סקירה על googletalk

e-magine

New member
סקירה על googletalk

בבלוג של OrOr. ענק החיפוש גוגל מנסה בדרך כלל להפתיע ולחדש, אל במקביל, נראה שיש לו גם כוונה להתחרות בכנקים אחרים בעזרת כלים קונבנציונליים לגמרי. במקרה הזה, נראה שתוכנת המסרים המיידיים החדשה שלה,גוגל טוק לא מציע שום חידוש. חבל שמפיצי תוכנות המסרים עדיין לכודים בקונספציה של "לכבוש את העולם" ולא מוכנים לעשות את הצעד הכל כך הכרחי של הכנסת אופציה של ניהול מסרים מיידיים בין מנויים של תוכנות שונות. זה כאילו שחברה סלולרית היתה מפיצה טלפונים שיכולים להתקשר רק לטלפונים מאותה הרשת. פשוט מגוחך.

ailag

New member
יתרונות וחסרונות

כמה מהחסרונות שאור (אגב, 0r0r - עם אפסים) מעלה הם דוקא יתרונות, תלוי באנשים איתם אתה מדבר. עם האנשים איתם אני מדברת לא מחליפים מילים רגילות באמוטיקונים אלא שמים אמוטיקונים במיוחד כדי להעביר תחושה, או 1-2 בצחוק, וזה כיף. הוא אמר שטוב שאין אמוטיקונים כי הוא מדבר עם אנשים שמשתמשים בהם בצורה רעה.. לא יצא לי, לא יותר מדי לפחות. הוא גם נגד שיחות ועידה, וגם לי יצא כמה פעמים שילדים מהרשימה שלי סתם צירפו אותי לשיחת ועידה עם המון משתתפים ומעט תוכן שהיתה מיותרת ומעצבנת. מצד שני, עכשיו כשאחותי בהודו וצריכה לעדכן את כל המשפחה, די נוח לעשות ועידה בינה, בין אמא שלי וביני. עוד נקודה לטובת MSN. דוקא שיחות שמע מפריעות לי. חברים לפעמים מבקשים, ואני פשוט לא מצליחה להבין את המילים בשיחות האלו.. זה מביך ולא נעים. אז לכל הערה על פיצ'רים יש שני צדדים
או לפחות לרובן..

0r0r

New member
נמנמ

פתחתי עכשיו שיחה אקראית שלי במסנג'ר עם 1 האנשים היותר נורמאלים שאיתם אני מדבר בדרך כלל כדי לראות באמת עד כמה מצב האיקונים חמור. השיחה כללה פרצופים ואת האיקון
. דווקא סביר. אבל נתקלתי לא מעט בשיחות עם איקונים ענקיים או מיותרים. נראה לי שאיקונים שהם פרצופים יספיקו כדי להעביר רגש, תחושה וכו'. גם מצב שבו יהיו איקונים יותר מ"מנימליסטים" אבל לא ניתן יהיה לעלות איקונים חדשים יהיה נחמד. ועידות: בכל השנים שאני משתמש במסנג'ר, זכורים לי מקרים בודדים שבהם השתתפתי בועידה מרצון (ועידה עם מנהלים שותפים או תכנון אתר עם עוד כמה אנשים). בכל שאר עשרות הפעמים הייתי צריך לחסום חצי רשימה כדי לוודא שאני לא אגיע לועידה. יהיה נחמד אם כשתיהיה אפשרות כזו (ואני מאמין שתיהיה) בgoogle talk ניתן יהיה לפחות להגדיר מראש אם יוכלו להזמין אותי או לקבוע קבוצת אנשים שרק הם יוכלו להזמין או שתקפוץ הודעת אישור השתתפות לפני שאני נכנס לועידה או משהו. לתת למשתמש אפשרות לבחור מה נוח לו (וכמו שאני מכיר את גוגל, נוחות חשובה להם). שמע אף פעם לא ממש אהבתי. ניסיתי את האפשרות כחלק מההתנסות שלי בתוכנה ועל מנת לכתוב על האפשרות בבלוג. יצא לי לדבר כמה שעות (או שזה היה פחות, מי שם לב לזמן). הפעם הראשונה שנתקלתי בקול לא ברור כתוצאה ברורה מהתוכנה (ולא שהצד השני פשוט דיבר חלש) הייתה לאחר זמן שיחה ארוך. וגם אז הקטיעות היו קצרות ולא מרובות. אגב, מנימליסטיות אצלי לא תמיד הכי חשובה. נוחות קודם. לדוגמה, הדפדפן שבו אני משתמש הוא maxthon. מבוסס IE. רק כי בו יש יותר אפשרויות שעושות את הגלישה נוחה ומהנה יותר יצאה הודעה ארוכה. מה עובר עלי
אה כן. סוף סוף מישהו כותב את הכינוי נכון

UvalS

New member
הוא מתחרה גם לסקייפ,

וגם למסנג'ר. מה שאומר שגוגל רוצים את כל הקופה. אבל יופי שהם רוצים..

e-magine

New member
גוגל באמת מפתיע אותנו בשרותים

מעולים, אולם לטעמי, ההתנהגות של גוגל בעיקר בשנים האחרונות מצביעה על כיוון של גלובליזציה דורסנית נוסח מיקרוסופט. מחוסר ברירה אני משתמש בשרותים שלהם אבל אני רחוק מלהיות אוהד שלהם.

UvalS

New member
חוסר ברירה?

