סקילה באיראן

סקילה באיראן

בידיעות אחרונות אתמול הובאה כתבה מצמררת על אשה איראנית הממתינה לגזר דינה - סקילה - בשל חטא הניאוף הכתבה מתארת את טקס הסקילה בהכנסת הנואפת לבור ובהמטרת אבנים לא גדולות (שלא תמות מיד) על ידי הקהל. כמו כן ילדיה, אף אם הם קטינים מחוייבים להשתתף בטקס באופן אקטיבי (כלומר ידוי האבנים) בכתבה מתוארת זעקת האשה דרך ארגוני זכויות אדם, אל העולם הנאור שיציל אותה מעונשה קראתי, הצטמררתי ונורא כאבתי. לאחר מס' דקות חלפה במוחי המחשבה המצמררת ביותר: כך נהגו (פחות או יותר) גם על פי תורת ישראל בשנים קדמוניות. ותורה זו קיימת היום ומצווה לנהוג כן ולו היה בידם כך היו נוהגים. מחריד

אני מזמן טוען שדת

זה לא דבר טבעי אבל בלי קשר אצל היהודים זה לא היה אף פעם בכזאת צורה היו זורקים ואם לא היה מת זורקים אבן גדולה ....

ההגיון1

New member
אתה טועה

אם הוא לא מת כשהפילו אותו מגובה שתי קומות (וקומות נמוכות כ"א אמה) ומי מת מכזה גובה נמוך אז אחד העד השני הניח אבן גדולה על ליבו ואם עדין לא מת סקלו אותו כולם (סנהדרין מ"ה.) חוץ מזה כולם היו נוכחים במצות וביערת הרע מקרבך ולסיום כל יהודי מאמין מתפלל 3 פעמים ביום השיבה שופטינו כבראשונה ויועצינו כבתחילה אני חושב שכל מילה מיותרת

אגס 10

New member
מה זה משנה באיזה צורה?

בתכלב גם בתורת ישראל היו מבצעים באדם לינץ' ע"י סקילה באבנים. אכן מחריד.

grinberg

New member
אבן גדולה זה פרשנות של הגמרא

כנראה בגלל שיש איזה וי"ו יתירה וכדומה. בתורה עצמה מדובר בסקילת אבנים.

sec op

New member
הקטע שזה מזעזע גם יהודים דתיים...

אבל משום מה לא רואים שום פגם בכך שזה מופיע בתורה 'הקדושה', כי הרי אצלינו זה דברי אלהים חיים, והם סתם מתוך אכזריות.

אגב, לפי דין תורה מגיע לה מיתה

ובעצם, מדיני שבע מצוות בני נוח הרי שכל הגויים שאינם מקימים בית דין לדון בדיני שבע מצוות הם מחוייבים במיתה.

טענה יפה

ולגבי סקילה, ברור שהטקס עודן, כמו כל השינויים שהיו בהמשך. עיין במקושש, התיאור של הסקילה, מחליא. כך גם השריפה, שהיא מחליאה לא פחות, אז חזלינו 'עידנו' אותה, שרק משקים אותו בעופרת רותחת, ולא מבשלים אותה על אש פתוחה. להקיא. למעשה, גם כשהאמנתי לגמרי, תמיד התפלצתי כשקראתי את זה, ופשוט חשתי עם זה נורא.

אתם לא ממש מדייקים בעובדות

בילקוט מעם לועז מובא, שדבר זה לא יצא לפועל אף פעם, חוץ מאותו אחד שחילל שבת בכוונה, שיידעו ישראל מה העונש למיכל שבת בפרהסייה. והדרך היא לא ממש השלכת אבנים אלא הנחת אבן כבדה מאוד על הלבנים היו המון התראות קודם וקראו למי שהיו עדים לבוא, וכו( נא לדייק. יום טוב

לי אין בעיה לעשות את התורה פלסתר

אבל מהצד שלך זה לא קצת בעייתי לומר שבית הדין של כ"ג שדן בדיני נפשות היית לו מטרה אחת בלבד, לעשות חוכא ואיטלולא ממאמר הקבה "מחלליה מות יומת". אני מבין שהחזלים קיבלו רגליים קרות והבינו שהם לא יכולים להיות אור לגויים עם חוקים דרקונים שאינם מתאימים לרוח התקופה אז הם קישקשו את הסיפור הזה, ויתר על כן בגמרא מובא על בית דין קטלנית שהיו חורצים אחת לשבעים שנה עונש מוות.

