סקי שלא דרך חברה

giyora

New member
סקי שלא דרך חברה

שלום.
אני (וחבר) מעונינים:
1. לצאת לארבעה ימים ולא לשבעה.
2. אולי לא דרך חברה / דיל, אלא למצוא טיסה, ולינה, והשכרה וכו' באופן עצמאי.
3. אנחנו מעל 40 (ראיתי שיש דילים נחמדים מוגבלים בגיל)
4. מתי התקופה היותר זולה לסקי?

אשמח להמלצות מנסיונכם

גיורא

ינואר

ינואר זו התקופה הזולה יותר לסקי, עד לקראת סוף ינואר.

לינה זולה היא בדירה, יש אתרים שמתמחים בדירות\בקתות.
אם אתם שניים בלבד, אולי עדיף לכם שירות הסעה, אבל רכב יתן לכם ניידות גבוהה יותר, מה שיכול להוזיל עלויות.
למשל תוכלו לשכור דירה שלא על המסלולים, או אפילו מחוץ לעיירת הסקי, וכך הלינה תהיה זולה יותר, וכך גם תוכלו לעשות קניות פה ושם בסופרים אם יש, תלוי איפה אתם עושים סקי. (במורזין למשל יש סופר גדול) קניות בסופר יחסכו לכם פה ארוחה, שם ארוחה.
בעצם אם אתם נוסעים ל 4 ימים, רכב לא ייצא לכם יותר יקר מהסעה. אז בטוח עדיף רכב.
בינואר תוכלו למצוא דירות מחוץ לעיירות במחירים ממש מצחיקים וכאלה שמסכימים לפחות משבוע.

שכרו ציוד סקי לפחות חודשיים מראש, או יותר, כי יש הנחות גדולות יותר בשכירה מראש.

זהו פחות או יותר. אוסטריה מעט יקרה יותר מצרפת ואיטליה.

THESC

New member
דצמבר - ינואר

ארבעה ימים? כמה ימי גלישה אתה חושב שיכנסו לכם בארבעה ימים?
רק אם תמצאו טיסות ממש טובות ואתר שקרוב לשדה תעופה תוכלו לגלוש במשך שלושה ימים.
אבל אם לא תמצאו טיסות כאלה, קצת חבל על הזמן\כסף

Mr MAG

New member
מגביל בעיקר מבחינת לינה

קודם כל - בחופשה רגילה היא 8 ימים ולא 7 (7 לילות) - צריך לקחת בחשבון שהימים בקצה הם ימי נסיעה ולא גלישה. (7 לילות = 8 ימים = 6 ימי גלישה)

בנוסף, הלינה הכי זולה בד"כ היא בדירות, אבל רוב הדירות מיועדות ליותר מ2 אנשים (המחיר בהתאם) והרוב ממה שיצא לי לחוות מעדיפים להשכיר לשבוע שלם, בד"כ שבת-שבת או ראשון-ראשון. המשמעות היא שכנראה תצטרכו לחפש מלון או B&B.

טיסות - לבדוק ב skyscanner ואז לקחת את הטיסות הכי זולות שהוא מוצא ולבדוק באתר של חברת התעופה הספציפית. הכי חשוב לשים לב לשעות של הטיסות.

השכרת רכב - מומלץ, במיוחד אם אתם לא באים עם ציוד מישראל תוכלו לשכור רכב קטן מאוד בזול. אני משכיר רק מ sixt. שווה לקחת שרשראות שלג באתרים הגבוהים יותר, איפה שיש שלג בדרכים.

כמו שאמרו קודם - קניות במקום מסעדות עושה הפרש גדול במחיר, ולדעתי גם חוויה הרבה יותר מהנה.

השכרת ציוד - לא חושב שזה הכרחי להזמין מראש, ההפרש במחיר לא ענק אבל שווה לבדוק.

