סקי בסלובקיה המשך

natyh

New member
סקי בסלובקיה המשך

סקי זוכרים ? למעשה חופשות סקי וספורט אקסטרים לא ממש שיכות לפורום הזה אבל : למעשה החלק המעניין הוא המגע עם האוכלוסיה המקומית . ראיתי שירשורים בנושא לנסוע לבד או לא עפ שפה או בלעדיה והחויה שלי בהתחשב בקושי של המקום והחוסר בשפה יכול לתת כיוון מסוים ואפילו מעניין בענין השפה . והמדובר תמיד באנשים שנוהגים לחפש את החלק היותר קשה ובדרך כלל הכי מעניין בטיול . אני אמשיך ותבינו לבד . המשך בהודעה הבאה .

natyh

New member
קריסטל סקי

או כשאין לי אני מוכר בפחות ... אני מניח שכולכם מכירים את הבדיחה על ירקן עגבניות : מה למה אתה מוכר בחמישה שקלים ק"ג השני מוכר בשלוש . יש לו ? לא נגמר לו כשנגמר לי אני מוכר בפחות ... צמוד למלון שלנו יש משרד להשכרת ציוד מלא ב 200 קרונות סלובקיות בלבד 200 לפי השער 37 ליורו משמעו בסביבות 30 ש"ח בלבד לציוד סקי ליום מחיר פנטסטי ממש . אבל מה אין לו , אך באתר למעלה יש משרד נוסף של החברה המדוברת והבחור במלון מבטיח לנו כי נקבל באותו מחיר . אנחנו ובמיוחד אני שוכחים לפתע את ההמלצה וההנחה שפטריק השיג מבית הספר בסך 300 לציוד ליום וממהרים להתיצב במשרד באתר . ערן מקבל סקי קרווינג , ואני מתעקש על 160 אורך אבל אין קרווינג ואני מקבל סקי ישרים , המחיר 250 לא כפי שנאמר במלון לך תתוכח. ערן רץ למעלה אני מספיק לצלם ומנסה להתרגל לסקי הולך קצת אבל אין איפה לתרגל, מנסה לשאול אין את מי לשאול , בקיצור מחליט לקנות סקי פס לחצי יום הפרוצדורה עורכת כמעט עשר דקות אני שואל מחירים והם לא עונים ... שיח חרשים . לבסוף אני מסתכל על השלט ובכוח ההיגיון מתרגם לעצמי המחיר אם כך 590 לחצי יום , לפתע מגיעה בחורה דוברת אנגלית ומציעה למכור לי את הפס שלה ב 200 בלבד אבל על שלה כתוב 390 צעיר , עובדת עלי ? אף אחד לא בודק היא ממהרת להרגיע אותי אבל אני מותר ומחליט ללכת על בטוח , 590 וזהו . האמת אני לא ממש מבין גדול בסקי למרות שלמדתי בסנטיגו צילה לפני 17 שנה. ובאותה הזדמנות קרעתי רצועה בברך כי ישראלים ששכנעתי להצטרף החליטו לעשות טובות וללמד אותי . אז ההמלצה שלי סקי תלמדו ממי שיודע ואף פעם לא מישראלים אלא אם כן יש להם תעודת מדריך! כי ללמד סקי קשה בהרבה מלעשות וטעות קטנה עלולה להיות מאד כואבת אם לא קטלנית . ערן כאמור