סקירת האלבום look at yourself
שלום נופת צופים יקרים שלי שוב אני איתכם בעוד סקירה של אחד מאלבומי המופת של הלהקה האהובה עלי URIAH HEEP והפעם סקירת האלבום LOOK AT YOURSELF השנה היא 1971 הבחורים של URIAH HEEP עומדים לצאת בפעם הראשונה לסיבוב הופעות בארצות הברית ולנגד עיניהם עומדת רק מטרה אחת לגרום למליסה מיילס כתבת המגזין רולינג סטון להתאבד
בעקבות הצהרתה שנה קודם לכן "אם הלהקה הזאת תצליח אני מיתאבדת " ושוב פעם הוכח כי שכולנו כבר יודעים שאמירות והבטחות לחוד וביצוע אותם אמירות והבטחות הם משהו אחר לגמרי והמבין מבין
(דרך אגב אם אתם שואלים אותי היכן מליסה נמצאת כיום ? התשובה היא שאף אחד לא יודע
) אך היכן URIAH HEEP היום כולם הרי יודעים
הלהקה משחררת את הסינגל הראשון שלה LOOK AT YOURSELF ובעקבותו את האלבום הנושא את אותו שם שעל עטיפתו הוטבעה מראה רעיון שיווקי מדהים שזכה להצלחה רבה, הרעיון כולו פרי מוחו הקודח של גיטריסט הלהקה MICK BOX. טוב באו נחזור חזרה ליולי 1971 וניסקור את האלבום המופלא הזה (שאני באופן אישי ממליץ עלו כאלבום האולטימטיבי להתחיל איתו את ההכרות עם URIAH HEEP ) כפי שכולכם כבר יודעים look at yourself השיר הראשון שבאלבום הוא כפי שכבר צינתי גם הסינגל הראשון שהלהקה מוציאה לשוק והופך להיות הצלחה אדירה בשוק האמריקאי ואת תפקיד הזמר ממלא בשיר זה דווקא קן הנסלי השיר ניפתח בנגינת אורגן ההמונד המופלא של קן הנסלי שנותן את הטון לאורך כול השיר ובהמשך ההרמוניה הקולית המפורסמת של הלהקה ממשיכה גם כאן להראות מהיכן לקחה להקת QUEEN את ההרמוניות הקוליות שלהם
ובאמצע יש לנו עוד גם סולו גיטרה מחשמל של MICK BOX בליווי ההמונד והקול האלוהי של BYRON ואם זה עגדיין לא מספיק מתארחים בשיר זה גם שני חברי להקת אוסביסה שמנגנים על כלי הקשה בסוף השיר וחגיגת הקיץ מתחילה Look back and turn back Look at yourself Don't be afraid, just Look at yourself If you need assistance Or if all you need is love There's no point in hiding Tell me what you’re frightened of I WANNA BE FREE As I wake up everyday With no new songs to play Feeling like I ought to Pack my bag and run My imagination flies To some other sunny skies Where I felt so good And everything was done And my time was my own And my heart felt so free אז מה הוא קם בבוקר ללא שום שיר לנגן? זה מה שניראה לכם?? אם כן לא שמעתם את השיר הזה
הם מנגנים אותו ועוד איך מנגנים אותו השיר ניפתח בפתיחה בומבסטית זה מה שאמרתם נופת צופים יקרים שלי URIAH HEEP בומבסטית , ואני אומר בומבסטית שמומבסטית בטהובן של הרוק הכבד ואחרי הבומבה באים byron & ken בשירה כאשר byron נוטל את ההובלה ו KEN שר קול שני ואחר כך בא ריף שקצת מזכיר לנו קצת את השיר GYPSY ואחר כך שוב סולו הגיטרה של mick וההרמוניה הו ההרמוניה של HEEP והשיר מסתיים בקטע מדהים של גיטרה עם דואט של BYRON & KEN JULY MORNING אלפי מילים ותישבוחות כבר ניכתבו ונאמרו על היצירה המושלמת הזאת (והיא לא גנבה מוסיקלית מאף להקה חי חי חי )היא רק גנובה ממוחם של KEN & BYRON בלבד אבל אני נופת צופים יקרים שלי אספר לכם עוד משהו על השיר הענק הזה האם ידעתם שהפתיחה של השיר הזאת באה בשנות ה70 באלפי חתונות במקום מארש החתונה המפורסם??? שימו את בדיסק במערכת תישמעו את הפתיחה ותדמינו את עצמכם פוסעים לעבר החופה לצילי פתיחת ההמוד והגיטרה של הלהקה נו מה אתם אומרים שווה חתונה או לא ??? רמי ומאיה המבולבלת בחתונה שלכם אני אתקלט לכם את הפתיחה בדרך לחופה כי אני כמובן אהיה הD.J נכון??
) אז מה יש לנו בנוסף: פתיחה מדהימה כבר אמרנו ? אמרנו ! מי נגן האורח על ה MOOG שאלנו?? בטח ששאלנו! לסגוד לסולו האורגן המדהים של KEN בשיר סגדנו??אני על כל פנים ודאי שכן! רמי הודה קבל עם וקהילת אגדות רוק ש BYRON מגיע בשיר הזה לגובה שאפילו רוברט פלאנט הגדול שלו לא מגיע ??? הודה ועוד איך הודה! אז מה צריךיותר הבן אדם כדי לחיות?? עכשו הסיפור האישי שלי עם השיר הזה כפי שכבר כולכם יודעים כנער הייתי עורך את מסיבות הכיתה שלנו והינו רוקדים שייק רוק וטוויסט ואתם יודעים איך זה בגיל ההתבגרות ההורמונים משתוללים- הבנים חרמנים, והבנות - לא נותנות !! זה היה בזמננו שנות ה70 המוקדמות אני לא יודע איך זה היום
אך לרקוד SLOW היה אחד הדרכים היחידות והכשרות להתקרב לבנות אז מה אתם חושבים שעד בא ריקוד ה SLOW ניגנתי ריקוד של 3 דקות??? מה השתגעתם? כמובן שלא. D.J MOSHEL שם את JULY MORNING שיר של 10 דקות ולכן עד היום ישנם נשים בנות 45 כשהן שומעות את השיר הזה הם ניזכרות בנשיקה הראשונה שלהם ולכן גם צעדו לחופה לצלילי השיר הזה מה אגיד ומה אספר -השיר הזה לעולם לא יגמר With the day came the resolution I'll be looking for you La la la la … I was looking for love In the strangest places Wasn't a stone That I left unturned Must have tried more Than a thousand faces But not one was aware Of the fire that burned In my heart, in my mind, in my soul La la la la … תם חלק ראשון
שלום נופת צופים יקרים שלי שוב אני איתכם בעוד סקירה של אחד מאלבומי המופת של הלהקה האהובה עלי URIAH HEEP והפעם סקירת האלבום LOOK AT YOURSELF השנה היא 1971 הבחורים של URIAH HEEP עומדים לצאת בפעם הראשונה לסיבוב הופעות בארצות הברית ולנגד עיניהם עומדת רק מטרה אחת לגרום למליסה מיילס כתבת המגזין רולינג סטון להתאבד