מבחינת עונה - הקצוות כמובן זולים יותר אבל הסיכוי לשלג טוב נמוך יותר. אני חושב שתחילת מרץ עלול להיות קצת זול יותר ומזג אוויר טוב, ינואר קצת סוער. העיקר להימנע מהחגים המקומיים.

marceloros

Member
מנהל
זהו, שמחוץ לעונת השיא

יסכימו למשל באוסטריה לסגור ללא הגבלת השבת עד שבת, פשוט כי אין תפוסה מלאה.
מבחינת תנאים צודק, כדאי ללכת על רגע אחרון (דצמבר למשל) ואז יודעים מה מצב השלגים.

איל שחר

New member
מרסלו, בשביל לדעת את מצב השלגים בדצמבר לא

צריך לחכות לרגע האחרון. נ** יודע כבר...

natyh

New member
נתי מחפש תחזיות כמו משוגע ללה רוסייר

שזה אתה יודע ליד לה פלאן .... לשבוע הראשון והשני של פברואר .
אם אתה מבטיח לי עכשיו שלג טוב שם אני מחר קונה כרטיס לספרד ....או לאירופה כפי שאומר האוירון ...

z x 7 r

New member
היית בלה רוסייר? אני הייתי, ענק שם!

כאילו, מבחינת המסלולים לא משהו היה, כי לא ירד שלג מלא זמן, ולמרות זאת המסלולים היו מתוחזקים. שכרנו דירה, קיבלנו דירה פי 2, אז יצא לכל אחד חדר עם ג'קוזי. היה מטורף לחזור מהגלישה, קפואים, לשבת מים רותחים עם בועות, ואחרי זה לזחול לסלון ליד האח, מחכה לאוכל שהיה צריך להכין טבח תורן

אפשר לגלוש לאיטליה, אבל אם יש רוח חזקה - המעבר סגור ( מעבר לגבול עם טי באר באורך של איזה כמה קילומטרים. )

natyh

New member
למעבר הזה כיונתי

לפני שנתיים העלתי סירטון של בית הספר לסנו קייט משם שהסביר את כל דכי ההגעה .
ואז חיפשתי טיסה לגנבה והיתה יקרה מדי , אז נשארה בינתיים הכונה , מה גם שסבסטיאן המדריך שם מעלה סרטים מדהימים , זה האיש ללמוד ממנו את התורה הזו , אבל צריך להתקדם ברמה כדי להתחיל ללמוד אצלו.

יקח עוד זמן .

natyh

New member
אן פטיט דו מונטאז אווק סבסטיאן

דאקול דו סנוקייט סבויה אן פטיט סן ברנרד ....

http://www.youtube.com/watch?v=E3m5mWUyums

נו סבטיאן זה ששמתי סרט שלו במועדון הסרט הטוב אתם לא זוכרים ...או לה לה ...
פאסינמנט דה לוס וולקנוס סנוקייט בארצו של מרסלו וצה גוארה ... גם כן הזיכרון שלכם ....

https://vimeo.com/3094453

אז זהו אני מתלבט אם לנסוע לפורמיגאל או לספרד .... או לאירופה .... אבל איל למה אתה מעצבן את מרסלו אתה יודע שבדצמבר לא יהיה שלג ....

Mr MAG

New member
זה נכון

יותר מזה - הזמנה "ברגע האחרון" גם תוביל ליותר גמישות מבעלי הדירות שכן לבעל דירות פרטי, שלא מספק שום שירות מעבר להשכרת הדירה וניקיון (בתשלום...) מאוד לא רווחי להשאיר דירה ריקה.