יודע סקי אבל לא יודע ללמד ואני מאד נזהר הפעם. אחר כך המשכתי פעם פעמיים בחרמון קצת סנו בורד אך למרות שלאחר גלישת חולות נהדרת בפרו חשבתי שאני טוב בשלג זה אחרת , אבל לפני שבועיים בחרמון הלך לי יופי ואני מצפה להמשך דומה . ועכשיו השאלה לאן עולים איזה מסלול יש רכבלים מפה עד להודעה חדשה ראו אתר לחצו על מפה אינראקטיבית ותדעו הכל . ( בשפה משמאל בחרו EN לא SK בתפריט RESORT משמאל בחרו מפה אינטראקטיבית ) אך אני כאמור לא יודע ואין לי את מי לשאול . בסוף אני מחליט לבחור במסלול התלול המסצולם כי עולים אליו ב TBAR ים ואני מחליט משום מה כי מסלול שעולים אליו כך הוא מסלול קל , ראו חרמון . מהירות העליה בTBAR מדהימה אותי פשוט כמובן לפני זה יש לי בעיה קטנה לא מצליח להתחבר לסקי ביותר מ 10 דקות תמימות אך כעת ה TBAR מושך ואני עף למעלה מדהים . המסלול נקרא פטרקרסקה ראו אתר מספרו 1 והוא מסלול אדום ! אורכו 2000 מטר וגובההו 620 מטר . אני לאור מה שאני רואה משוכנע עדיין שמדובר במסלול קל . מספר פעמים אני חושב לנטוש את המעלית ולהתחיל לגלוש אך מתפתה להמשיך למעלה . על המסלול עוברים גולשים מתחילים שגולשים לאט אני משוכנע שאסתדר . זהו אני למעלה מסתכל למטה וחוטף את ההלם של החיים . אם משהו עלול להשתבש הוא אכן ישתבש : המסלול תלול אימים אין לי סיכוי לרדת אותו הרגליים פשוט מתחילות לרעוד כפי שקרה לי פעם בטיפוס לאלפא מאיו בפירו ההרגשה כעת דומה . אני מחליט לנסות סלאלום ולעצור , מצד לצד להפוך את הסקי וללכת לצד שני בשיפוע מתון, מתון ??? אני מתחיל ומיד מבין מה הטעות מינוס 8 מעלות כל המסלול הוא קרח לא שלג אי אפשר לעצור וקשה מאד לתמרן . אני מתחיל מספר נפילות ומאד נזהר לא לרדת שיפוע תלול מדי , הגרוע מכל הוא הסקי פשוט לא מגיב לפקודות שלי , התעקשתי על מטר ושישים הגבה שלי 172 ככל שהסקי קצר יותר הלחץ לנקודת שטח גדול יותר וההיגוי טוב יותר והסקי איטי יותר אבל הסקי הזה מהיר ,מהיר מדי לא פונים ומשדרים שהם ארוכים יותר ממה שביקשתי האם יתכן הוא אמר שזה 160 ! לוקח לי שעה תמימה לרדת מדי פעם אני חושב לרדת ברגל אבל זו התאבדות אי אפשר פשוט . אחרי החלק העליון מתחיל אזור שיש בו שלג ואני מצליח לגלוש קצת . ואפילו להגיע למטה בחתיכה אחת המזל הוא שאני פחדן , לו הייתי לוקח סיכון הייתי עלול להתרסק כאן יפה על הקרח