סקסטנט

• פותח הנושא yyy49
  • פורסם בתאריך

yyy49

New member
סקסטנט

לצורך הפלגה ארוכה באוקיינוס אני מחפש להשאיל/לשכור/לקנות סקסטנט ברמה שניתן לנווט איתו תודה, יניב

zina71955

New member
לצורך הפלגה ארוכה באוקיינוס תקנה GPS נוסף

כרב חובל אני אומר לך שהשימוש בסקסטנט מעניין ונוסטלגי אבל - עבר מן העולם

נוסטלגי - רומנטי-נחמד אבל לא לשכוח שברגע האמת מה שהביא אותך להפסקת חשמל גם סביר שיפריע לך במדידות (סערה/טלטלות/עננים) שלא לדבר על שעון מדוייק וטבלאות שיידרשו וכן מיומנות וקפדנות.

zina71955

New member
שעון מדוייק כן. ספרי טבלאות? כבר ב 1977 פיתחו

היפנים מחשב ניווט קטן (TAMAYA ) שנכיל את כל הטבלאות הנחוצות ואת מערכת השמש והכוכבים העיקריים הדרושים לניווט אסטרונומי. לי יש אחד כזה שהיה טוב עד 2010 . אינני יודע אם יש לזה המשך. לפני 3 שנים ראיתי אחד מעודכן על אונינ יפנית באוסטרליה. כך שמי שרוצה לעסוק לצורך הנוסטלגיה בניווט אסטרונומי לא צריך היום "ספריה" של קלנדר ימי וטבלאות. אבל, ביכטות, כפי שכתב מטש חייבם מיומנות גדולה הרבה יותר מאשר באוניה (יציבות המדידה) והפרקטיקה לא כל כך פרקטית.

zina71955

New member
אכן, מחשב ניווט TAMAYA + סקסטנט סביר + שעון

מדוייק שיחליף את הכרונומטר הקלסי עלותם נעה סביב הסכום שנקבת. אבל, מי שרוצה ללהשתעשע בנוסטלגיה ו - יש לו מלוא החופן מרשרשים שישתעשע. מה הייתה כוונת השואל במקור אינני יודע, אבל זול ומדוייק יותר להחזיק 2 GPS ים שהאחד מהם מופעל בסוללות. וזאת כבר נאמר. ו - אגב, אין כל צורך במלאי של סוללות מכאן ועד הודעה חדשה. אם משתמשים במכשיר בצורה מושכלת והסוללות מופעלות רק לצורך לקיחת פיקס (נאמר אחת ל - 4 שעות באוקיינוס) במהירות של כ 7 קשר באוקיינוס לא צריך יותר. אורך החיים של הסוללות גדול מאוד. מי שחושב שה GPS חייב לעבוד ברצף שימלא את הבילג' בסוללות. על אוניות שהפליגו במהירות של 22 קשר לא הייתה לנו את הפריבילגיה (בשעתו) של פיקס כל 4 שעות והגענו בדייקנות לנמל היעד כאשר מדובר בפרי מקורר שמגיע לשוק ממוכרז. השיעבוד לגאדג'טס מפחית משמעותית מהערנות והמקצוענות

gb228

Active member
עבור גרמי שמיים עיקריים ניתן לחשב

יש לי הספר הבא - http://www.amazon.com/Celestial-Navigation-GPS-John-Karl/dp/0939837757
מספק את כל הנוסחאות ודפי עבודה לחישוב בעזרת מחשבון מדעי פשוט - למיטב זכרוני עבור שמש בלבד, אולי גם ירח.

למי שמתעניין בנשא ובתכנות - ספר יותר מקיף - http://www.amazon.com/Astronomical-Algorithms-Jean-Meeus/dp/0943396352

למי שלא רוצה להתבסס על שום אמצעי אלקטרוני יש גם אתרים שמאפשרים להדפיס טבלאות אלמנך שמתאימות לתקופת ואזורי ההפלגה המתוכננת.

מטש1

New member
בהסירות שתצטתרך סקסטנט - נמוכה

כמו שאמרו קודמי למעלה, סקסטנט היום הוא יותר נוסטלגיה מאשר עזר ניווט. מבחינת גיבוי עדיף לקחת כאמור עוד GPS עם בטריות. ואם באמת כל הרשת תקרוס למשך שבועיים, מה שלא קרה אף פעם ולא סביר שיקרה, גם אז לא בטוח שסקסטנט יעזור לך : שימוש בסקסטנט דורש מיומנות שנרכשת רק לאחר זמן, בהחלט לא תוך שלשה שבועות, הרבה פעמים יש עננות שלא מאפשרת לקיחת תצפיות וכיוב. גם באניות קרה הרבה פעמים שחצינו אוקינוס ללא שום תצפית ולכן באותם ימים כל הגעה לחוף היתה אירוע מכונן. הסיפורים על הקפטיין שעצר את האניה ושאל דייגים איפה הוא מבוססים על הרבה מקרים שקרו.

מצד שני, נוסטלגיה זה לא דבר רע - אם תשיג אחד במצב סביר ותשחק איתו, יש בזה גם כף.

אם כבר נוסטלגיה...

הייתי במקומך בונה סקסטנט.
ראה בקישור:
http://www.tecepe.com.br/nav/XTantProject.htm

בזמנו בניתי אחד כזה והגעתי לדיוק מרשים, גם בהשוואה לסקסטנט "אמיתי". כמובן שאת החישובים תעשה בעצמך (תוך למידת התיאוריה) להשלמת הכיף.

למעלה