"סקארלט"....

"סקארלט".... ../images/Emo187.gif

הלא הוא ההמשך הנודע ל"חלף עם הרוח" רק עכשיו התחלתי..... קצת מעצבן שזה לא מאותה הסופרת......
מה אתם אומרים, שווה קריאה? משתווה לרמה ולעומק הפסיכולוגי של "חלף עם הרוח"

Boojie

New member
שווה קריאה, כן.

הוא נכתב קצת יותר מדי מנקודת הראות המודרנית. סקרלט רוכשת שם ערכים ורעיונות מודרניים, שלא בהכרח מתיישבים עם הדמות שלה או העולם שהיא חיה בו. אבל יש שם המון חומר קריאה מרתק, ואופציה לא רעה בשביל מי שרוצה לדעת "איך זה ממשיך". לא ש"חלף עם הרוח" צריך המשך - הוא נגמר בדיוק בנקודה הנכונה, מבחינת השלמות הספרותית שלו. זה לא חלף עם הרוח. זה לא מרגרט מיצ'ל. וזאת לא באמת סקרלט אוהרה, אם כי ברור שהסופרת עשתה מאמץ רציני להיצמד במידת האפשר לבסיס של מיצ'ל. כל עוד זוכרים את הדברים האלה, זה ספר לא רע.

אז כדאי להתייחס לזה, ../images/Emo187.gif

את אומרת, כספר "נפרד" - ולהתייחס ל-1000 עמודים של "חלף" כאילו והיו הקדמה בת עמוד אחד...
ומה מבחינת העומק הסיפרותי, ומתי זה נכתב בכלל
היא קיבלה אישור לזכויות היוצרים

Boojie

New member
כמובן שהיא קיבלה אישור!

למעשה, כמה שאני זוכרת, היו די הרבה מועמדים שרצו לכתוב את זה, וריפלי קיבלה את התפקיד הנכסף מבעלי הזכויות רק אחרי סינון מפרך. והדרך הבטוחה ביותר להתייחס לספר הזה, היא כאל מה שהוא: ספר המשך שנכתב בידי סופרת אחרת, בתקופה אחרת. זה לא ספר שמרגרט מיצ'ל הייתה כותבת, זה לא ספר שהיה נכתב בימיה של מרגרט מיצ'ל. צורת החשיבה שעומדת בבסיסו שונה מאד מצורת החשיבה של מיצ'ל.

KarinDi

New member
נוסטלגיה

קראתי את הספר הזה כל כך מזמן...נראה לי שזה היה הספר הארוך-באמת הראשון שקראתי. ספר נחמד מאוד, אבל לא מתקרב לרמה של "חלף עם הרוח". ספר הרבה יותר קליל (למרות האורך) ופחות מתוחכם. למרות זאת נהניתי מהקריאה (אבל הייתי ממש ממש קטנה אז, אולי היום הדעה שלי הייתה אחרת), בעיקר בגלל יצר הסקרנות שכבר הוזכר-"מה קרה אחר כך?"

ו.... הייתי מבקשת המלצות ../images/Emo187.gif

לגבי רומנים סטייל "אדלווייס" - מתרחשים ב"עבר", בגרמניה\אוסטריה..... מתוחכמים, עמוקים, ועם זאת - קלילים ולא מתעכבים

למעלה