סקי בקיץ(קרחונים)

natyh

New member
לא אתה המומחה לזה ?

בכל מקרה חפש בפורום שם משתמש אודי טל וצרוויניה

עשיתי את זה כמה פעמים

בקפרון, צרמט ולה דוז אלפ. תכננתי פעם גם לטין אבל נאלצתי לבטל ברגע האחרון בגלל אילוצים זרים. הקושי הכי גדול הוא לוגיסטי. אם אתה מתכנן את זה כחלק מטיול קיץ, לא בא לך להיסחב עם כל הציוד. גם אם תשכור שם את רוב הדברים, עדיין צריך כפפות, מכנס גלישה, גרביים, קסדה וגוגלס. לשני אנשים זה כבר ממלא מזוודה אחת. מצד שני, אם כמו לרוב האנשים יש לך מספר ימי חופשה מוגבל בשנה, תעדיף לשמור אותם לדבר האמיתי בחורף ולא תיסע במיוחד לסקי בקיץ.

אם הגעת לשם תגלה שהשלג לא נעים במיוחד. גם האזורים שפתוחים די קטנים. מצד שני אפשר לגלוש בדרך כלל עם ביגוד דק מאד, לפעמים רק חולצת דריי פיט קצרה שזה מאד קליל וכיפי.

בשורה התחתונה למי שיש אפשרות מבחינת תקציב וימי חופש זה יותר מכלום ודי כיף כשלעצמו, אבל זה לא ברמה של חופשת חורף אמיתית ולא כדאי לעשות את זה במקום.

air junkie

New member
ממליץ יותר לכיוון אוקטובר

הייתי 3 פעמים בטיול כזה שהקיף כל פעם 3 קרחונים באוסטריה.
היתרון הוא שהכל מאוד קרוב ויש 5 קרחונים סה"כ כך שאפשר לגוון או להחליט ברגע האחרון לנסוע לאחד אחר.
רובם פתוחים גם בקיץ אבל באמצע אוקטובר כבר יורד שלג טרי ויש כמה פסטיבלים בקרחונים וגם התחרות הראשונה לעונה של ה FIS בזולדן ואם מתמזל המזל אז אפשר אפילו לתזמן את החופשה ככה שאפשר להגיע לכמה ארועים.
&nbsp
המסלול שלי כל פעם היה של עשרה ימים. כל שלושה ימים עברתי קרחון כשביום הראשון לא גולשים.
הקרחונים הקיימים באוסטריה הם:
הינטרטוקס, שטובאי, קאונרטל, פיצטל, זולדן וקפרון כשקפרון הוא המרוחק ביותר (עניין יחסי) על גבול מחוז זלצבורג.
&nbsp
לא כולם יאהבו להגרר כל שלושה ימים לאתר אחר. אני אישית מאוד אוהב את זה, במיוחד את הפסטיבלים והמסיבות הנלוות שמעירות את העיירות המנומנמות בד"כ בתקופה זו של העונה.

למעלה