ולשבור משהו , אבל זה לא העניין למתחיל אסור לעלות על מסלול אדום בודאי לא כזה שרובו קרח , זה מסלול אדום אבל הוא קשה כמו שחור ומאד מסוכן . אני פשוט חייב את השפה כאן , אבל אין לי . בחזרה למטה אני מחליט לקחת את ההתחלה של מסלול סללומובי שוה מספר 6 הקטע ההתחלתי שלו 300 מטרים ראשונים מתון אני עולה קצת ניתק מה TBAR לצלילי ניחומים של מקומיים שחושבים שניתקתי במקרה ומנסה לגלוש אותו זה כבר טוב בהרבה אך המסלול צר ואני מתרסק שוב ושוב ולא מצליח לעשות סלאלום . כך חולפות ארבע שעות בשעה 1600 סוגרים את האתר החתולים חתולי שלג החתולים היחידים שראיתי בשבוע הזה במדינה חסרת החתולים הזו עולים ומכינים את המשטחים לגלישת לילה . ערן ואני נפגשים במשרד קריסטל סקי להחזרת ציוד ערן מאד מרוצה ואילו אני כועס מאד ומנסה להבין מה קרה פה מדוע הסקי לא הגיב לי . ערן והמקומי צוחקים ערן בטוח שהציוד שלי טוב , אני ממשיך ושואל הסקי נראה לי ארוך יותר ממה שביקשתי ערן צוחק שוב . האורך הוא 168 זה אותו דבר מסביר המקומי , אבל הוא טועה זה ממש לא אותו הדבר , זה אחר זה מתנהג אחרת זה מרגיש אחרת וזה ישר לא קרווינג כל הטכניקה שונה אבל איך הוא העיז לתת לי 168 ולטעון כי זה 160 , יכולתי להיפצע קשה או גרוע מזה לו הפחד לא היה עוצר אותי והייתי יוצא לירידה מהירה כמו בחרמון הייתי משלם ביוקר . כאן זה נגמר בכסף וביום מבוזבז זה הכל אבל זה היה קרוב . אז זוהי משמעותה של שפה בשבילכם , לפחות ההתחלה של המשמעות הזו ואני יכול להעיד על עצמי שאני מטייל מנוסה , ומאד זהיר . למעשה האתר הזה בכלל לא מתאים לי ולפי השאלותת ששאלתי הבטיחו לי שהאתר מתאים למתחילים . למטה במלון יאן אריק ממליץ לי לקחת שיעורי סקי אין אף מדרון באתר שאני יכול לגלוש אותו והוא עדין מציע לי לקחת שיעורים ? אם אתה לא יכול לגלוש מדרון אתה חייב לקחת שיעורים בשביל לשפר את הטכניקה ובודאי למדרון שאתה לא יכול עליו פוסק יאן אריק . האם יש מסלול מתחילים באתר הזה ? פטריק אומר שכן אך כדי להגיע אליו צריך לגלוש משהו מאד תלול הוא כנראה מתכון למסלול הכחול : טוריסטקה מספר 5 שכדי להגיע אליו צריך לעלות ברכבל 6 מקומות מסומן ב A זהרדני רובא אולה . נראה לי שאנחנו מנהלים כאן שיח חרשים אבל אני מבקש מפטריק המלצה על הדרכה ואכן מקבל כזו בבית הספר לסקי . המשך בהודעה הבאה .

