לוקחת בדיוק דקה במצטבר ביום.
ממליצה- אבל זו כמובן החלטה שלך.
אני לא יכולתי לדמין לעצמי הורמונים בגוף או התקנים למיניהם.
הגעתי לזה- ואני מרוצה מאוד!

zivaf2

New member
אחרי חודשיים

ובאמת כאב מאוד, אני חושבת שבגלל התפר שהיה לי.
המשיך לכאוב לי בכל פעם במשך חצי שנה אחרי הלידה, לאט לאט עבר... כנראה דרוש זמן להחלמה מוחלטת.
חשק מיני תמיד היה לי בשמים
אז אני לא דוגמה טובה. לקחתי גלולות ולא הרגשתי שהשפיעו לטוב או לרע, וגם הנקתי, כנ"ל.

למעלה