סקנדיום?!

gshpilberg

New member
סקנדיום?!

מה בדיוק החומר הזה? האם מדובר בשם יפה לאלומיניום או שיש לחומר תכונות משופרות?

madcohen

New member
סקנדיום

סדנדיום הוא יסוד שהתגלה ב1879. מתחילת שנות התשעים היו נסיונות לשלב אותו בייצור אופניים, השילוב הושלם כאשר חברת Easton התחילה לייצר סגסוגת אלומיניום-סקנדיום (נקראת SC7000) שהיא הכי איכותית שמייצרת החברה כיום. החומר שהתקבל חזק פי שניים מאלומיניום 6061 עם משקל זהה, ותכונה זו מאפשרת לבנות שלדה ששוקלת עשרה אחוזים פחות משלדת האלומיניום הכי קלה שיש לאיסטון, והיא עדיין תהיה יותר חזקה. לשילדות סקנדיום יש הרגשה די דומה לשילדות פלדה וטיטניום. בדרך כלל שלדות מחומר זה יקרות יותר בגלל תהליך הלחמה מורכב ונדירות החומר.

gshpilberg

New member
תודה לכולם, ובקיצור האם שווה?!

אני כיום רוכב על שילדת קרבון ישנה של טרק (1998) עם מכלולים חדשים (ULTEGRA 2003). יש לי אפשרות לשדרג לשילדת סקנדיום קלילה של FELT. האם המאמץ שווה?

haasadv

New member
לי יש סקוט סקנדיום

והם אכן קלות וסופגות זעזועים. מנש

יעקב 471

New member
סקנדיום היא מתכת

ולא שם אחר לאלומיניום . בעלת משקל סגולי נמוך נקודת התכה גבוהה ,ולדעתי מתאימה לייצור שלדות לאופנים יותר מטיטניום למשל,ולו רק מהסיבה שהיא בעלת תכונות יותר גמישות,אבל כנראה קשה לעבד אותה ולכן יש מעט יצרנים שמשתמשים בחומר הזה. זה בקיצור

levinerez

New member
גם לאיסטון כבר יש רמות שונות של סקנ

סקנדיום הכוללות סקנגיום טרומבון הרמה הכי גבוהה ניתן לבחור מספר צינורות שונים באתר של איסטון או לחילופין להזמין מהם תבנים לצינורות בתכנון אישי (כמו שאני עשיתי - פרטים בהמשך) ארז

למעלה