natyh

New member
צאטה לושקי

היום יום שכחו אותי בביית נגמר באסון מבחינת המשלחת הפינית . הרוח היתה רעה ומהכיוון הלא נכון באחדהמדרונות מהם קפצו ירד פטריק בלום שיאן העבר 290 מטרים בדאייה רע מאד נחת כאשר רגל אחת הלכה לצד ימין והשניה לצד שמאל כל הלחץ על הברך . ערן שנפל אתמול על האגודל גם הוא הרגיש כאבים אתמול אחרי הלחיצת יד עם החייל הרגיש שצריך רופא . בינתיים השתמשתי בידע שיש לי מפציעות קודמות , החזקתי את האגודל הפצוע וביקשתי ממנו למשוך אותו קצת עד שירגיש כאב . הוא לא הרגיש סימן שהבעיה היא הידבקות של רצועות בעיה שנעלמת לאחר שיחרור הרצועות במשיכה . פטריק שנשאר בינתיים לבד ומשועמם בחדר נראה רע בהרבה . עודדתי אותו שיתכן ומדובר בתקופה קצרה אך כדאי שיתכונן גם למנוחה של חצי שנה . אצלי קריעת רצועה צולבת הסתימה בחודש בלבד של השבתה חלקית והפסקת הסקי אך ההחלמה לא מלאה לעולם . שניהם ערן והוא מתכננים לחפש רופא פיני וערן מתכנן לקנות ציוד סקי ערן התידד עם ריקרדו הפורטוגלי בחור מדהים חביב מאד והיבואן של קוויטווינג בפורטוגל שהבטיח שיקפיץ אותו מחר לעיר . הציוד מאד זול בערך 600 ש"ח לזוג מחליקיים בארץ זה עולה בחרמון 1700 ש"ח . מאוחר יותר כולם מתכננים להמשיך לאגם הקפוא ולהתחרות במהירות באירובטיות וקפיצות . אין לי מה לעשות איתם בלי ציוד ולכן עדיף שאעלה הכי מוקדם שאפשר להר . אני מתעורר בשבע וחצי ערן עוד ישן אך מתוך שינה הוא ממלמל כי העליה הבאה האוטובוס עולה ב 0815 ולא ב0830 כפי שחשבתי . תה מהיר מתוך הקומקום החשמלי מתלבש במהירות בכל השכבות המטורפות הללו שרוול מבוליביה , עליו סודר למה עליו מעיל האלפא מאיו משקף סקי כובע גרב וכפפות , ומכין את התיק . טס לאוטובוס בדיוק בזמן מעט מאד אנשים רק שלושה מהמלון שלנו כנראה שהיתר נחים . האוטובוס עובר מלונות נוספים בדרך מחלקם הוא גובה תשלום . לקראת סוף הדרך מתחיל פקק ענק ראו תמונה, הנהג מחליט לקצר דרך מגרש חניה בדרך הוא פוגש בעדינות פגוש של רכב חונה . אין על אף אחד מהרכבים אף שריטה אבל זו סלובקיה וכולם מחכים למשטרה הנהג עושה לי ולאחרים סימנים של הליכה ברגל , רק ק"מ נשאר אבל לאף אחד הרעיון של צעידת בוקר לא נראה לעניין . לבסוף אני מחליט לרדת לצלם קצת מסכל סביב ומגלה רכבל מתחילים ומלון קרוב . יש על האוטובוס שני הונגרים עולם אחר הם דוברי אנגלית ומתרגמים לי מה קורה לפתע אני מרגיש שייך . יש אישה מבוגרת שעושה עיניים לנהג מתישבת לידו ומדברת מהר יש לסלובקים הרגל לדבר מהר ולא להסתכל על בן שיחם אנשים מוזרים . המשך בהודעה הבאה

natyh

New member
מסלול מתחילים

לפתע מתגלה לעיני מסלול המתחילים במלון אין ציוד ובודאי לא קרווינג אין ברירה צריך לחזור לאוטובוס שעכשיו רק הוא והרכב הפגוע לבד בחניה בבדידות מזהרת . שוטטתי בחוץ כמעט 20 דקות וכל האנשים כבר נעלמו . הנהג אומר משהו בסלובקית ומחייך לך תבין משהו . בתמונה מסלול המתחילים

