סקי משפחתי עם ילדים

hadaserel1

New member
סקי משפחתי עם ילדים

שלום
נשמח לעצה...
אנחנו חושבים לצאת לחופשת סקי משפחתית ראשונה - ילדים בני 6 ו 9 שלא גלשו לפני כן
ואנחנו גלשנו לפני המון המון שנים וקשה להאמין שמשהו נשאר... אז אנחנו צריכים מקום שיש בו גם הדרכה למבוגרים (המטרה לגלוש על סנובורד הפעם). שמענו הרבה על הקייטנות סקי חלק מהדברים טובים חלקם פחות ונשמח לשמוע מניסיון ישיר. קיבלנו הצעה זולה במיוחד מחברת פינגווין לבולגריה - האם מישהו נסע איתם לשם בעבר?
תודה
הדס

marceloros

Member
מנהל
הרגע היה כאן דיון דומה

http://www.tapuz.co.il/forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=396&MessageId=176901260
&nbsp
רשמתי כבר שם, חבל לחזור על עצמי

hadaserel1

New member
ראיתי - אבל אין התייחסות להדרכה של מבוגרים....

נראה שרב האנשים שיוצאים לקייטנות כבר גולשים מנוסים ואינם לקוחים שיעורים בעצמם...

הדרכת סקי למבוגרים בקבוצות ההדרכה בעברית

קודם כל זה לא נכון שרוב המבוגרים בקבוצות האלה לא צריכים הדרכה. בקבוצות שאיתם נסענו רוב המבוגרים כן לקחו הדרכה.
ישנן קבוצות בהן גם ההדרכה למבוגרים היא בעברית ואז ההדרכה כלולה בחבילה (ומי שבוחר לא לקחת הדרכה מזדכה עליה) ובקבוצות אחרות מצטרפים לביה"ס המקומי לסקי. בכל מקרה ההדרכה לילדים מתחילה לפני ההדרכה למבוגרים, כדי לאפשר להורים לארגן קודם כל את הילדים ואז לזדכות עליהם (-:
אם אתם מתחילים גמורים אז כדאי לוודא שבביה"ס המקומי מדובר על הדרכה של יום מלא.
חברים שנסעו לפני כמה שנים לבנסקו היו מרוצים מההדרכה המקומית.

marceloros

Member
מנהל
אם זה בקלאב מד

יש הדרכת מבוגרים מלאה וכלולה, מפקידים את הילדים במיני קלאב לפני, ואז חופשיים כל היום לשיעורים.
הדרכות מתחילים ובינוניים היו טובות, ברמות 2-3, כלומר אחרי שכבר יודעים לגלוש פרלל וטוב, המדריך הופך בעיקר למדריך תיירים שמסיע את כולם באתר וכבר לא ממש מלמד. במקרה הזה דרוש כי הקבוצה תבקש ללמוד דברים ספציפיים ואז מקבלים מה שרוצים. למשל אנחנו בפעם האחרונה ביקשנו אופפיסט ופאודר, וקיבלנו, אולי פעם אני גם אתלהב מזה

natyh

New member
סליחה שאני מתערב

את רוצה הדרכה למבוגרים בנפרד או שאת רוצה לגלוש עם הילדים ?

I Gabe

New member
קניתי מהם השנה חופשה בקלאב מד

הבחורה שדיברתי איתה הייתה סבבה, ידע וגישה חיובית.התרשמתי לטובה.

hadaserel1

New member
תודה רבה
ושאלה נוספת לגבי תאריך

אנחנו חושבים לצאת בפורים 1.3 - זה נכון להניח שזה תאריך טוב מבחינת השלג ומזג האויר?

I Gabe

New member
עקרונית כן אבל....

בהרבה אתרים נמוכים העונה נגמרת רשמית ב1.3. ככל שהאתר יותר גבוה, העונה בד"כ נמשכת יותר. כדאי לכן לבדוק קודם שהאתר פתוח בתאריכים אלה.

באיזה אתרים העונה נגמרת ב- 1.3?

אני לא זוכרת שנתקלתי באתרים כאלה באירופה.
מזג אוויר ושלג זה הרבה עניין של מזל - יש עונות טובות יותר ופחות, אבל השבוע הראשון של מרץ אמור להיות טוב.

I Gabe

New member
יודע בוודאות על אתר באזור זלצבורג

כשהייתי שם ובדקתי אפשרות לחזור במרץ הסבירו לי שזה אחרי סוף העונה וזה המצב בכל האתרים באוסטריה וגרמניה שהם נמוכים מ 2,500 מ'. אם יש שלג טבעי הם מחזיקים את האתר פתוח כל עוד יש תנאי גלישה. אם אין, אז לא מפעילים את תותחי השלג אחרי 1.3.

לדעתי אתה טועה

סתם לדוגמא, נכנסתי עכשיו לאתר של שלדמינג והם מוכרים סקי פאס במחיר רגיל עד ה -3.4 ורק מה- 4.4 זה מחיר סוף עונה!
אתה יכול לראות את זה גם במחירי המלונות שעדיין גבוהים במרץ.
תותחי שלג מופעלים בהתאם לטמפרטורה ולצורך, וכן ראיתי גם תותחי שלג מופעלים במרץ באוסטריה.

I Gabe

New member
באמת שלא ערכתי מחקר

יכול רק לחזור על מה שהסביר לי מי שהיה נראה כמו מנהל בית הספר לסקי שלקחנו מהם שיעורים.

תמעם

New member
אנחנו נוסעים עם פינגווין בפורים

עם 5 ילדים (לא כולם שלי:)
כל הילדים כבר גולשים הרבה שנים.
בדרך כלל מארגנים עצמאית אבל אחת לכמה שנים מצטרפים גם לחברה זו או אחרת. היינו עם פינגווין באנדורה, חברת מקצועית

dfl

New member
מה סדר העדיפויות שלכם?

אם אתה רוצים לחסוך, זה מכתיב המלצות מסויימות. אם אתם רוצים לחסוך בטרוף, המלצות אחרות. אם לתת לילדים גלויה אלפינית לפנים, בכלל כוון שונה.
האם הילדים שלכם מסתדרים באנגלית (או צרפתית)? זה גם מאד משמעותי לבחירה.
מה שהרבה אנשים עושים במצבכם זה חופשה של הכל כלול בקלאב מד. אני חושב שזו בחירה בינונית ומטה, ההדרכה לילדים חלשה ומרוחה, האוכל סתמי והמגורים חסרי אופי, אבל גם זה עניין של טעם. אחרים בוחרים בסקי דיל, שם הסיכוי ליפול אפילו יותר גדול. יש חופשות מאורגנות של עוד ספקים בישראל, המחיר שם גבוה יותר ואנשים מדווחים על תמורה טובה לכסף. אולי זה מתאים לכם, תלוי בפרטים נוספים שתתנו על ההעדפות שלכם ושל הילדים.

hadaserel1

New member
סדרי עדיפויות...

לא לחסוך בטירוף אבל גם לא להשתגע...
ילדים חייבים הדרכה בעיברית והמטרה היא ללמוד לגלוש.
ואני מחפשת המלצה על חברה שמוציאה הדרכה בעיברית.

dfl

New member
בקרי בפורום השכן

פורום סקי של "למטייל". כותבים שם כמה הורים שהתנסו במשך שנים ברוב החברות הישראליות מהסוג שאת מחפשת.

למעלה