השנה שכרתי 2 דירות מאותה בעלת דירה באותו שבוע וקיבלתי ממנה הנחה של 200 יורו רק על סמך זה - ההכנסה הבטוחה שתהיה לה מתפוסה מלאה לשבוע מסוים, ועוד בהזמנה כל כך הרבה זמן מראש, השתלמה לה. יש אנשים שמגיעים לעיירה בלי להזמין דירה מראש, ומחפשים במקום. זה קצת טרחה - ואני לא הייתי עושה את זה - אבל ככה יש את הדילים הכי טובים לפעמים.

ender wiggin

New member
טסות חכמות

טיסה שיוצאת ברביעי ב1:00 ונוחתת בציריך ב5:00, חזור שבת ב22:00 מציריך מספק 4 ימי גלישה .
לאחר שסגרת טיסה, תוכל באמצעות booking.com, tiscover.com ועוד כל מיני אתרים למצוא מלון לתקופה.
הייתי מנסה לתקופה שלפני הקריסמס או הסופ״ש שאחרי הסילבסטר

dfl

New member
קודם כל כדאי לנסות טרום עונה

מתחילת דצמבר יש דילים מעולים בהרבה אתרים וקל מאד להשיג חדרים ל3-4 ימים. אפקטיבית מדובר בהנחה של כ-35 יורו לאדם ליום, בין אם הסקי פס כלול ובין אם בלילה רביעי חינם. זה נמשך עד היום הראשון של העונה המלאה, בד"כ 21 בדצמבר.
מה שמצאתי בשנה שעברה היה באיטליה (רק שם חיפשתי) - דילים בדולומיטים (Arabba ועוד עיירות) וב-Monterosa, בשניהם היה אחלה שלג בשבוע הראשון של דצמבר, בחרתי ב-Monterosa והיה אדיר. אין שום לחץ, אפשר להזמין מקומות וטיסות 3 ימים לפני ההמראה. אם לא יסתדר, תוכלו להמשיך לארגון עצמי בינואר, החודש הזול של העונה. אם ינואר לא יסתדר, אפשר להתחיל לחפש הזדמנויות מאמצע מרץ וגם שם הרבה פעמים מוצאים צירופים מעולים של מחירים נמוכים ושלג כיפי.

z x 7 r

New member
וממתי האתרים נפתחים? הרי לא כל המעליות פתוחות

בחלק סגורות כולן, והדרך היחידה להגיע - אולי עם האפיפון כמו של נתי, או אופנוע שלג.

natyh

New member
סיפור העפיפון הרבה יותר מסובך.

ומי שלא מכיר עלול למצוא עצמו במפולות אומנם אני דוחף חופשי סרטים ואולי נראה קלי קלות
אך בפועל דורש הרבה מאד ידע .

כשהאתרים סגןרים הם סגורים ומי שלא מכיר עדיף שלא ינסה להתקרב בכלל, כי כל אתר לוקח אחריות לנקות את השטח ממפולות כאשר המעליות לא פועלות לאתר אין אחריות, הפטרולים לא יוצאים ,אין פיצוצים מבוקרים באזורי סכנה מועדים ואין אחריות !

z x 7 r

New member
כשלא מכירים אז הכל נראה קל!

לגבי הפטרולים שלא בודקים - ידוע.

זאת הייתה הלצה על חשבון האפיפונים :)

dfl

New member
מדובר על 3 שבועות שבהם האתרים פתוחים

זה לא טרום עונה במובן שהכל סגור, אלא בהגדרה של תקופות השנה השונות על ההר. pre season זה פשוט השבועות הראשונים שבהם האתר פתוח. העיירות די ריקות, אין תורים, רוב המעליות פתוחות (פחות או יותר בכל מקום שבו יש די שלג), המחירים נמוכים -- בקיצור, זוועה.

z x 7 r

New member
חח אתה אומר שתורים ומחירים גבוהים זה כיף?

העיירה ריקה, הבארים בלי תנועה, הכל מת. יצא לי להיות בואל טורנס בשבוע ראשון של העונה - לא נחמד.

אחד ה-דברים בחופש זה אקשן :)

hendanos

New member
תחפש יעד

פשוט תחפשו יעד שאתם רוצים לטוס אליו ותקראו על המקום, לאחר מכן תזמינו טיסה ותבדקו כמה עולה לינה באיזור וזהו. התקופה אם אני לא טועה היא בדצמבר ינואר הכי זולה..
תחפש קודם כל יעד לגלישת סקי ואחרי זה תכנס לפה ולפה ותחפש טיסות מלונות וכו'...

למעלה