סקירת האלבום look at yourself

moshel

New member
סקירת האלבום look at yourself

שלום נופת צופים יקרים שלי שוב אני איתכם בעוד סקירה של אחד מאלבומי המופת של הלהקה האהובה עלי URIAH HEEP והפעם סקירת האלבום LOOK AT YOURSELF השנה היא 1971 הבחורים של URIAH HEEP עומדים לצאת בפעם הראשונה לסיבוב הופעות בארצות הברית ולנגד עיניהם עומדת רק מטרה אחת לגרום למליסה מיילס כתבת המגזין רולינג סטון להתאבד:) בעקבות הצהרתה שנה קודם לכן "אם הלהקה הזאת תצליח אני מיתאבדת " ושוב פעם הוכח כי שכולנו כבר יודעים שאמירות והבטחות לחוד וביצוע אותם אמירות והבטחות הם משהו אחר לגמרי והמבין מבין:) (דרך אגב אם אתם שואלים אותי היכן מליסה נמצאת כיום ? התשובה היא שאף אחד לא יודע :)) אך היכן URIAH HEEP היום כולם הרי יודעים:) הלהקה משחררת את הסינגל הראשון שלה LOOK AT YOURSELF ובעקבותו את האלבום הנושא את אותו שם שעל עטיפתו הוטבעה מראה רעיון שיווקי מדהים שזכה להצלחה רבה, הרעיון כולו פרי מוחו הקודח של גיטריסט הלהקה MICK BOX. טוב באו נחזור חזרה ליולי 1971 וניסקור את האלבום המופלא הזה (שאני באופן אישי ממליץ עלו כאלבום האולטימטיבי להתחיל איתו את ההכרות עם URIAH HEEP ) כפי שכולכם כבר יודעים look at yourself השיר הראשון שבאלבום הוא כפי שכבר צינתי גם הסינגל הראשון שהלהקה מוציאה לשוק והופך להיות הצלחה אדירה בשוק האמריקאי ואת תפקיד הזמר ממלא בשיר זה דווקא קן הנסלי השיר ניפתח בנגינת אורגן ההמונד המופלא של קן הנסלי שנותן את הטון לאורך כול השיר ובהמשך ההרמוניה הקולית המפורסמת של הלהקה ממשיכה גם כאן להראות מהיכן לקחה להקת QUEEN את ההרמוניות הקוליות שלהם :) ובאמצע יש לנו עוד גם סולו גיטרה מחשמל של MICK BOX בליווי ההמונד והקול האלוהי של BYRON ואם זה עגדיין לא מספיק מתארחים בשיר זה גם שני חברי להקת אוסביסה שמנגנים על כלי הקשה בסוף השיר וחגיגת הקיץ מתחילה Look back and turn back Look at yourself Don't be afraid, just Look at yourself If you need assistance Or if all you need is love There's no point in hiding Tell me what you’re frightened of I WANNA BE FREE As I wake up everyday With no new songs to play Feeling like I ought to Pack my bag and run My imagination flies To some other sunny skies Where I felt so good And everything was done And my time was my own And my heart felt so free אז מה הוא קם בבוקר ללא שום שיר לנגן? זה מה שניראה לכם?? אם כן לא שמעתם את השיר הזה:) הם מנגנים אותו ועוד איך מנגנים אותו