קריסטל סקי
או כשאין לי אני מוכר בפחות ... אני מניח שכולכם מכירים את הבדיחה על ירקן עגבניות : מה למה אתה מוכר בחמישה שקלים ק"ג השני מוכר בשלוש . יש לו ? לא נגמר לו כשנגמר לי אני מוכר בפחות ... צמוד למלון שלנו יש משרד להשכרת ציוד מלא ב 200 קרונות סלובקיות בלבד 200 לפי השער 37 ליורו משמעו בסביבות 30 ש"ח בלבד לציוד סקי ליום מחיר פנטסטי ממש . אבל מה אין לו , אך ב
אתר למעלה יש משרד נוסף של החברה המדוברת והבחור במלון מבטיח לנו כי נקבל באותו מחיר . אנחנו ובמיוחד אני שוכחים לפתע את ההמלצה וההנחה שפטריק השיג מבית הספר בסך 300 לציוד ליום וממהרים להתיצב במשרד ב
אתר . ערן מקבל סקי קרווינג , ואני מתעקש על 160 אורך אבל אין קרווינג ואני מקבל סקי ישרים , המחיר 250 לא כפי שנאמר במלון לך תתוכח. ערן רץ למעלה אני מספיק לצלם ומנסה להתרגל לסקי הולך קצת אבל אין איפה לתרגל, מנסה לשאול אין את מי לשאול , בקיצור מחליט לקנות סקי פס לחצי יום הפרוצדורה עורכת כמעט עשר דקות אני שואל מחירים והם לא עונים ... שיח חרשים . לבסוף אני מסתכל על השלט ובכוח ההיגיון מתרגם לעצמי המחיר אם כך 590 לחצי יום , לפתע מגיעה בחורה דוברת אנגלית ומציעה למכור לי את הפס שלה ב 200 בלבד אבל על שלה כתוב 390 צעיר , עובדת עלי ? אף אחד לא בודק היא ממהרת להרגיע אותי אבל אני מותר ומחליט ללכת על בטוח , 590 וזהו . האמת אני לא ממש מבין גדול בסקי למרות שלמדתי בסנטיגו צילה לפני 17 שנה. ובאותה הזדמנות קרעתי רצועה בברך כי ישראלים ששכנעתי להצטרף החליטו לעשות טובות וללמד אותי . אז ההמלצה שלי סקי תלמדו ממי שיודע ואף פעם לא מישראלים אלא אם כן יש להם תעודת מדריך! כי ללמד סקי קשה בהרבה מלעשות וטעות קטנה עלולה להיות מאד כואבת אם לא קטלנית . ערן כאמור יודע סקי אבל לא יודע ללמד ואני מאד נזהר הפעם. אחר כך המשכתי פעם פעמיים בחרמון קצת סנו בורד אך למרות שלאחר גלישת חולות נהדרת בפרו חשבתי שאני טוב בשלג זה אחרת , אבל לפני שבועיים בחרמון הלך לי יופי ואני מצפה להמשך דומה . ועכשיו השאלה לאן עולים איזה מסלול יש רכבלים מפה עד להודעה חדשה ראו
אתר לחצו על מפה אינראקטיבית ותדעו הכל . ( בשפה משמאל בחרו EN לא SK בתפריט RESORT משמאל בחרו מפה אינטראקטיבית ) אך אני כאמור לא יודע ואין לי את מי לשאול . בסוף אני מחליט לבחור במסלול התלול המסצולם כי עולים אליו ב TBAR ים ואני מחליט משום מה כי מסלול שעולים אליו כך הוא מסלול קל , ראו חרמון . מהירות העליה בTBAR מדהימה אותי פשוט כמובן לפני זה יש לי בעיה קטנה לא מצליח להתחבר לסקי ביותר מ 10 דקות תמימות אך כעת ה TBAR מושך ואני עף למעלה מדהים . המסלול נקרא פטרקרסקה ראו
אתר מספרו 1 והוא מסלול אדום ! אורכו 2000 מטר וגובההו 620 מטר . אני לאור מה שאני רואה משוכנע עדיין שמדובר במסלול קל . מספר פעמים אני חושב לנטוש את המעלית ולהתחיל לגלוש אך מתפתה להמשיך למעלה . על המסלול עוברים גולשים מתחילים שגולשים לאט אני משוכנע שאסתדר . זהו אני למעלה מסתכל למטה וחוטף את ההלם של החיים . אם משהו עלול להשתבש הוא אכן ישתבש : המסלול תלול אימים אין לי סיכוי לרדת אותו הרגליים פשוט מתחילות לרעוד כפי שקרה לי פעם בטיפוס לאלפא מאיו בפירו ההרגשה כעת דומה . אני