סקירה - ThinkPad T61 עם לינוקס

LiranTheWizard

New member
סקירה - ThinkPad T61 עם לינוקס

מדובר סקירה של אתר NotebookReview שאפשר לקרוא כאן. ההפצה הינה של חב' SUSE ויש לשים לב שזמן האתחול יותר מכפליים מזה של ויסטה (לפי טענת הסוקר) וכמו כן, הסוללה יותר חלשה. אני מניח שמדובר בהתאמות מסויימות שניתן לבצע על ההפצה כדי להשיג ביצועים טובים יותר כי אני מתרשם שהוא בחן את המערכת לפי תצורת ברירת-המחדל - מה שרוב המשתמשים עושים כדי שהדברים הבסיסיים יעבדו כמו תקשורת אלחוטית, מבלי להיכנס יותר מדי לעומק. גם התגובות משעשעות... בכל מקרה, מדובר במגמה מבורכת ויש לקוות שזו תחלחל הלאה וכמובן תשכנע יותר ויותר יצרניות חומרה לתמוך בצורה טובה בלינוקס במקום כל המשחקים איתם אנחנו נאלצים להתמודד כיום.

kobi 23

New member
מעניין

אבל בכל מקרה ,אני אשאר כרגע עם הXP הישן ... אין לי מושג למה , אבל בכל פעם שהתקנתי לינוקס זה עשה לי בלאגן שלם במחשב.בעיקר שניסיתי להתקין דואל בוט ויצא לי להתקין כמה מערכות הפעלה בחיים שלי.

יאיר B

New member
התגובות אכן משעשעות ../images/Emo6.gif

יש ביקורות כאלה גם עם אובונטו (שמשום מה היא ההפצה הפופולארית ביותר כיום)? (אני לא אוהב את סוזה, במיוחד התפריט התחלה של KDE שהם עשו מאוד לא נוח לטעמי, [אבל אני משוחד לטובת גנום
]).

kobi 23

New member
יאיר ?

איך יש לך סבלנות לקרוא את ההודעות הללו ....אני עם הADD שלי התחרפנתי אחרי 2 הודעות

bar666xp

New member
האמת אותי ממש מעניין למה כרגיל לא מציינים...

אילו מערכות נבדקו מול אילו בדיוק... לדוגמה עד כמה שזכור לי כל מערכות ה64BIT לוקח להן יותר זמן לעלות ממערכות 32BIT {מה לעשות יש גם חסרונות לא קטנים ל64BIT}. והאמת מה יותר חשוב כמה זמן עד שהמערכת הניעה? או כמה זמן לוקח לה להפעיל תוכנות? וכמה זמן לוקח לפתוח DATA-BASE וכו'... טוב נו כניראה שעוד יקח הרבה זמן עד שהסוקרים יתרגלו שצריך לכתוב הכל כדי שאפשר יהיה ביכלל להתייחס לסקירה שלהם כאובייקטיבית או לא... וביכלל. אישית פעם אחרונה שבדקתי היה עם XP 64BIT מול UBUNTU 64BIT ו... הפער היה כמה שניות 5-10 בערך לטובת הלינוקס... לא ניסיתי ממש איכסטה 64BIT מול הUBUNTU 7.10 64BIT {האמת יש לי את שניהן אולי בפורמט הבא אני ינסה זאת}... אבל אם אני זוכר נכון את הזמנים אז גם הפער עמד של כ5-10 שניות... דווקא לטובת הWINDOWS באמת אבל לא חשוב... בהמשך היה מעוד ברור יתרון הלינוקס. בקיצור לא יודע מה לנובו הציעו שם בדיוק אבל כמו אחת התגובות שם גם אני תוהה מה הרעיון לעבור ללינוקס אם זה גם יהיה בתשלום?! אחד השיקולים בדר"כ זה להוזיל עלויות ע"י שימוש בהפצת לינוקס חינמית.

יאיר B

New member
גרסאות אנטרפרייז של תוכנות עולות כסף.

כך גם אצל סוזה (שיש אופן סוזה החינמית וסוזה עצמה בתשלום בגלל רכיבים קנינים ותמיכה של היצרן). רד-הט אנטרפרייז מול פדורה (החינמית) וכו'. סביר להניח שהחברה תתן אחריות על המערכת (ותמיכה כמובן) ואולי גם כמה דרייברים קנייניים ואז זה בתשלום.

bar666xp

New member
ברור שיש הפצות וגירסאות בתשלום...

אבל בדר"כ הרעיון המרכזי של משתמש/לקוח הרוצה לינוקס זה עלויות... לגבי התמיכה ודרייברים אין ממש בעיה... החלק ה""בעייתי"" זה תוכנות קניניות {שאינם קוד פתוח}... האם באמת זה מצדיק כי כל מערכת ההפעלה שמגיעה אם המחשב תהיה מערכת בתשלום ולא עוד אפשרותו של גירסאות {בדומה להבדלי המחיר בין גירסאות הWINDOWS השונות}... זה כבר דיי להיכנס לויקוח הפילוספי של קוד פתוח המזוהה לפעמים/לעיטים עם לינוקס... אבל בכל זאת אנכנו בפורום ניידים גם לOFF צריך מתי שהוא לעצור אחרת כבר אנשי פורומים אחרים יתחילו להציף אותנו