natyh

New member
לך תבין

כנראה ששפה בינלאומית לא צריך להסביר אז אם כולם עזבו אז אחרי התחממות קלה באוטובוס אני יוצא להליכה רגלית של ק"מ עד בית הספר לסקי . בדרך הפלא ופלא שוב הפקק ואוטובוס בדיוק כמו שלנו עם שלט אקוה פרק אני דופק בדלת האוטובוס מלא הנהג פותח וצועק פריבה בוס . וכמובן סוגר קר בחוץ . אני לא מותר ודופק שוב הוא פותח בשיר הפריבה בוס שלו אבל אני כבר מוכן לתעלול הזה ומציג את כרטיס המלון . הוא נכנע ומאפשר לי לעלות , תוך שהוא אומר משהו על כך שנשאר רק ק"מ ומציע לי להמשיך ברגל . כן הוא מהאוטובוס שלנו נזכרת הסלובקית המבוגרת שכעת עושה עיניים לנהג הזה להגיד אם כך למה לא נזכרת קודם כשדפקתי בדלת ? עכשיו את חכמה ? ככה זה סלובקיה 50 שנה בשילטון הקומוניסטי אנשים למדו לשתוק וכאן זה כך כל החזק קובע פריבה בוס כבר אמרנו ... הנהג קובע מי יהיה בפריבה בוס , פשוט מאד אתה בגולאג יא אחי ... לפתע אני מזהה עוד אנשים פשוט העבירו את הנוסעים לכאן וזה מה שהנהג ההוא ניסה לומר לי . כשמטיילים לבד מבינים מהר, זו חויה חזקה מאד לטייל לבד נכון אני לא לבד עכשיו אבל המנטליות נשארה אם אני צריך משהו אני הולך עליו לא צריך אף אחד מהקבוצה וכשקופצים למיים לומדים לשחות או טובעים הכל בקצב שלי ולפתע השפה מתחילה להיות ברורה יותר . אני מבין ואפילו קורא דוברי דן נתי ( יום טוב ) בבית הספר לסקי המדריכה איננה אני מחליט שקריסטל סקי לא יראו אותי לעולם יותר ומחליט לשכור ציוד כאן . סלובקית חביבה צעירה ונאה מאד שוכרת סקי קרוונג כחולים 150 כתוב עליהם ELAN הבחורה דוברת אנגלית ומאד סימפטית היא בודאי מקוסיצה או ברטיסלבה ממש כמו פטריק הם עם אחר פשוט לא כמו האיכרים הבורים מכאן בגולאג . לשאלתי מציעים לי סקי ישרים , אני מתעקש על כחול כמו הבחורה ומקבל , 400 הוא המחיר הרגיל אבל ניתן לך את ההנחה של פטריק אין בעיה הפעם זה אחרת אני כבר מהחברה של הקייטווינג אני שייך ומקבל טיפול בהתאם אחד המדריכים מצייד אותה במפת המסלולים , ואני בדרך למטה . אפשר לגלוש למטה יש שביל חמוד בין העצים רק ק"מ אחד אבל אני לא