סקי בכפית

natyh

New member
סקי בכפית

בהמשך לסלומון בבר גם החברה משמוני דיינהסטאר יצאה עם סקי בתצורה החדשה :
והנה תוצאות המבחן :

http://www.winter-sports.com/EN/Skitests/index.php?season=2013&category=frem

במבחן בקטיגוריה של חצי שמן מנצח הבליזארד בונפילד אך הבוחנים טוענים כי מדובר בסקי מצוין המתאים לגולשים מצויינים , העניין הוא שגולש מצויין יגרום לכל סקי להיראות מצויין ואני מאמין כי סקי מצויין הוא כזה הנראה מצויין גם אצל גולש גרוע , ולטענת הבוחנים זהו בדיוק הסקי הזה .

אז תירשמו לפניכם לנסות אותו כי במבחנים אחרים נכתב כי הסקי הזה הוא משהו אחר או שתאהבו או שלא ואנו איננו יודעים לבחון אותו בקטגוריות הרגילות ולתת לו ציונים
.

z x 7 r

New member
אמרתי לעצמי שאני חייב לקחת הדרכת אופיסט

וזה עמד על אותו פרק של "אני חייב לנסות סנובורד".

ובכן, סנובורד ניסיתי, השנה אם אנחנו נסע ל UCPA אקח שבוע של אופטיסט ( אם יהיה כזה בתאריכים ומוקמות שלנו ).

השאלה עם הסקי האלה, שהם מידפאט - מתאימים גם וגם, או לא מתאימים - גם במסלולים לא משהו וגם לא מספיק רחבים בשביל שלג עמוק ורך. כי כשנכנסתי עם סקי שמיועד למסלולים אופטיסט - זה היה סיוט, הסקי פשוט התחפרו בשלג.

natyh

New member
מה שאני יכול להגיד

על סמך הניסיון האחרון בבקירה :
ביום האחרון ובכלל כשהתחמם השלג הפך לסלאשי יצאתי בטעות קצת מהמסלול התחפרתי חצי מטר ונפלתי ,הסקי טורינג הסטנדרטיים לא התאימו לאוף פיסט
ההבדל שם בין הפיסט לאוף פיסט היה די לא מורגש הדרך מאד מאד רחבה .

שורה תחתונה אני מתחבט בדיוק באותה שאלה ולכן פניתי למבחן הם מגדירים את המבחנים כך:

חצי שמן : פרי רייד מיד פאט 70 אחוז פאודר 30 אחוז מסלולים .
וורסטיל פרי רייד :50 50 .
יש גם מדריך מתחיל בינוני בו ה K2 IMPACT לקח מבחן המיועד למסלולים עם אפשרויות טעימה מהפאודר ועוד .

עכשיו הבעיה שאותה הצורה החדשה מנסה לפתור היא החצי שמנים על מסלולים הם בלתי נסבלים ,אז למי שרוב הזמן על מסלול צריך משהו שמגיב ומסתובב אתה לא רוצה להתרסק במסלולים האדומים שלפעמים אתה חייב לעבור .

לפי המבחן הדיינה סטאר עושה זאת מצוין ,לטענת הבוחנים כמובן והשאלה מי הבוחן
כי יש בחנים שיכולים להוציא ביצועים גם מקרש ברוחב דלת ...

לפי יוטיוב ה בי בי אר של סלומון נפלא , אך לפי אחד המשתתפים כאן בפורום הוא קשה
למתחילים.

שורה תחתונה נסה ותראה , לא יודע לענות ואפילו המקצוענים לא כל כך יודעים איך לאכול את הקטיגוריה החדשה , יש כאלו שמאד אוהבים ויש כאלו שלא .

natyh

New member
קצת אחדד כי לא הייתי מאד ממוקד המיד פאט

הרעיון הכללי הם יותר לאוף פיסט, הרבה יותר לאוףפיסט ואפשר איך שהו לחיות איתם על מסלול.

הוורסטיל פרי רייד אפשר לחיות איתם גם וגם , הנקניקיה או כפית מיועדת להיות סקי מסלול ואוף פיסט מצוין בשני המקומות אך הגלישה אחרת.

עכשיו לך תבין , לדעתי ,צריך לנסות.

talniv75

New member
אוף פיסט

שלום ZX שלום נתי,

היום, שוק הסקי באופן כללי מייצר מעל 80% מהתוצרת לגלישת אוף פיסט- ז"א "אול מאונטיין", "סקי טורינג", "פרי ריידינג" ושילובים בינהם- זה מה שהולך היום באירופה ויום אחד גם יגיע לארץ, בדיוק כמו הסנו בורד שבאירופה כבר בדעיכה מאז 5-6 שנים ובארץ עדיין הדבר לצעירים.

