סקירה - Lenovo z60m

• פותח הנושא irenf
  • פורסם בתאריך

irenf

New member
סקירה - Lenovo z60m

מפרט טכני: מעבד - 1.86G זיכרון - 1G דיסק - 80G מסך - 15.4" כונן - CDRW-DVD (ללא צורב DVD) כרטיס מסך - ATI X300 bluetooth כרטיס רשת ומודם מערכת הפעלה - WinXP Pro משקל - 2.8Kg סוללה - בערך שעתיים וחצי מחיר - 7,500 ש"ח בערך המחשב מספיק חזק בשביל להריץ VS2005, Power Point, Photoshop ועוד כמה תוכונת בו זמנית. המסך, אין מילים. רחב, רזולוציה של 1280x800 אחלה בשביל סרטים. הרצתי על המחשב את המשחק Unreal Tournament 2004 - אין בעיה לשחק בכלל. צד שמאל: יש כניסה למיקרופון, יציאה לאוזניות, יציאה למסך (מקרן), כרטיס הרחבה, כניסה לרשת ומודם, כניסת 1394 IEEE. מאחורה: חיבור USB 2.0, שקע לחשמל. צד ימין: עוד 2 חיבורי USB, צורב CD עם DVD-ROM, יציאה S-VIDEO. יש נורית על המסך למעלה שמקרינה אור על המקלדת. יש אנטנה בצד ימין של המסך לשידורי רדיו. בתחתית המסך נוריות בקרה. המקלדת עצמה כוללת גם כפתור Windows, כפתורי ווליום והשתק, ועוד כפתור ThinkPad לתפריט של המחשב עצמו (גיבויים, הגדרות, אבטחה וכו'...) TrackPoint עם גלגלת ו-TouchPad. ממשק טביעות אצבע. קיימת מחיצה על הדיסק ממנה אפשר להתקין מחדש את מערכת ההפעלה. מותקנות המון תוכנות עזר על המחשב כולל: מערכת אבטחה עצבנית, גיבויים, צריבה, הגדרות למיניהם, צריכת סוללה, עזרה בכל מצב וכו'.. חסרונות: רמקולים קטנים בצידי המקלדת משמיעים בערך מה שיוצא מאוזניות גדולות. כפתור ה-esc נמצא מעל שורת ה-Fים - צריך להתרגל לזה. קצת כבד. יש איזה פס לבן בוהק בתחתית המסך. שורה תחתונה: אני מבסוט מהרכישה. המחשב עונה על כל הציפיות ויותר...

CTU Agent

New member
שאלה לי אליך

אני מתכנן לקנות את המחשב הזה בקרוב, ורציתי לשאול למה התכוונת כשאמרת: "(חסרונות) פס לבן בוהק בתחתית המסך" כמו כן, מאיפה קנית את המחשב? תודה על הסקירה.

irenf

New member
תשובות

יש מין פס דק בתחתית המסך, בהיר יותר מכל שאר המסך. אני מאמין שזה נובע מהנוריות ושאר החשמל שעובר שם למטה אבל זה לא כל-כך מורגש. אם מסתכלים על המסך ממש מזוויות שונות אז רואים אותו. פרט חשוב שכדאי לדעת זה שאין בו צורב DVD כמו בדגמים האחרים של Z60M אבל זה היחיד שמגיע עם WinXP Pro. קניתי את המחשב בירדן PC בגבעתיים, הם היו ממש נחמדים. הם פתחו לי מחשב חדש דומה מהקרטון כדי להראות לי אותו, הזמינו לי חדש ותוך יום מחשב חדש הגיע באריזה המקורית. הוספתי גם תיק גב, עכבר אלחוטי (וקצת כבלים שהם נתנו לי חינם). לא לקחו כסף עד שלא נתנו לי את המחשב ביד. חשוב לציין שאפשר להשיג קונפיגורציות דומות במחירים יותר זולים אבל הסדרה הזו היא עדיין IBM ו-IBM כמו שאתה יודע זה IBM. לסיכום, הייתי אומר שזה מחשב באמת חזק. יש בו את כל מה שצריך. אני מפתח ב-.net עם VS2005, מעצב עם Photoshop, משחק קצת עם האופיס, משחק את Unreal צורב וגולש באינטרנט בלי בעיה. אם המחשב היה שוקל איזה חצי קילו פחות הוא באמת היה סוף הדרך אבל עם מסך כזה זה קצת יותר מדיי לבקש.

nova

New member
ממליץ לקנות את הדגם עם הצורב DVD.

יש לו גם מסך MaxBright וכיסוי טיטניום. אותו מחיר, רק בלי ה-XP Pro ועם XP Home. (ממילא עוד מעט ייצא Vista.) אגב, דבר אחד בעייתי לגבי המחשב - יכולתו להריץ את Windows Vista מפוקפקת: יש לו רק 64MB זכרון מסך, ואין לו אפילו זכרון דינמי מתוך ה-RAM. זה אומר שאי אפשר יהיה להריץ את ממשק ה-Aero Glass החדש, ככל הנראה. מה עושים?

pearlon

New member
זה באמת מחשב מעולה......

אבל האמת זה לא משנה אם אפשר להריץ עליו ויסטה או לא כי גם ככה יקח זמן עד שויסטה תהפוך להיות סטנדרט. ועד שויסטה תגמור את חבלי הלידה שלה גם ככה כל הטכנולוגיה של הניידים תשתנה וכולם יתחילו להחליף מחשבים. ו-64 MB למסך זה די מספיק בשביל להריץ ישומים גרפים לא קלים .... אני עובד עליו גם עם פוטושופ ומריץ עליו גם כמה משחקים וזה עובד לא רע הסיבה שאני בחרתי את המחשב הזה זה בגלל שאני יודע שעד שיגמרו כל התהפוכות והשינויים במחשבים הניידים. המחשב הזה עדיין יעבוד טוב כי זה IBM . בקיצור אני ממליץ בחום

nova

New member
אתה צודק.

אני האחרון שיגיד משהו רע כנגד ה-Z60, בין השאר כי חיכיתי לו חודשים והשגתי אותו בין הראשונים בארץ..
ועדיין, אני אוהב להיות מעודכן בטכנולוגיות.. אני בטוח שמיקרוסופט ידאגו שכולנו נרגיש "מיושנים" מיד עם צאת Vista. ספציפית בנושא פוטושופ: הנושא נטחן כבר בפורום לא מעט - אין שום קשר לכרטיס המסך אלא למעבד ולזכרון. (וזה לא סותר את העובדה שהמחשב מריץ את התוכנה טוב.)

למעלה