floyd3

New member
שבוע שעבר קיבלתי את ה T61 - סקירה קצרה

קיבלתי את הדגם עם 1 ג'יגה זיכרון, T7300 , WIN XP ומסך SXGA 15.4. הבחור די גדול. במיוחד יחסית לסמסונג 14" , 1.8 ק"ג שהיה לי... המסך מאוד חד ובהיר, אבל צריך להגדיר בכל תוכנה שיהיו פונטים קצת יותר גדולים, אחרת צריך זכוכית מגדלת! 1680X1050 זו רזולוציה קצת גבוהה מדי לדעתי. התוכנות שסופקו איתו היו כולן על תנאי ל 60 יום וכללו נורטון אנטוירוס ואופיס 2007. אינטרנס אקספלורר 7 שהותקן מראש (באסה) נוטה להיתקע המון. החלפתי עם FIREFOX שעובד טוב. המחשב מאוד מסיבי ועושה את הרושם ה "עסקי". המסך המאט מאוד נוח. המחשב שקט ולא מפיק יותר מדי חום, אבל אולי זה רק בגלל החורף שיש עכשיו, נחכה לקיץ ונראה. זמן סוללה לא משהו - כמעט שלוש שעות בשימוש די פסיבי. החוט חשמל שמצורף גם מסיבי ולא ארוך מספיק. המקלדת סבירה אבל כמה דברים מעצבנים - 1) מקשי החיצים קטנים מדי 2) האנטר יותר קצר ממקש השיפט השמאלי , אבל ממוקדם נוח ככה שזה לא מפריע בינתיים. עוד כמה דברים - תוכנת העידכון של המערכת עובדת גם כאן מאוד לאט, אבל לפחות היא עובדת. חסרה התוכנה שהיתה ב T60 שאיפשרה לנהל את כל המערכת באופן גרפי. משום מה הורידו אותה ב T61 וכרגע אני לא יודע איפה לבטל את ההרשמה לטביעת האצבע שכל הזמן צצה לי אחרי שה WINDOWS עולה. די מעצבן אני חייב לציין. אחריות 3 שנים בינלאומי, לא רע. עלה 7400 שקל ובינתיים - אני לא מצטער. הסיבה העיקרית שהלכתי על הדגם הזה הוא : 1) מסך מאט 2) חלונות XP 3) עמידות בטלטלות לאורך זמן (אני נוסע הרבה) 4) מקלדת שכבר התנסיתי בה בעבר הסיבה שקניתי עכשיו ולא חיכיתי לדור הבא שייצא בקרוב היא שהמסך של הסמסונג שלי (בן 5+) עמד לשבוק חיים, והכרטיס קול הפסיק לעבוד כבר לפני שנה ומאז אני עם USB SOUND DEVICE... זהו בינתיים. אני אשלח בעתיד צילום של ה T61 ליד ה סמסונג X10 הישן שלי ותוכלו לראות שעברתי מאולטרהלייט לבואינג, מכל הבחינות :)

יאיר B

New member
תודה. אני אוסיף למאמרים.

שני הערות שאני מסכים איתם: נושא החשמל של המחשב: כבל הכוח קצר מאוד יחסית (וזה חוזר בכל הדגמים של לנובו). לא נוח. בנוסף, אין חיווי על ספק הכוח שהוא מחובר לחשמל (במרבית הספקים יש נורה שאומרת אם הספק מחובר לחשמל). מטריד משהו אבל לא נורא. מעבר לזה, יש להם יופי של מחשבים וה-T61 זה ספינת דגל. הרזולוציה בדגם שקנית מאוד גבוהה = אותיות קטנות. זה דבר שכדאי לבדוק לפני הקנייה (כי לא תמיד מה שיותר גדול יותר טוב
).

kobi 23

New member
יאיר , אני רוצה לתקן אותך ברשותך

קודם כל , דווקא יש חיוי של ספק הכח ,גם בT60 וגם באחיו הגדול ה61 ,בדיוק באותו מקום שהיה תמיד. בין חיווי ה"שינה" לחיווי הסוללה ,כל זה מתחת למסך בנורות הישנות והזכורות לטובה מהסדרות הישנות. לא נראה לי שיש דגמים מסויימים של ה61 שאין להם משום שיצא לי גם לראות אחד כזה בפעולה לגבי האורך של הכבל ,לדעתי הוא מספיק אך זה עניין אישי שלי בלבד , מה שלי נראה מספיק לאחר נראה ממש קצר. אגב , חבל שאין להם ולעוד מחשבים את הפטנט הפשוט להפליא של אפל שבו הספק מתחבר למחשב

יאיר B

New member
אתה לא הבנת אותי.

הכוונה שלי היא לחיווי על הספק עצמו (כלומר נורה עליו פיזית) שאני אדע שהוא מחובר לחשמל (בלי קשר למחשב). בדל הקודם שלי, ב-LG ובאסוס יש נורה על הספק עצמו (בצבע ירוק) שנדלקת עם חיבורו לחשמל. ב-HP פאווליון יש את הנורה במחשב עצמו (מקיפה את הפלאג של החיבור בצבע כחול). בלנובו אין את הנורה הזאת. זה טיפה מעצבן.

kobi 23

New member
וואלה , אתה צודק

אכן , הם הפסיקו עם זה , אבל לדעתי זה לא קריטי

kobi 23

New member
לגבי ביטול ההפעלה של הטביעות אצבע

תכינס לSTART/RUN'MSCONFIG שם תיכנס ללשונית STARTUP ובטל את "CSSAUTH " אצלי זה פתר את העניין המעצבן הזה , בהצלחה ותתחדש !!! אחלה מחשב. ואל תדאג בקשר לקיץ , המחשב שלי נקנה בשיא הקיץ וגם בימים של 38 מעלות הוא עבד יופי ולא התחממם

למעלה