יודע זאת עדיין וצועד בכביש . בדרך אני פוגש שוב בנהג הפריבה בוס שוב לא נותן לי לעלות . מה הבעיה של האדיוט הזה , מגיע לי הסעה בחינם והוא מונע אותה ממני לך תבין אותם . המחיר לסקי פס בצאטה לושקי הוא 200 קרונות בלבד לכל היום או 20 לעליה בודדת . למעלה אין מחיר לעליה בודדת רק יום או חצי יום 690 או 590 בהתאמה . קודם כל עליה בודדת 20 קרונות מחליפות ידיים אני רוכב על TBAR איט הפעם כמו בחרמון . הפעם זה בסדר זה המסלול בשבילי זה ברור , הסקי מצוין רק 150 ס"מ אבל בשיפועים האלה עדיף קצר. 200 קרונות מחליפות ידיים זהו אני פה לכל היום . הטמפרטורה מינוס 8 מעלות אך ההנאה אדירה יש נפילות לא התרסקויות הפעם ,אני משתפר. בשעה 1600 אמורים לעלות כל החבורה למקפצות מלמעלה אני מתכנן לסיים ב 1530 ולעלות בלאו הכי צריך להחזיר את הציוד על הרכבל רשום עליה אחרונה 1545 . לקראת אחרי הצהריים מגעה מדריכה עם שני גולשים מודרכים היא מסבירה להם בלימה במקום ואני מתרגל אותו דבר מהצד . ומתכנן לקחת ממנה שיעור . איכשהו הם נעלמים לי מקדימה ואני תופס שיחה עם הונגרי מבוגר חביב במעיל אוום אתה יודע בבירות יש אתר סקי נפלא ולידו 20 ק"מ אפשר להגיע לשחות בים . הוא מדבר על ים בחורף ואני מספר על הסבא שלי שהיה מתרחץ חורף אבל אנחנו אם לא כדי לגלוש אנחנו לא הולכים לים בחורף . כן אני יודע הסתכלו עלינו כמו על משוגעים אומר ההונגרי המקסים הזה אירופים משוגעים קור זה עניין יחסי ותגיד איך גן העדן שלכם אילת . כרגע אני לא ממליץ אבל בימים טובים יותר בהחלט שוה ביקור . אני יודע יש לי חברים יהודים ששואלים אותי למה לא אילת ואני שואל אותם למה אתם ? אנחנו פוחדים הם אומרים . כן גם אני ... משהו האיש הזה פיקח כמו שד עולם אחר , אנחנו מאד אוהבים את המסלול הזה הוא ממשיך למעלה יש קרח אבל פה השלג מצוין אנחנו כבר שלוש שנים פה כאן למדנו . בשעה 1530 אני מתכנן לעלות אך קשה להיפרד מהחברה הנעימה וממשיך עד העליה האחרונה . בשעה 1600 יש הופעה של הקייטווינג אתם באים ? לא אנחנו יורדים למטה . 1545 פרדה מההוגרי הגיע הזמן לעלות למעלה.

