סקיילייט

einatme2

New member
סקיילייט

שלום.. אנחנו כרגע בתהליך בניה של בית פרטי והאדריכל המליץ לנו על סקיילייט על מנת להכניס אור טבעי מהתקרה.
הכוונה שלו היא סקיילייט די ארוך (8-9 מטר) ברוחב מטר. שאלתי היא כמה להערכתכם זה אמור לעלות אם אנחנו לוקחים זכוכית מבודדת (בהנחה שיש חלון אחד עם מנוע ואפשרות פתיחה). כמו כן נשמח להמלצות האם זה כדאי והאם אתם מכירים עסק מומלצים

תודה רבה רבה!!!!

איפה אתם בונים - בארץ?

אני לא אדריכלית. לחברה שלי יש סקיילייט. זה הופך את החדר ההוא לחמם תורכי בקיץ. כן, החלון ההוא נפתח - עדיין חם. וגם קשה להגיע אליו - אז אולי כדאי לדאוג לאפשרות פתיחה וסגירה חשמלית במפסק. צריך לשים לב לאפשרות ההצללה ולכיווני הסקיילייט. אולי זה יעזור. השמש פה זה לא צחוק
אולי עץ מצל נשיר או מטפס נשיר שיצלו על החלון בקיץ ויאפשרו כניסת שמש בחורף.

einatme2

New member
כן.. בארצנו החמה..

באזור אשדוד. ממה שראינו יש הצללות ויש מנועי פתיחה חשמליים. המקומות מהם קיבלנו הצעות מחיר כמובן פוסלות מכל וכל את אפקט החממה וטוענות שזה לא יקרה אבל לכי תדעי, יש להם את האינטרסים שלהם. אפשר לשאול (אם את יודעת) איזה סוג של סקיילייט יש לחברתך (זכוכית או חומר אחר), מה הגודל שלו ומי סיפק לה אותו.

אשמח לעזרתך. תודה!

חוזרת עם תשובות

יש לה חלונות זכוכית שבאו עם הבית. היא אוהבת את מראה השמיים, אבל כן - זאת חממה. ניתן לפתוח את החלונות אבל רק קצת ככה שזה לא ממש עוזר והכי מטריד אותה - קשה מאוד מאוד לנקות אותם.

einatme2

New member
תודה רבה רבה! על כל המאמץ!

מאוד מעריכה את זה.. אני אשקול שנית את עניין הסקיילייט לאור מה שרשמת.
שוב תודה!

סקיילייט בבית פרטי.

בבית שבתמונה שבנייתו הסתיימה - ראי תמונה של סקיילייט כפול בגג רעפים (יש כזה גם בצד השני) 90/160 ס"מ.
החדרת האור למסדרון היא כל כך טבעית עד שלכל מי שעובר שם זה ברור מאליו שזה מואר.
החלון הוא מוצר מדף מיובא שנמכר על ידי חברות בארץ (לא זוכר את השם).
ניתן לקנות עם מנוע פתיחה חשמלי או ידני פתיחה עם מקל כמו מנועלה.

בבית אחר שנמצא רגע לפני ביצוע עם גג שטוח גם יהיה סקילייט כפול עבור החדרת אור לליבת הבית.
במקרה הזה טרם הוחלט על אופי החלון, אבל ברור שיהיה צורך באיורור כלשהו למנוע מצב של חממה
ולעזור בסחרור האויר.

גלמיש1

New member
אצלי בבית יש 2 סקיילייטס עם לבני זכוכית.

אחד מעל המדרגות - בגודל של כ 60X150 - מאיר נפלא את פנים הבית ואת חלל המדרגות. מאחר ומדובר בגג שטוח עשיתי להם הגבהה (כדי לאפשר שוליים גבוהים ליריעות האיטום בגג) , ככה שהחלון נמצא גבוה מעל גובה ההולך המדרגות. אין שום אפקט חממה , גם כי החלל גבוה וגם כי לבני זכוכית מבודדות.
הסקיילייט השני קטן 30X30 בתוך חדר ארונות. גם איתו אין בעיהת חימום כללץ עשיתי שם זכוכית לא שקופה לגמרי כך שנכנס אור אבל אין דהייה של הבגדים.
&nbsp
גם בביתנו בקליפורניה היו סקיילייט גדולים בכל החדרים, וזה לא יצר שום אפקט חממה . (והיה קיץ חםםםםם!) בזכות המבנה הכיפתי את החלון, הזיגוג המבודד, וכו.
&nbsp
אם מדובר בגג משופע רצוי לבצע את הסקיילייט לכיוון צפון ואז לא תהיה שום בעית קרינה או חימום.
אם מדובר בכיוונים אחרים - צריך זיגוג אנטי-סאן שימנע סינוור וקרינה חזקה.

