סקירה להונדה cbf125

bener

New member
סקירה להונדה cbf125

הקדמה (ארוכה מידי)
אני לא בוחן אופנועים. למרות שאני רוכב על דוג on @ off מ 1979 , לא רכבתי על מספר רב של אופנועים וקטנועים שונים.
האופנוע שלי בשנים האחרונות הוא XT500 ולפני זה רכבתי על HD200.
מכיוון שהאופנוע שלי תקוע קשה במוסך ומכיוון שהמוסכניק ראה שאני עוד מעט חותך את הוורידים לנגד עיניו קיבלתי אופנוע חלופי, הונדה cbf125 , שנת 2009 , עם 6500 ק"מ על השעון.
אין לי קשר רגשי לצעצוע כך שאני חושב שאני יכול לעלות סקירה מהימנה.
(פרארי1 ,ידידי, אם השרשור נראה לך מיותר או לא במקום אתה מוזמן למחוק)

bener

New member
נוחות

אני לא איש גדול, 95 ק"ג על 1.78 מטר . עמדתי ליד האופנוע והוא נראה קטן (נמוך) להחריד. חשבתי שהישיבה תהייה מקווצת ולא נוחה. כשעליתי על האופנוע הופתעתי מאוד לטובה. הישיבה מאוד נוחה, הרגליים לא מקווצות מידי, הברכיים מתחברות בנוחות למיכל הדלק, הישיבה זקופה כמעט כמו ב XT , הכיסא נוח . המתגים מנופים והרגליות ,כמו שבוחני האופנועים אוהבים לכתוב, נופלי בדיוק במקום הנכון. בקיצור האופנוע מאוד נוח. אבל....אחרי רכיבה בינונית כ80 ק"מ הכוללת הפסקה של שעתיים , כאב לי הישבן (כמו שקורה לי ב XT אחרי רכיבה של 400-500 ק"מ). אין לי הסבר לזה. אולי נהייתי מפונק אחרי שלא רכבתי כלל יותר מחודש. דבר נוסף שפוגם בנוחות זה הוויברציות . אין כמעט וויברציות בכידון ובמושב. יש ויברציות , בתדירות גבוה, ברגליות. גם אחרי רכיבה קצרה של 35 ק"מ (מהבית לעבודה) אני מרגיש את המגפיים מזמזמות גם אחרי שאני כבר יורד מהאופנוע.

bener

New member
תחלס

הרכיבות שעשיתי עם האופנוע היו בעיקר בין עירוניות. גם הרכיבות העירוניות שלי הם יותר כפריות מעירוניות.... (עפולה,כפר תבור,צומת צמח והכפר שלי (ליד בית שאן))
אני רוכב רגוע.
לפני שרכבתי על האופנוע חשבתי שאני הולך לשחק באופן תמידי בהילוכים כדי להוציא ממנו רכיבה סבירה. גם כאן הופתעתי לטובה. המנוע של האופנוע מאוד גמיש באופן מפתיע למנוע 125CC . עדיין צריך להחליף הילוכים בזמן אבל גמישות המנוע מאפשרת עבודה רגועה עם רגלית ההילוכים.
בכביש משורי בישיבה זקופה ללא רוח גבית האופנוע יכול לנסוע במהירות 100 קמ"ש על השעון. (התרשמתי שבשעון אופטימי אך לא באופן מוגזם). בירידה או בישיבה מקווצת ראיתי גם 110 על השעון. (יותר מזה לא ניסיתי. לאופנוע אין מד טורים כך שלא ידעתי מה התחום האדום. הצריחה של המנוע במהירות הזאת לא נשמעת טוב ולא רציתי לגרום נזק). אם רוצים להישאר במהירות התנועה (90) גם בעליות יש צורך לרכון על הכידון.
האופנוע הוא קל משקל ומאוד נוח לשליטה.
גם ברוח צד חזקה האופנוע, לא לגמרי, נד כמו עלה ברוח.
רכבתי אתו גם מעפולה דרך כפר תבור לצומת אלומות ( כביש 767) ואחר כך ירדתי לכיוון הכינרת דרך כביש 7677 (יער שווייץ). מאוד נהניתי ברכיבה הזאת . אני לא רוכב עם ה XT בדרך הזאת יותר מהר מאשר רכבתי עם ה cbf125 . בפיתולים ה cbf125 הנמוך כיפי יותר. (בירידה זה יותר קל. אני משאר שבכיוון השני הייתי צריך לעבוד יותר קשה עם תיבת ההילוכים ).
האופנוע נוח גם ברכיבה עירונית. ( בעפולה ניסית להשתחל בין המכוניות, למרות שלא היה באמת צורך, כדי לבדוק את הרכיבה העירונית).
צריכת דלק מחושבת 33.5 ק"מ לליטר (שזה בערך 3 ליטר ל 100 קילומטר). שזה יפה מאוד . (הXT צורך 20 ק"מ לליטר הHD, אם אני זוכר נכון, צרך 22 ק"מ לליטר).

bener

New member
האם הייתי שוקל להחליף?

