סקי בארצות הברית

סקי בארצות הברית

שלום!
אני אמור לנסוע לנסיעת עבודה למינסוטה בתקופת חג המולד/השנה האזרחית החדשה. משם אני רוצה לקפוץ לכמה ימי סקי. באזור מינסוטה האתר הרציני היחיד שמצאתי נמצא 4 שעות נסיעה ממינאפוליס. אז כנראה שאעדיף לטוס למקום אחר בארצות הברית ולגלוש שם.
יש לי כמה שאלות
מכירים אתרים טובים באזור החוף המזרחי במרחק קצר משדה תעופה? או שעדיף לטוס לקולורדו?
ועד כמה יהיה ריאלי להזמין מקום לינה בתחילת ינואר בהתראה קצרה? יש אפשרות להגיע לאתר בלי לשכור רכב(קצת מפחיד אותי לנהוג בשלג)? מכירים אולי אם אפשר להזמין חבילת סקי משם?

תודה רבה לעונים!

HelloweeN

New member
ריטליקס האלה, לא למדו מטרגט!

אתרים טובים בחוף המזרחי? אין כאלה. אלא אם בא לך לגלוש על קרח ובאתרים קטנטנים.
גם מינסוטה לא להיט בקטע ולדעתי כדאי לך לטוס לקולורדו (טוב, אני גר פה, אז אני משוחד). במרחק של שעתיים מ-DIA יש לך את כל האתרים הכי נחשקים בארה"ב ובעולם. יש מבחר יחסית גדול של אתרים במרחק די קצר אחד מהשני (BRECKENRIDGE, KEYSTONE, VAIL, A BASIN, COPPER ועוד) ואת השלג הכי משובח שתמצא.
אם הפרוטה מצויה בכיסך, אפשר למצוא תמיד לינה. יש מגוון אפשרויות לינה ב-KEYSTONE או BRECKENRIDGE למשל, ומשם יש הסעות לאתרים קרובים.
יש מגוון אפשרויות הסעה להגיע משדה התעופה לאתרים, תבדוק חברות כמו CME SHUTTLE או SUMMIT EXPRESS, אני רואה אותם נוסעים הלוך ושוב קבוע ואני מאמין שהם גם לא יקרים מדי.
לא מכיר חבילות סקי, אבל ראיתי המון פרסומים שיש כל מיני דילים. תכנס לאחד מהאתרים שציינתי ותתחיל לתור אחרי דילים ופאקאג'ים שונים - כולם מציעים כאלה.

natyh

New member
על פניו

לאחר שנה מצוינת שנה שעברה בחוף המזרחי השנה הזו צפוויה להיות רעה שנת אל ניניו משמעה חם במזרח קר במערב .

natyh

New member
נכון כי כתבתי הפוך

חם במערב בשל אל ניניו וקר במזרח אך הקור הזה במזרח אמור להדוף את האויר הקר מהמערבולת הקוטבית רחוק מזרחה בשונה משנה שעברה בדומה למה שקרה באירופה:
2013 שנה מצוינת במערב אירופה ו2014 שנה גרועה במערב אירופה .

marceloros

Member
מנהל
נתי אתה כבר אחראי לסיוטים שלי בלילה

עכשיו התחזית שלך ואל ניניו שישרף בגיהינום אמן אצלי במבחן

נראה אם לזארק שונאת אותי, אז הייתי בתחילת אפריל (חגגנו ערב פסח מיד אחרי), היה מלא שלג ועוד ירד, אבל אחרי הצהריים למטה היה סלאשי, וכשירדנו למסעדה למטה באיזה כפר, את החלק האחרון עשינו ברגל במקום בו אמור להיות מסלול שיורד עד לשם.

natyh

New member
תחזיות אינן ודאות הן כיוון
.

זה לא שאין שלג בשנת אל ניניו אלא שהשלג בדרך כלל מאוחר בשנה זו הסטטיסטיקה מטעה מאד .

תחזית היא כיוון אנשים אוהבים לחשוב במושגים מוחלטים ינואר זו התקופה אז אזמין מראש ויהיה מעולה .
הענין הוא שמזג האויר משתנה בשל אוסף תופעות כך שתחזית אמורה לתת כיוון לתיקון , בשנת אל ניניו עדיף לחתוך לכיוון גרוזיה למשל או מזרח אירופה לרוב האנשים קשה לחשוב במושגים הללו ולהתרגל לאלתר בחופשות גם לא תמיד מסתדר במקומות העבודה .

התחזית אמורה לעזור לבחור מיקום וזמן לדוגמא לי אישית אם המטרה סקי עפיפונים ובמקום סקי אסע לקברטה שבה צפויה עונה מעולה בשל האוקינוס הקר המבטיח רוחות מצוינות במקום סקי אז אתקדם בעפיפונים ואתקדם בכיוון המטרה עפיפוני שלג למרות שהשנה הזו לא צפויה להיות להיט בשלג .

זה כל הענין בתחזית לתת כיוון זו לא ודאות ולא שלא יהיה שלג כלל אלא שיהיה טוב פחות ולכן מחייב בחירה מוקפדת יותר במיקום ותאריכים .

marceloros

Member
מנהל
נכון

רק אני מעדיף את התחזית והכיוון של אייל, זה קצת במתכון ישראלי, כלומר בנוסח ה- "יהיה בסדר", אבל עובד.

למעלה