השיר ניפתח בפתיחה בומבסטית זה מה שאמרתם נופת צופים יקרים שלי URIAH HEEP בומבסטית , ואני אומר בומבסטית שמומבסטית בטהובן של הרוק הכבד ואחרי הבומבה באים byron & ken בשירה כאשר byron נוטל את ההובלה ו KEN שר קול שני ואחר כך בא ריף שקצת מזכיר לנו קצת את השיר GYPSY ואחר כך שוב סולו הגיטרה של mick וההרמוניה הו ההרמוניה של HEEP והשיר מסתיים בקטע מדהים של גיטרה עם דואט של BYRON & KEN JULY MORNING אלפי מילים ותישבוחות כבר ניכתבו ונאמרו על היצירה המושלמת הזאת (והיא לא גנבה מוסיקלית מאף להקה חי חי חי )היא רק גנובה ממוחם של KEN & BYRON בלבד אבל אני נופת צופים יקרים שלי אספר לכם עוד משהו על השיר הענק הזה האם ידעתם שהפתיחה של השיר הזאת באה בשנות ה70 באלפי חתונות במקום מארש החתונה המפורסם??? שימו את בדיסק במערכת תישמעו את הפתיחה ותדמינו את עצמכם פוסעים לעבר החופה לצילי פתיחת ההמוד והגיטרה של הלהקה נו מה אתם אומרים שווה חתונה או לא ??? רמי ומאיה המבולבלת בחתונה שלכם אני אתקלט לכם את הפתיחה בדרך לחופה כי אני כמובן אהיה הD.J נכון??:)) אז מה יש לנו בנוסף: פתיחה מדהימה כבר אמרנו ? אמרנו ! מי נגן האורח על ה MOOG שאלנו?? בטח ששאלנו! לסגוד לסולו האורגן המדהים של KEN בשיר סגדנו??אני על כל פנים ודאי שכן! רמי הודה קבל עם וקהילת אגדות רוק ש BYRON מגיע בשיר הזה לגובה שאפילו רוברט פלאנט הגדול שלו לא מגיע ??? הודה ועוד איך הודה! אז מה צריךיותר הבן אדם כדי לחיות?? עכשו הסיפור האישי שלי עם השיר הזה כפי שכבר כולכם יודעים כנער הייתי עורך את מסיבות הכיתה שלנו והינו רוקדים שייק רוק וטוויסט ואתם יודעים איך זה בגיל ההתבגרות ההורמונים משתוללים- הבנים חרמנים, והבנות - לא נותנות !! זה היה בזמננו שנות ה70 המוקדמות אני לא יודע איך זה היום:)אך לרקוד SLOW היה אחד הדרכים היחידות והכשרות להתקרב לבנות אז מה אתם חושבים שעד בא ריקוד ה SLOW ניגנתי ריקוד של 3 דקות??? מה השתגעתם? כמובן שלא. D.J MOSHEL שם את JULY MORNING שיר של 10 דקות ולכן עד היום ישנם נשים בנות 45 כשהן שומעות את השיר הזה הם ניזכרות בנשיקה הראשונה שלהם ולכן גם צעדו לחופה לצלילי השיר הזה מה אגיד ומה אספר -השיר הזה לעולם לא יגמר With the day came the resolution I'll be looking for you La la la la … I was looking for love In the strangest places Wasn't a stone That I left unturned Must have tried more Than a thousand faces But not one was aware Of the fire that burned In my heart, in my mind, in my soul La la la la … תם חלק ראשון