לא ולא.
חסר לי באופנוע הזה את האפשרות להוריד הילוך ולהאיץ (במיידי) מ80 ל 120 (לצורך עקיפה של משאיות על כביש 90 (בין בית שאן לצמח) או לצורך בטיחות דינמית).
כמו כן אין אפשרות לערוך קניות בסופר (ב XT יש לי ארגז גם הHD היה עם ארגז . בcbf125 אני לא רואה מקום אפילו לסבל קטן).
בנוסף הוויברציות ברגליות מטרידות מידי.
בכל זאת הייתי ממליץ על האופנוע לבעלי רישיון מוגבל A2.

T0MERKE

New member
ב CBF125

יש אפשרות להוסיף סבל וארגז.
לגבי ויברציות ברגליות, לא ידוע לי על כך, יכול להיות משהו נקודתי באופנוע החליפי שקיבלת.

bener

New member
בונוס

הדרך הנוחה ללבוש מגני בירכיים עם רצועות מתחת למכנסיים
אני בדרך כלל לובש את מגני הברכיים על המכנסיים מטעמי נוחות ועצלות.
לבטיחות מרבית צריך ללבוש את מגני הברכיים בתוך המגפיים ומתחת למכנסיים. על בתוך המגפיים אני מוותר כי אצלי זה מאוד לא נוח.
מכיוון שאני לא רוצה לשרוט את מיכל הדלק של הcbf125 מצאתי את סדר הפעולות הנכון ללבוש את מגני הברכיים מתחת למכנסיים:
1) גרביים (אני לובש גרבי כדורגל כך שזה נוח עם המגפיים הגבוהות).
2) מכנסיים.
3) מגפיים.
4) (ופה הסוד) מפשילים את המכנסיים למגפיים. לובשים את מגני הברכיים עם הרצועות במקום ומעלים בחזרה את המכנסיים.

החיסרון של השיטה הזאת ברור (אי אפשר לבצע אותה בפומבי).

פרארי1

New member
תודה על הסקירה

אמנם מדובר באופנוע ולא קטנוע, אבל אין שום סיבה שאמחק את השרשור.
ראשית, מפני שהשקעת וכתבת את הסקירה ושנית, מפני שהאופנוע הזה בהחלט יכול לבוא בחשבון עבור מי שמתלבט בין מספר כלים בסיסיים בדרגת הרשיון A2, כמו שכתבת.
אני בספק אם מישהו בפורום אופנועים ישקול לרכוש את הכלי, אבל פה הוא יכול להיות אלטרנטיבה לא רעה בכלל.

מה קרה ל-XT?

bener

New member
ה XT עושה מנוע עליון

גם אני חושב שהcbf125 רלוונטי מאוד לרוכבים עם רישיון A2 שנכנסים לפה להתלבט בין אופנוע וקטנוע.

למרות שעברתי לאופנוע פורום הקטנועים בתפוז נשאר הפורום הראשי שלי בנושא דוג. (אני נמצא גם ב8 אבל פה אני מרגיש יותר בבית).

הXT באוברול מנוע עליון שהסתבך . בהתחלה לא היו בארץ רינגים לבוכנה החדשה. אחרי זה היה חסר עוד חלק כדי לסגור. בסוף אחרי שסגרו וכבר הוצאתי את האופנוע החזרתי אותו בגלל נזילת שמן עקב תיקון לקוי של הרתך במכסה השסתומים. תוך כדי גם מבצעים שיפוץ במוסך... בינתיים האופנוע כבר חודש וחצי במוסך ואני מסתובב עם הצעצוע.
הcbf125 מספיק טוב לי לרכיבות לעבודה וסידורים קרובים . אך לא מתאים לי לטיולים משמעותיים.
אילו ידעתי שהתיקון יסתבך ככה הייתי הורג את האופנוע (רוכב עד שיגמר סופית) ואז קונה את היורש. (קטנוע או אופנוע משומש אחר).

למעלה