סקיצה ראשונית

ilanli2

New member
סקיצה ראשונית

הסיפור הוא כזה: אני ואבא שלי בונים בית משותף בקוטג', הרעיון הוא לעשות לאבא שלי יחידה של 50-55 מטר נטו (ללא המדרגות) בקומה השנייה. אני לקחתי את הקומה הראשונה, חלק קטן מהקומה השנייה לחדר הורים וקומה שלישית עליית גג. לגבי בית שלי אני סגור על עצמי וכמובן שהערות יתקבלו בברכה. הבעיה היא בסידור היחידה של אבא שלי. חשוב לו לשמור על חלון בשירותים וחלון ליד המטה. הרעיון אצל אבא שלי הוא ליצור OPEN SPACE שרק מחיצה בגובה של מטר +- יפרידו בין המטה לשאר הבית. מצפה להערות ותגובות.

בינא

Member
מגרוים עם הורה...בלי מדרגות...בקומה 2?

האב צריך לגור בקומת הקרקע אחרת יש לו מדרגות. לא סימנת חלונות בתוכניות, לכן לא ברור מדוע ציינת שאביך רוצה חלון בשירותים...אתה לא רוצה חלון בשרותים? לא ברור מה קורה עם מהלך הדרגות הקיים מול הכניסה...הוא נשאר? מפורק? מדוע יש מהלך מדרגות נוסף ולא תקני בעליל? איך מגיעים אליו? מהסלון?

ilanli2

New member
תשובה

ליד הכניסה לבית יש גרם מדרגות לדירה של אבא שלי. המדרגות האלו יוגשו בתוכנית כשטח שירות/מחסן ולאחר מכן יונח גרם מדרגות. המדרגות בתוך הבית (הגדולות יותר) הן שלי, מקומה קרקע לראשונה. תודה על ההערות.

קומה 2 - הערות

(1) מדרגות טרפזיות? אתה באמת רוצה להרוג מישהו? גיל מבוגר + מדרגה טרפזית = נפילה + אגן שבור. (2) לא הבנתי איפה השירותים, יש שניים בקומה שנייה? אם כן, למה לא לצרף אחד לחדר הגדול (ורק עבורו)? (3) גם לא הבנתי אם יש כאן עוד מטבח. אם כן, זה בית נפרד וצריך גם פה חדר כביסה. אתה בטוח שיאשרו לך את התוכניות כאשר ברור שיש כאן שתי יחידות דיור נפרדות?

s h i r i 1

New member
אם הבנתי נכון, הצד השמאלי מיועד לאבא

ולכן יש שם מטבח זו גם הסיבה לכך שיש שני שירותים.

s h i r i 1

New member
בן כמה אבא שלך?

מציעה לחשוב שוב האם כדאי שאביך יגור בקומה שניה - משמע יצטרך לעלות מדרגות בכל פעם כשהוא נכנס הביתה. המודל הנכון ביותר שאני ראיתי לסידור כזה, היה דלת משותפת שממנה נכנסים ליחידה שבקומת הקרקע ומשם - דלת כניסה ליחידה של ההורה וליד זה מדרגות שעלו לקומה של הבת. . הקומה של הבית הייתה גדולה יותר בשטחה וחלק ממנה שימש כגג למרפסת שבקומה התחתונה.

הערות

(1) אביך יטפס במדרגות? (2) למה כשיושבים בפינת האוכל יש מבט ישירות לאסלה בשירותים? (3) חסר המון מידע. תנור, חלונות, כיוון פתיחה של דלתות וכו'. (4) יש >המון< שטח ישיבה. לא חבל על המקום? אם עשיתם תכנון מינימלי (השירותים היחידיים הם לאורחים וגם לחדר-שינה-הורים, אין הכנה למעלית (מהלך מדרגות צפוף), וכדומה) אז למה לבזבז מקום על זה? (5) איפה ממ"ד? חדר כביסה? (6) כל פעם יש "קישקוש" חדש וכולם מוצאים אופנה, נראה לי שכאן הכל "OPEN SPACE". רעיון מגניב, אין פרטיות, הרבה הד, אין איפה לתלות / להניח / לשמור / לאחסן...

ilanli2

New member
תשובות

1.אבי בחור צעיר ובכושר וכמובן שיהיה אפשר להתקין מעלית במקום המדרגות לכשנרצה. 2.צודק, מיקום השירותים ישונה בחדר השירותים כך שלא יראה כשהדלת פתוחה. 3.התנור והמקרר יכנסו בנישה בקיר השמאלי של המטבח, התוכנית היא רק סקיצה ראשונית ולכן אין חלונות וכיווני פתיחת דלת. 4.ישנם 2 חדרי שירותים ומקלחת האחד ליד הממ"ד שנמצא בקומה הראשונה וליד המטבח והשני נמצא בקומה השנייה בחדר הורים. 5. חדר כביסה נמצא בקומה שנייה ליד חדר ההורים חדר המדרגות החיצוני יהיה כשטח שירות שלאחר מכן יהפוך לגרם מדרגות. תודה על ההערות. תמשיכו.