natyh

New member
תחרות הקווטווינג

האסטמה נעלמה נו טוב השתמשתי במשאף אבל לא רק . האוויר כאן יבש ואני מגלה לפתע יכולות שמזמן שכחתי מקיומן . הליכה רגלית עם תיק וסקי לא קל אבל אני עף למעלה , יש לך כושר מדהים אמר לי לוצו אז כשטיפסנו לקוולאפ ב 1987 . הוא צדק הייתי חזק מאד אז חשבתי שזה נעלם , אבל הנה זה חוזר כתבתי לו כשהגעתי לפורום וכתבתי על קוולאפ , סיפרתי לו שאני כבר לא ככה צריך לכתוב לו שוב , כן חזרתי לעצמי ובגדול ,איזה כיף . רק מי שהיה על הפנים יכול להבין את זה , ואני מודה על המתנה הזו קיבלתי את הבריאות בחזרה אין מתנה יפה מזו . שעה 1600 בדיוק אני על ההר מינוס 8 מעלות וחם לי או אה כמה חם . מחליט לשלם גם עבור מחר אבל משאיר את הציוד ומקבל את הדרכון בחזרה חוזר לנעלי הסנוורד הוחות . איך עליתי עם נעלי סקי את הק"מ הזה בעשר דקות בערך ואווו איזה כושר. לפני העליה למדרגות אני מזהה את יאן אריק ופטריק בלום בלום צולע על הברך , אתה מתכנן להשתתף ככה ? לא רק סוחב ליאני את הסקי שלו . יאן אריק אדום לגמר ורואים שקשה לו עם כל הציוד הבחור היה ביחידת אלפיניסטים בצבא הפיני אבל אתמול חוסר האחריות שלו הרגיז אותי מאד מה זה לא להודיע לנו מה קורה . בשביל זה טסנו כל הדרך , אני מחליט להיות מאד חביב אליו ולתת לו את הטיפול שכבר נתתי בעבר לאנשים שהרגיזו אותי . יש לי שיטה אני משתמש בכושר אימים שלי בדרך כלל כאשר האסטמה לא מפריעה מטפס משהו בחברתם מאד מהר ונותן להם להרגיש אפסים . את הציוד כבר הורדתי אז אני מציע ליאן אריק לסחוב לו משהו למעלה . הרכבלים עצרו וכעת צריך לטפס רגלית , לא תודה אני בסדר אומר הפיני הוא לא בסדר רואים זאת וקשה לו אבל גם הוא כועס עלי כי אמרתי לו משהו אתמול ולא ממש בעדינות . החברה מתחילים להרכיב הצלימם מתמקמים מול המסלול האדום אותו עליתי בפעם הראשונה . אנדריאס מטפס מהר הוא כבר 50 מטר מעלי יאן אריק וטומי מתחילים לטפס . הגיע הזמן לתת ליאן אריק את הטיפול . אני מתחיל לרוץ למעלה ממש לרוץ , כולם מסתכלים בתדהמה בטוחים שעוד שלושה מטרים אני נופל ... יש לכם טעות חברים אותי אתם לא מכירים עוד ,,, 100 מטרים חולפים אנדיאס עוצר אחרי שגמא 250 מטרים אני יודע בדיוק כי מדדו זאת לתחרות , אנדריאס עוצר 20 30 מטר מעלי . זהו אני עובר להליכה פטריק הוך בקצב קבוע אך לאט ובהתמדה הוא מגיע אלי , זהו החברה האלה חזקים מאד וכעת שלושתינו כבר ליד הדגל של FRWD של טומי שעלה קודם כאן תהיה המקפצה . אין לך מה לדאג בקשר לכושר שלך מול פטריק ואנדריאס אומר יאן אריק מאוחר יותר, כן גם הוא מעריך את המאמץ שעשיתי הטיפול עבד ... החברה האלה בכושר מצוין . הוא צודק עם אלה ועם גל פרידמן יריבו ידידו של פטריק אני עדיין לא יכול להתמודד אבל יאן אריק וכל השאר לא יכולים להתקרב אלי וזו בדיוק היתה המטרה . שלוש שנים חלמתי על הרגע להגיע לכאן , בבית החולים אחרי הניתוח בביית אחרי התקפות אסטמה הקרנתי פעם אחר פעם את סרט התדמית הזה אסור היה לי אז להרים יותר מחמש ק"ג , מבעל המכולת ביקשתי לארגן לי משלוח של שלוש עגבניות ושני תפוחים . הוא לא הסכים ומאז לעולם לא נכנסתי אליו יותר , כן לא יכלתי לסחוב לא יכלתי לעשות סקי לא יכלתי לגלוש כלום הייתי על הפנים , והאסטמה לא ממש עזרה להחלמה מהניתוח , על לטייל לא היה על מה לדבר בכלל. שלחתי ליאן אריק מייל שלא אוכל להגיע כי עלי לעבור ניתוח בשל פציעה הוא כנראה לא האמין ולא הבין מדוע אני דוחה את ההגעה אליו לפינלנד שנה אחרי שנה. אימוני אופניים רכיבה בשטח חד אופן החלמה איטית איטית מאד זה לא זה כנראה שאף פעם כבר לא אהיה מה שהייתי , גלעד עם ההצעות שלו לרכיבות פרירייד מטורפות על אופניים אני בשטח לא יכול לרכב , הוא רוצה פרירייד וקפיצות , מה אני צריך לחזור על הניתוח שוב פעם ? שלוש שנים של תיסכול שהתפרץ היום בריצה המטורפת הזו מי שלא היה על הפנים לא יבין זאת לעולם . אבל אני על הפסגה שוב . המשך יבוא