אל תתעמק בכל מני מבחנים ווירטואליים ובעיתונות ומגזינים- בסופו של עניין סקי הוא משהו שצריך להתאים לך: כמה אתה מיומן, מה הסגנון שלך (כולל כמה זמן אתה מבלה מחוץ לפיסט וכמה זמן על הפיסט), גובה, משקל וכמובן מה עומק הכיס. זה נכון שיש מגלשיים שיעשו לך את החיים יותר קלים אבל מנסיוני גולש גרוע יראה גרוע גם עם הסקי הכי טוב ורחב שיש.

אל תקנה סקי לפני שתבחן אותו, אוף פיסט ואון פיסט וכן- תעשה קורס בגלישת אוף-פיסט לפני, שכח מכל ההגדרות "שמן", "חצי שמן" לסקי טורינג, לאוף פיסט- אותי, שאני חי מזה זה מבלבל- נראה לי שגם אותך זה יבלבל.

UCPA בשאמוני וארג'נטייר היא הצעת הקורס הזולה ביותר לשבוע של גלישת אוף-פיסט עם הדרכה. קח בחשבון אבל שאין ארוחות חינם- הקבוצות בדר"כ גדולות מאוד, האנגלית בדר"כ עילגת אבל כן, תחסוך 200 אירו. אם תלמד את סוד הסיבובים והציפה בפאודר או לא- שאלה טובה..

תמונה שלי בגלישה בפואדר עם 68 ממ (צר מאוד) מתחת לרגל כדי שתאמין לי שלרוחב הסקי יש חשיבות (משנית)...
טל

z x 7 r

New member
הבסיס שנתונים ב UCPA הוא בסדר לדעתי

וגם בקבוצות היותר מתקדמות - הן קטנות יותר.

תודה על ההסברים! ( אני עדיין חושב שלחודשי הקיץ צריך לחסום אותך מהפורם, או לפחות להגביל מהעלאת תמונות!!1 P: )

talniv75

New member
אין חכם כבעל ניסיון

גרתי בשאמוני שנתיים, אני מכיר היטב את UCPA וחלק מהמדריכים שם הם ידידי ומדריכים טובים! UCPA הוא ארגון ללא מטרות רווח ולכן מה שלא יהיה- מתמטית הם יהיו יותר זולים ופחות "מוקפדים", ככה זה לטוב ולרע- אם זה מתאים לך או לא זה כבר סיפור אישי.

כמו שאומרת הכותרת- ספר לנו איך היה אחרי שתחזור.

טל

z x 7 r

New member
מתוך 7 עונות ביליתי 90% ב UCPA

:)

יודע מצוין על מה מדובר ולא רק בשאמוני.

natyh

New member
או הנה אתה

האמת שדוקא ניסיתי לתפוס אותך כמה פעמים ופעם אחת אפילו הצלחתי אבל הנה...
עכשיו אתה כאן ...

קודם כל שלחתי אליך כמה חכמולוגים מפורום שבילים ארוכים בעולם והמלצתי שיעשו השתלמות לפני שהם חוטפים בראש...., בינתיים אחד כבר חזר אחרי שחטף בראש... בכתף למזלו ..., משאמוני כמובן איך לא ....

קישורים תקבל רק אם תענה לשאלות....
, מה שאני מתחבט בו הוא איך הסקיים :
סייד שוא של K2 , לפיסט ואוף פיסט בהשואה לאימפקט של K2 בהשואה לשאהם 87 של דינה סטאר , בהשואה לבוש וולקר של בליזארד על מי אפשר ואי אפשר לשים עורות לטיפוס ?

עורות משמעותם חיסכון של 45 יורו ליום עבורי .

הלינקים עבורך משמעותם קליינטים אז כדאי לך גם לענותוגם לא להתחמק באלגנטיות כהרגלך...

natyh

New member
וכמובן גם הבבר 8.9 של סלומון

ומהי המידה המתאימה לסקי כפית האם לפי הכלל הרגיל למיטב זכרוני גובה האף או הרבה יותר גבוה ?
אגב מתי והיכן אתה עורך השתלמויות אלפיניות ומה כלול בתפריט ההשתלמות ?

למעלה