פיטנגו4

New member
רק סקיצה אבל..

אבל אין חלונות בינתיים, וזה אומר שאין בכלל התיחסות לכך שזה בית על קרקע, לא להעמדה שלו מבחינת מיקום במגרש, זוית, שמש, נוף, פתחים, ובטח לא לתכנון שטח כך שתווצר גינה עיקרית באזור מסויים (הסלון, למשל). שלב הסקיצה הראשונית הוא בדיוק עיתוי הנכון לחשוב על זה.

s h i r i 1

New member
אני לא חושבת שמותר לך שתהיה רק מעלית בבית

(בשלב מאוחר יותר) אתה חייב שיהיו גם מדרגות

בינא

Member
מותר מעלית במקרה זה כי יש מדרגות בבית

אבל מהלך המדרגות הלא תקני שאמור להיבנות במחסן, אינו מאפשר התקנת מעלית בעתיד ולמעלית בתוך בית צריך פיר, חשמל ותכנון והכנות מראש גם אם לא מתקינים אותה בשלב זה... הגדרת שלאבא שלך אתה לא רוצה מדרגות ולפתע הוא בחור בריא, אז בשביל מה הנתון הזה נכנס לשיקול בכלל???

דורית1900

New member
קומה 2

התכנון נראה קצת רשלני, למען האמת. האם אדריכל תיכנן את זה? הייתי פונה למעצב פנים/אדריכל שיתכנן את החלוקה הפנימית בצורה קצת יותר מעניינת. למשל - ביחידה של האב חדר האמבטיה גדול מאד, ומתוכנן ברישול. החדר הזה אפילו יותר גדול מהמטבח (הזעיר). המיטבח קטן מאד ולא ברור איך יכנסו בו הפונקציות הנדרשות בצורה טובה. ביחידה הזו גם הייתי מתכננת חדרון שינה נוסף למיקרה שבעתיד תידרש לינת אדם נוסף (מטפל או מלווה). בחדר כזה ניתן יהיה להשתמש היום ללינת אורחים או כחדר להצבת מחשב. הסלון מתוכנן כך שאין מקום לאכול בנוחות. בקיצור, לדעתי יש צורך ביד מקצועית שתתכנן מחדש את הקומה. גם בצד שלך תיכנון חדר השינה לא נראה מוצלח.אדריכל טוב יכול לעשות מהיחידה הזו ממש פנינה.

ilanli2

New member
שונתה היחידה של אבא

שונו מיקומים ביחידה של אבא שלי. לעיונכם תודה על התגובות.

ilanli2

New member
שונתה היחידה של אבא

שונו מיקומים ביחידה של אבא שלי. לעיונכם תודה על התגובות.

s h i r i 1

New member
אל תעלב../images/Emo140.gif

אבל התכנון הזה מאוד חובבני. מאוד. לא אוהבת את הקרבה של פינת האוכל הקטנה לשירותים חסרה לי איזושהיא מבואה, ככה שלא "יפלו" ישר על הסלון. איפה בכלל תולים מעילים בבית למשל? חדר השינה במבנה הנוכחי נראה יותר כמו כוך ולא כמו חדר. גם על הצד השני יש לי הערות. התכנון נראה יותר כמו חדרים שניסו להדביק אחד לשני ולא כמו דיאלוג אמיתי בין החללים ומה שמתרחש בהם. ממליצה בחום לפנות לאיש מקצוע.

משה פרל

New member
תבדקו (בזהירות) שלרשות אין בעייה עם התכנון

הרשויות לא אוהבות יחידות דיור, וכבר שמעתי על תוכניות שלא אושרו כי היו שני מטבחים או כניסה צדדית לבית.

אי אפשר לבצע יחידה נפרדת , חייבת

להיות גישה מתוך הבית . גם לי עשו בעיות על המטבחון ביחידת הדיור בקומה השניה למרות שיש קשר ברור מהבית ליחידת דיור בסוף זה נפתר המטבחון בכל זאת מופיע בגרמושקה .

למעלה