einatme2

New member
תודה על התגובות! אצלי מדובר בסקיילייט די ארוך

משהו כמו 8 מטר של חלונות סקיילייט כאשר אחד מהם יהיה עם מנוע לפתיחה שאמור להכניס אור טבעי לחלל הכניסה שהוא חלל כפול מאורך וצר יחסית (מצרפת תמונה של ההדמיה מקווה שאצליח). מדובר בגג שטוח ולכן כנראה נידרש לבצע שיפוע.
הפחד שלי הוא גם מהגודל (האם יותר ארוך זה מגדיל את הסיכוי לכניסת חום) וגם מהתחזוקה (ניקיון ועוד)
אשמח לשמוע את חוות דעתכם. האם הסקיילייט נחוץ כאן? האם שווה את ההשקעה? והאם ידוע לכם כמה זה אמור לעלות (וגם מאיפה כדאי לרכוש).
תודה מראש!!!

הדמיה זה אמצעי טריקי.

היא אף לא משקפת את המציאות באמת.
בתמונה שצרפת אפשר בקלות להגיד שחבל על הכסף.
אבל המציאות... בהחלט יכול להראות אחרת.

השיקולים לי לסקיילייט הם בעיקר כאשר אין לי אפשרות לבצע תאורה טבעית רגילה
דרך חלון צד רגיל, או בעיית אירור לחלל מסויים, או אם אני רוצה להדגיש מקומות או חלקים חשובים בבית/ דירה (גג).
בתמונה נראה שיש הרבה חלונות והרבה אור. לפעמים המאמץ והעלות לא שווים את זה,
או הערך המוסף של הסקיילייט פשוט ייבלע כי יש מקורות אור הרבה יותר דומיננטיים.
אני מציע שתשבי על זה עם האדריכל שלך ותנתחו את הכייוונים וכמות או חוסר האור שתהיה שם.

einatme2

New member
גם אני חשבתי שיש מלא אור

הרי כל החלל מוקף זכוכיות... אך האדריכל מתעקש שלא יהיה מספיק אור בחלל העליון של החלל הכפול. התעקשתי שינסה לדמות לי את זה בהדמיה וזה מה שהוא שלח.

אני חייבת לציין שמאוד מטריד אותי מה שאמרתם.. אשמח לעצתכם לאור התמונות החדשות.

דרך אגב אמרת שההדמיה יכולה להטעות.. הבעיה היא שלי כלקוח שלא קורא תכניות ומעבד אותן לתלת מימד בראש זה מאוד עוזר.. מקווה שלא מטעים אותי.

גלמיש1

New member
לפי התמונה מדובר בחלל פתוח ומואר - ככה שאין נחיצות

קריטית לסקיילייט, ובטח לא בגודל עצום כזה.
על היופי של האור הישיר שמגיע מגבוה מעל הראש אין ויכוח (ראה גלריות ומוזיאונים, קתדרלות וכו) אור כזה מרגיש הכי טבעי ונעים. אבל מספיק לזה חלון קטן. שכן חלון אופקי קטן מכניס פי כמה יותר אור מחלון אנכי בגודל זהה.
לפיכך - אפשר כאן לדעתי להקטין את החלון. אפשר לקצר ולעשות אותו נקודתי, ואפשר אם יש סיבה אדריכלית מבנית, אסטטית, או קונספטואלית - להצר את החלון ולהשאירו כרצועה צרה.
מבחינת איטום - חשוב מאד לתכנן פרט נכון, ולהקפיד הקפדה יתרה על ביצוע מושלם.

gerson1

New member
סקי לייט כנושא מעניין

קודם כל אכן הסקילייט מחדיר קרינה ישירהלתוך הבית, ומאיר, באותם אזזורים שאין בהם תאורה טבעית, באור טבעי
בארץ, אשר בה לעיתים יש קרינה כמעט ישירה באמצע הקיץ, החזר הקרינה קטן וכך, רווח החום גדול
יש גם תופעות אחרות, היונים נמשכות בלילה לאור הנפלט דרך הגג ונעות עליו, כך שהתחושה שמישהו אכן הולך על הגג.
בעת גשם, בחורף, יש לעיתים רעשי תיפוף.
יש לציין שקיים גם הבדל טמפ' בין התקרה והסקילייט, מטבע הבדלי עובי החומר וההתנגדות הטרמית
כך שיש נטיה לאדי המים להתנקז לאזור הזה
ולטפטף על הרצפה,
כן בשל התפשטות טרמית שונה לעיתים, של החומרים המרכיבים את הגג, דווקא בבלוקי זכוכית, קיימת סדיקה וחדירת מים.
בשוק ישנן מספר אפשרויות של סקיילייט-הן של חברה בשם זה
הן סולרטוב, וולוקס ועוד
חלקם מפרספקס או אקריליק, חלקם מזכוכית

למעלה