מחליט לנסות סלאלום ולעצור , מצד לצד להפוך את הסקי וללכת לצד שני בשיפוע מתון, מתון ??? אני מתחיל ומיד מבין מה הטעות מינוס 8 מעלות כל המסלול הוא קרח לא שלג אי אפשר לעצור וקשה מאד לתמרן . אני מתחיל מספר נפילות ומאד נזהר לא לרדת שיפוע תלול מדי , הגרוע מכל הוא הסקי פשוט לא מגיב לפקודות שלי , התעקשתי על מטר ושישים הגבה שלי 172 ככל שהסקי קצר יותר הלחץ לנקודת שטח גדול יותר וההיגוי טוב יותר והסקי איטי יותר אבל הסקי הזה מהיר ,מהיר מדי לא פונים ומשדרים שהם ארוכים יותר ממה שביקשתי האם יתכן הוא אמר שזה 160 ! לוקח לי שעה תמימה לרדת מדי פעם אני חושב לרדת ברגל אבל זו התאבדות אי אפשר פשוט . אחרי החלק העליון מתחיל אזור שיש בו שלג ואני מצליח לגלוש קצת . ואפילו להגיע למטה בחתיכה אחת המזל הוא שאני פחדן , לו הייתי לוקח סיכון הייתי עלול להתרסק כאן יפה על הקרח ולשבור משהו , אבל זה לא העניין למתחיל אסור לעלות על מסלול אדום בודאי לא כזה שרובו קרח , זה מסלול אדום אבל הוא קשה כמו שחור ומאד מסוכן . אני פשוט חייב את השפה כאן , אבל אין לי . בחזרה למטה אני מחליט לקחת את ההתחלה של מסלול סללומובי שוה מספר 6 הקטע ההתחלתי שלו 300 מטרים ראשונים מתון אני עולה קצת ניתק מה TBAR לצלילי ניחומים של מקומיים שחושבים שניתקתי במקרה ומנסה לגלוש אותו זה כבר טוב בהרבה אך המסלול צר ואני מתרסק שוב ושוב ולא מצליח לעשות סלאלום . כך חולפות ארבע שעות בשעה 1600 סוגרים את ה
אתר החתולים חתולי שלג החתולים היחידים שראיתי בשבוע הזה במדינה חסרת החתולים הזו עולים ומכינים את המשטחים לגלישת לילה . ערן ואני נפגשים במשרד קריסטל סקי להחזרת ציוד ערן מאד מרוצה ואילו אני כועס מאד ומנסה להבין מה קרה פה מדוע הסקי לא הגיב לי . ערן והמקומי צוחקים ערן בטוח שהציוד שלי טוב , אני ממשיך ושואל הסקי נראה לי ארוך יותר ממה שביקשתי ערן צוחק שוב . האורך הוא 168 זה אותו דבר מסביר המקומי , אבל הוא טועה זה ממש לא אותו הדבר , זה אחר זה מתנהג אחרת זה מרגיש אחרת וזה ישר לא קרווינג כל הטכניקה שונה אבל איך הוא העיז לתת לי 168 ולטעון כי זה 160 , יכולתי להיפצע קשה או גרוע מזה לו הפחד לא היה עוצר אותי והייתי יוצא לירידה מהירה כמו בחרמון הייתי משלם ביוקר . כאן זה נגמר בכסף וביום מבוזבז זה הכל אבל זה היה קרוב . אז זוהי משמעותה של שפה בשבילכם , לפחות ההתחלה של המשמעות הזו ואני יכול להעיד על עצמי שאני מטייל מנוסה , ומאד זהיר . למעשה ה
אתר הזה בכלל לא מתאים לי ולפי השאלותת ששאלתי הבטיחו לי שה
אתר מתאים למתחילים . למטה במלון יאן אריק ממליץ לי לקחת שיעורי סקי אין אף מדרון ב
אתר שאני יכול לגלוש אותו והוא עדין מציע לי לקחת שיעורים ? אם אתה לא יכול לגלוש מדרון אתה חייב לקחת שיעורים בשביל לשפר את הטכניקה ובודאי למדרון שאתה לא יכול עליו פוסק יאן אריק . האם יש מסלול מתחילים ב
אתר הזה ? פטריק אומר שכן אך כדי להגיע אליו צריך לגלוש משהו מאד תלול הוא כנראה מתכון למסלול הכחול : טוריסטקה מספר 5 שכדי להגיע אליו צריך לעלות ברכבל 6 מקומות מסומן ב A זהרדני רובא אולה . נראה לי שאנחנו מנהלים כאן שיח חרשים אבל אני מבקש מפטריק המלצה על הדרכה ואכן מקבל כזו בבית הספר לסקי . המשך בהודעה הבאה .