moshel

New member
סקירת האלבום חלק שני

ונעבור לצידו השני של האלבום TEARS IN MY EYES בשיר זה אין אורגן ישנם שתי גיטרות KEN מצטרף כאן ל MICK והפתיחה עם הסלייד בגיטרה שיכת לו השיר הוא שיר רוק קיצבי והיה להיט די חזק בהופעות החיות של הלהקה There's a clear blue sky outside And the summer is fine But with tears in my eyes I'm no longer Pretending you're mine הדובדבן שבשיר הוא כמובן הנא נא נא נא נא נא שבשיר:) SHADOWS OF GRIEF אחד השירים היותר פרוגרסיבים של הלהקה ואחד המורכבים שבהם בפעם הראשונה ששמעתי את השיר הזה בהופעה חיה היתה השנה כשהייתי בהופעה בהולנד בסוף חודש יולי לא האמנתי שהם יבצעו את השיר הזה לאחר שהם לא יגנו אותו בהופעות קרוב לשלושים שנה השיר נוגן במספר הופעות מצומצם בראשית שנות ה70 ונמצא אצלי בכמה בוטלגים שיר מדהים מכול פרמטר אם על ידי נגינה שילוב של כלים השירה של BYRON וכמובן הנגינה המדהימה שוב של KEN על ההמונד בית ספר לקלידנים North, South, East and West Wherever you go You'll find the same And the only way you'll ever learn Is to realize that you're to blame כן כן לכול מקום שאתה תיפנה מיזרח מערב צפון או דרום אתה תיראה רק דבר אחד רגש אהבה ורומנטיקה שח הלהקה הגדולה הזאת הדובדבן כאן היא הצרחה של BYRON בדקה ה5:56 של השיר שיר ענק וכול מי ששמע אותו בהופעה בישראל יודע על מה אני מדבר!!!!! WHAT SHOULD BE DONE בלדה יפיפיה שניכתבה והוקלטה בפחות משלוש שעות בלבד וזה אומר הכול על השיר הנפלא הזה הדובדבן בשיר המילים ונגינת הפסנתר הנפלאה של KEN Would you steal a nickel from a blind man Well, right now I do believe you would It's not the thought of you Doing it that hurts me It's the mind behind it What's no good If this is your way I don't wanna know It's only so far I can go LOVE MACHINE השיר שסגור את האלבום והשיר שהיה מסיים את ההופעות החיות של הלהקה עד שנת 1976. להוציא כמובן את ההדרןשבא אחרו שהיה ROCK AND ROLL MEDLEY שיר מלא אנרגיה סוחפת שמתאים בהחלט לסיים את האלבום ואת ההופעות החיות של הלהקה הדובדבו שבשיר נגינת הבס הנפלאה של NEWTON The only time she's happy Is when the bullets fly And she'll make you Feel you're better Than any other guy And I don't care ‘Cause I've got to know כאןנופת צופים יקרים שלי מסתימת לה סקירת האלבום המופלא הזה וסקירת כל חמשת האלבומים המופלאים של אחת הלהקות הגדולות של שנות ה70 URIAH HEEP שלכם באהבה moshel

SickAgain

New member
סקירה מצויינת ואני לא אשנה את דעתי.

שב "July Morning" נמצאת תצוגת ה vocals המדהימה ביותר שזמר רוק הגיע עליה מאז ועד היום..כולל את פלאנט, גילאן, קוברדייל, לייק, אלביס, צ'אק ברי,ג'ון פוגרטי ומי שלא יהייה...דיויד ביירון פשוט הראה לכולם שגבוה מזה אי אפשר להגיע...המתחרה היחיד יהיה אולי השירה שלו עצמו ב "Pilgrim בדיוק אתמול שמעתי את האלבום הזה ומה אומר ואספר...יש בו פשוט הכל. גם אני מצתרף אליך עכשיו וחושב שהוא הבחירה הראשונה של "משהו להתחיל איתו". הוא ללא ספק אחת היצירות המופלאות ביותר של הלהקה המטמטמת הזאת. פשוט כל האלבום..תו אחרי תו..מושלם! הרוק הכבד מגיע לשיאים הכי גבוהים שלו...הקול של ביירון..טוב זה הקול של ביירון, הוא תמיד בשמיים. פשוט הכל כאן כל כך טוב שבא לבכות מאושר!!!! מושל, סקירה\ביקורת מדהימה, המשך כך!!!!!!!!!!!!! ואני לא זוכר, אם הזכרתי את זה כבר(בטוח שכן) שאני רוצה להודות לך מקרב לב על אחד הערבים הכי סוראליסטיים וממכרים שהיו לי בחיים-הערב בו דיסקסטי עם אוריה היפ על כוס בירה. ומי אחראי על זה אם לא אתה!!!! תודה, תודה, תודה!!!!

SickAgain

New member
אגב, הפגישה שלי עם אוריה היפ.. ../images/Emo140.gif

תנו לי קצת להתלהב..והנה ההוכחה שאני לא בודה את כל זה ממוחי הקודר ובאמת היה כזה דבר... זוכרים שברברתי לכם בהתלהבות של ילד קטן על השיחה שלי עם טרוור בולדר, העכביש ממאדים, והבסיסט הכי טוב שיצא לי לשמוע עד עכשיו??...אז הנה ההוכחה הקטנה הזאת ...:0) :)

noosh

New member
וכמובן שיש גם

קישור
תודה רבה על הסקירה הנהדרת!

למעלה