natyh

New member
המשך

ערן מאד מרוצה היום בבוקר ניסה והרכיב את הכנף וקיבל הדרכה בסיסית הוא תפס מאד מהר את העניין יאמר יאן אריק מאוחר יותר , מאוחר יותר עלה לגלוש ב1200 והתפלא שלא מצא אותי הייתי למטה אני מסביר . ערן מגיע אלי סוחב את הסקי ביד ,ואני נותן לו מספר עצות איך לצלם כבר נהיה חושך עכשיו בערך 1800 עוד מעט יפעילו את הרכבלים והאור וכעת אנדריאס ופטריק מדסקסים היכן תהיה המקפצה . למעלה מאד מסוכן אומר אנדריאס וחשוך , זה חייב להיות כאן . הבחור הוא מקצוען מדהים בחור שקט מאד טייס הליקופטרים ואדם מאד סגור ויסודי , פטריק טוב לא פחות אבל פחות מנוסה ונוטה לקחת סיכונים לא מחושבים . לורנט כלומר אנדריאס הוא מחושב מאד . ממקמים את המקפצה , את הדגלים וכל הטקס , לורנט יורד בחצי סקי בלי מגלשיים חצי ריצה חזרה למטה זהו הכל מאורגן . כאן זה ספורט קיצוני טעות אחת ואתה פצוע קשה או גרוע מזה אין אף טיפת רוח אך המחליקים צריכים להזהר שלא לפגוע במסעדה קשה מאד לנהוג את הכנף באוויר , ההמראה מחיבת הגעה למהירות של 60 קמ"ש הנחיתה היא במהירות דומה רק גולשי סקי מעולים יכולים לבצע את התעלול הזה ותוך כדי הם חייבים להיזהר שלא לעוף לואדי בצדדים או לפגוע בכבלים . הכנף היא מן דאון פרימיטיבי מדהים על הקרקע אך באוויר בקפיצת מדרונות זה סיפור אחר, בכלל הפינים אוהבים ספורט קיצוני הם טובים מאד בקפיצות ממקפצות סקי , בכלל הספורט הזה תפור עליהם לא במקרה זו המצאה פינית . פטריק למיטב זכרוני קופץ ראשון הבחור מדהים הקהל יוצא מכליו במחיאות כפים ועידוד , הוא עולה שלוש או ארבע מטרים באוויר מחזיק את הכנף ביד בלי טרפז מושך רגליים אחורה המהירות שלו באוויר עצומה אני לא מאמין למה שאני רואה , ההתלהבות שלי כמו כל הקהל בשמיים. אנדריאס יוצא אחריו זה מסודר יש מזניק JJ שהוא בחור גדול כבד ורציני הדבר האחרון שהוא נראה הוא ספורטאי קיצוני בחור שקול רגוע קצת כבד אקסטרים זה לא הוא , צריך אופי מיוחד לאקסטרים איזה שהוא שילוב של יסודיות שקט ושיגעון ל JJ אין את זה הוא לא כזה שיפתיע אותנו אז הוא מזניק למה לא . אנדראס עולה לאוויר קרפיצה טובה פחות טובה מפטריק סגנון שונה פטריק עם הפנים לירידה אנדריאס קופץ עם הגוף בחצי פניה לצד מהכנף הוא משתמש באפקט קרקע זה הסוד שלו יאמר לי יאן אריק מאוחר יותר . יש אינסוף קפיצות בחור פולני על סנו בורד עושה דברים מדהימים בדרך יש אינספור התרסקויות אבל לא קורה כלום לאף אחד והנה אנדריאס שוב זו קפיצה טובה מדהימה ממש אנדריאס עובר את קו הסיום עובר את המסעדה משמאל ונראה במסלול התרסקות לכיוון המלון והוואדי , הקהל משתולל ( אף פעם לא מחאו לי כפיים והריעו בקפיצות בעבר יאמר אנדריאס מאוחר יותר) אנדריאס נכנס לתוך החושך מספר מטרים אחרי קו הסיום זה מפחיד . גם אותו כנראה [ הוא נוחת בכוח מבצע חצי סיבוב מאד מהיר בצורה שרקספורטאי עילית כמוהו יכול ועוצר הקהל משתולל , אני המום . זו היתה קפיצת הניצחון . המשך יבוא

natyh

New member
הסבר כללי על סקי

מי שהגיע עד כאן מן הסתם התעניין אך למי שחסרים מושגים בסיסיים בסקי כדי להבין על מה אני מדבר או בכלל אני מצרף כאן מאמר מאתר החרמון על סקי בכלל : איך גולשים ,מהם המסלולים, סימוני צבעים ירוק כחול אדום שחור ועוד . איך גולשים איך פונים מי שיעבור על המאמר הזה יבין היטיב את ההמשך שיעסוק ממש בסקי .

sela v

New member
טיול תרמילאי

זה ממשיך את הויכוח שלנו נתי לגבי מהות טיול תרמילאי. זה לא המקום שאתה נוסע אליו קובע אם אתה תרמילאי, אלא האופן שאתה עושה את הטיול. אפשר גם לסע לברזיל, ולא לעשות את זה כתרמילאי.

למעלה