לכל שרות של גוגל יש תחליף. אני מנסה כמה שיותר להתרחק מהם, האמת. מנוע חיפוש - יש לך את יאהו! שהוא פשוט מעולה והשתפר המון, וגם את MSN Search שכל הזמן הולך וניהיה טוב יותר. על מסרים מידיים אין על מה לדבר ולאימייל יש המון חברות אחרות - גם, יאהו! היא אחת הטובות שאני מכיר ואני עובד איתה ומאוד מרוצה. לדעתי כל העניין שהם שולחים ידיים לכל התחומים האלו הוא לא עניין טוב, ובסופו של דבר, אני לא אהיה מופתע אם יהיה רע גם בשבילם.

e-magine

New member
איזה מתחרה יש למנוע החיפוש

במחשב השולחני של גוגל? מעבר לכך, לא כל אלטרנטיבה היא אלטרנאיבה מעשית, כפי שלינוקס היא לא אלטרנטיבה מעשית לווינדווס לנהול רשת מחשבים בעסק בארץ.

e-magine

New member
הם פחות טובים

ביצעתי חיפוש של צמד מילים עבריות מסויים בשלושתם. גוגל נתן לי שתי תוצאות, יאהו ואםאסאם, אפילו לא אחת.

UvalS

New member
הם לא צריכים להיות זהים..

וכמות התוצאות לדעתי היא לא ממש מקור טוב להשוואה. השאלה היא איכות התוצאות, ולא בהכרח הכמות.. בכל מקרה, עברית זה קצת בעייתי, ובמיוחד קשה להגיד שיאהו\MSN פחות טובים כי לא נתנו בכלל תוצאות, בעוד גוגל נתן 2 (לפחות התוצאה הייתה טובה?). אישית MSN עשה לי בעיות כי אני עובד על עברית, את יאהו עדיין לא ניסיתי ואני אנסה בזמן הקרוב. לגוגל אני בכלל לא מעיז להתקרב..

simplex

New member
מהנסיון שלי

בהחלט גוגל עדיף על MSN וגם קצת על AlltheWeb, ועל יאהו (למרות שיאהו באמת השתפרו לאורך השנים). אינ תמיד בודק אם יש קישורים או התייחסות לפרוייקטים בהם אני שותף ואני בודק בלא מעט אתרי חיפוש. גוגל בפירוש עדיין עדיפים (למרות שהפער הצטמצם). המאכזב - נראה לי שהם לוקחים אחד מהשני. לגבי פרטיות, באופן אישי אין שום מידע שאני מעביר לגוגל, ושיש לי בעיה של פרטיות איתו. מצידי שיתאימו פרסומות לפרופיל שלי. אמנם חברות אחרות הולכות בעקבות גוגל, אבל בהחלט זכות לגוגל על הפרסומות הלא מציקות (ועדיין יעילות) שלהם.

ApA1800

New member
למה באמת הורידו את הצ'ט מהאיסיקיו?

זה היה בדיוק בשיטה הנוחה של אפשרות ועידת רבת משתתפים (צ'ט), שדורשת אישור. בקשר לאייקונים למיניהם, אתה אישית לא אוהב אותם, אבל אני לא חושב שהתוכנה צריכה למנוע אותם. זה כבר תלוי באופי של אנשים, ותמיד יש את אלה שמגזימים וכותבים לך סיפור בציורים (אכלתי
ואז הלכתי לשחק
וכו'), אבל אתה יכול פשוט לבקש שיפסיקו. אני חושב שאם מדי פעם, כשעושים :) זה יהפוך ל
זה לא נורא בכלל, ומוסיף הרבה צבע, ואם הורידו את זה, אז באמת שחבל. שמע הוא טוב במקרה שאין טלפון ורוצים לדבר עם מישהו בצורה נורמלית. ההקלדה מאריכה משמעותית את זמן השיחה, ובעיני, נועדה להעברת זמן באופן מסוים. לפעמים פשוט רוצים לדבר, קצר ולעניין, או ארוך ולעניין, אבל לא למרוח את הזמן על ההקלדה. זה מאוד נוח, וחוסך לא מעט כסף, כשאין קו טלפון רגיל.

UvalS

New member
ומצד שני..

תחשוב שאתה צריך להעביר 2 מילים פחות או יותר למישהו - אז מה, "תתקשר" אליו, ועד שתתחיל לדבר.. זה סיפור שלם לדעתי. כמו בסלולרי "במציאות". זה מורכב, זה לוקח יותר זמן מאשר דיבור עם המקלדת (וזה בניגוד למה שאמרת). לדעתי "קצר ולעניין" זה עם המקלדת, "קצר ולעניין" אבל ניהיה ארוך ולא לעניין לפעמים, זה עם הסלולרי. למי יש כוח "להתקשר" כל הזמן למישהו בשביל כמה ימים.. (שימו לב לאן הגענו..)

ApA1800

New member
לא אמרתי שצריך תמיד להתקשר ../images/Emo13.gif

יש שני סוגי קצר ולעניין. קצר ולעניין - שיחה, אבל אין כוח לשעה, ובסופו של דבר אם כל אחד עונה לשני, וזה יותר מהודעה, מקסימום שתיים, לכל אחד, לדעתי עדיף שיחה (בהנחה שהודעה זה קצת יותר ממילה וחצי). ה"קצר ולעניין" שאתה מדבר עליו, הוא די מקביל לסמסים לדעתי, ובהודעה רגילה בהחלט נוח לעשות את זה. כל מה שניסיתי להגיד, זה שלפעמים שיחה קולית מאוד נוחה, זה תלוי בצרכים, ומי שאין לו צורך ספציפי, פשוט לא ירגיש בה.

UvalS

New member
אני מסכים מאוד עם המשפט האחרון

זה באמת תלוי בצרכים, ואולי לפעמים באותם בני אדם שמדברים, לדעתי זה גם יכול מאוד להיות תלוי, ואי אפשר לקבוע מראש מה יהיה יותר "קצר ולעניין".

למעלה