אני חושב שאת צריכה לפנות ישירות לקב"ה,

ולהגיד לו שלא מוצא חן בעיני הוד מעלת כבודה העובדה שהוא קבע עונש מוות על עבירות מסויימות. אני בטוח שלאור עובדה זאת הקב"ה ישנה את כל תפיסתו לגבי בריאת העולם, ויבטל את התורה לאלתר. אחרי הכל, כל מתן התורה לעם ישראל הייתה רק על תנאי שכל המצוות ימצאו חן בעיניך יודעות הכל. אם משהו שם לא מוצא חן בעיניך, אז צריך פשוט לשרוף את התורה. אין, פשוט אין, שום פתרון אחר.

אגס 10

New member
אז זהו שדווקא פונים אליו הרבה

משום מה הוא לא ממש מגיב כנראה שהוא עסוק איכשהו בלהרוג עוד איזה מישהו שברר בשבת את העצם של הדג ואין לו ממש זמן לענות לאנשים.

ציטוט מהספה"ק כה אמר ז' סוף פ"א

הַקָּדוֹשׁ עָנָה וְאָמָר: "עוֹשֶׂה אֲנִי זְמִירוֹת וּמְזַמֵּר אוֹתָן, וּבַעֲשׂוֹתִי אֶת-הַזְּמִירוֹת, אָז אֶשְׂחַק וְאֶבְכֶּה וְאֶהֱמֶה: וּבָזּאת אֶעֱבוֹד אֶת-אֱלֹהִים. בְּזַמְרִי וּבִבְכוֹתִי וּבְשַׂחֲקִי וּבַהֲמוֹתִי אָנֹכִי עוֹבֵד אֶת-אֱלֹהִים אֲשֶׁר הוּא אֱלֹהָי וְאוּלָם אַתָּה הֲלֹא תַגֵּד אֵי-זֶה שַׁי אַתָּה נוֹתֵן לָנוּ?" וְכִשְׁמוֹעַ סָרַתּוּסְטְרָא אֶת-הַדְּבָרִים, וַיְמַהֵר וַיְבָרֶך אֶת-הַקָּדוֹשׁ וַיֹּאמַר: מַה-לִּי כִּי אֶתֶּן-לָכֶם!" – אָז נִפְרְדוּ שְׁנֵיהֶם, הַזָּקֵן וְהָאִישׁ, אִישׁ מֵעַל אָחִיו, וְהֵם מְשַׂחֲקִים כַּאֲשֶׁר יִשְׂחֲקוּ שְׁנֵי נְעָרִים. אוּלָם בִּהְיוֹת סָרַתּוּסְטְרָא לְבַדּוֹ, אָז יְדַבֵּר אֶל-לִבּוֹ לֵאמֹר: מִי פִלֵּל לַדָּבָר אֲשֶׁר כָּזֶה! הִנֵּה הַקָּדוֹשׁ הַזֶּה יוֹשֵׁב בְּתוֹךְ יַעֲרוֹ, וְלֹא שָׁמַע עַד הַיּוֹם הַזֶּה דָבָר מִן הַדְּבָרִים כִּי מֵת הָאֱלֹהִים!" – בקיצור ניטשה מספר על מות אלוהים, באסה, אין את מי לשאול, רצחו אותו מקורhttp://benyehuda.org/frischmann/also_sprach_zarathustra.html

שמעתי שיש כדורים בשביל אנשים במצב שלך

אבל תצטרך לפנות למומחה בעצמך. עקב החוק להגנה על הפרטיות אני לא יכול לפנות בשבילך לפסיכיאטר, אלא אם תכתוב לי ייפוי כוח בחתימת עורך דין.

כלל ראשון בחיים.

אדם שסוטה מנושא הויכוח ופונה להעלבות ופגיעות אשיות אות וסימן שאין לו תשובה עינינית ולמענו עדיף לו לפרוש מהויכוח. ע.כ.ל

mister xy

New member
אם מדובר במתחזה זה יותר גרוע

אז בטח שהוא צריך פסיכיאטר

למעלה