סקוואט לעומת לאנג'

waseemfd

New member
סקוואט לעומת לאנג'

מה ההבדל בין שני תרגילים אלו? ההתרשמות שלי שהמדריכים ואנשים נוספים "מעדיפים" יותר את הסקוואט למרות שהלאנג' הוא תרגיל די קשה יחסית. מה ההבדל ביניהם, ולמי שרוצה להרים משקולות וגם לחזק את הרגליים בריצות מה עדיף?.

אני עושה גם וגם

תעשה גם סקוואט וגם לאנג'
למה לבחור?
הם לא וריאציות של אותו התרגיל, הם תרגילים שונים שעובדים על שרירים שונים.

אחרי לאנג'ים אני מרגישה במיוחד את התחת, הצדדים של התחת במיוחד.
אחרי סקוואט אני מרגישה יותר את המקרבים (פנים הירך) והארבע ראשי.

גם אני בעיקר רצה, כל הכבוד לך שאתה משקיע באימוני כח!

MidNight Flame

New member
הבדלים בין סקווט ולאנג'

בעיקרון כל תרגילי הרגליים המורכבים יפעילו את אותם שרירים בחלוקת עומסים שונה.
ההבדל המאוד מהותי הוא כמות המשקל שסקווט מאפשר להניע ביחס למשקל היחסית זניח שמאפשר הלאנג' ומכאן מגיע היתרון של הסקווט.

MidNight Flame

New member
פתחתי ואמרתי

שחלוקת העומסים שונה. בתרגילי רגליים מורכבים : ארבע ראשי, המסטרינגס, גלוטס, תאומים וסולאוס חייבים לעבוד.
סקווט מלא יפעיל יותר את הגלוטס והראש הלטרלי של הארבע ראשי.
לאנג' - יפעיל את הגלוטס וההמסטרינגס חזק מאוד אם המרחק בין הרגל הקדמית לאחורית גדול, יפעיל מאוד חזק את הארבע ראשי של הרגל הקדמית אם המרחק בין הרגליים קטן. וכו' וכו'

קצת מהאני מאמין שלי? לאנג' הוא סוג של תרגיל פתוח לפרשנות, הוא חמוד מאוד ואני משתמש איתו לא מעט ל"פינישים" אבל סקווט ודדליפט כבודם במקומם מונח והם עדיין האבא והאמא של הנעה של משקל חיצוני.

להיות תפוסה במקומות שונים

לא אומרת שהאימון שלך היה יעיל יותר או פחות. זה גם לא אומר שעבדת על שריר X ולא Y.
רוצה להיות תפוסה? תעשי את כל התרגילים שלך ל 20-30 חזרות ותראי איך יום למחרת את בקושי קמה מהמיטה. זה לא אומר שצריך להתאמן עם 20-30 חזרות...

waseemfd

New member
הכוונה היא למשקל שאפשר להוסיף לתרגיל עצמו?

האם הכוונה שלך מייק היא לכך שבסקוואט אפשר לשלב מוט וכמובן משקולות דבר שאינו אפשרי או קשה הרבה יותר בלאנג'?. שאלה נוספת מבחינת ההשפעה על שרירי הרגליים לריצה, האם הסקוואט הוא עדיף?.

MidNight Flame

New member
בשניהם כמובן אפשר להוסיף משקל

בסקווט אפשר להוסיף הרבה יותר משקל ולכן העדיפות נוטה אליו.
אני בהחלט חושב שאתה יכול לעשות גם וגם - להשאיר את הסקווט כתרגיל עיקרי ולהוסיף מעט לאנג'ים לקינוח.

פסטרמה2

New member
שאלות על לאנ'ץ

1. שמתי לב שיש אנשים שעושים את התרגיל עם חזרות על רגל אחת ואחר כך חזרות על הרגל השניה. או לסירוגין רגל רגל(ככה גם עושים כפיפות מרפקים בישיבה) מה ההבדלים בין שני הויראציות?

2.מה ההבדל בין לאנג עם עלייה על מדרגה מקדימה לבין מדרגה מאחור?

MidNight Flame

New member
אני הולך לענות תשובה שתפתיע אותך מאוד

רוב האנשים עושים מה שאמרו להם מדריכים שנתנו להם ווריאציה כדי שהתרגיל יראה מתוחכם.
הוריאציה היחידה שאני באופן אישי מוצא שימושית זה הבולגריאן לאנג' -
http://www.youtube.com/watch?v=mQW6WBe0Jf8

MidNight Flame

New member
כמה אתה אוהב לפעמים

להציק סתם. זה עדיף על הדגמות אחרות שראיתם גם אם הברך לא נגעה ברצפה.

למעלה