סצנות מיותרות בסדרה

מרמלדה2

New member
סצנות מיותרות בסדרה

באופן כללי הסדרה מעניינת ומלאת תוכן אבל לדעתי יש בה יותר מידי סצנות בשפה הרוסית שקצת מפריעות לרצף העלילה אפשר היה להסתפק בפחות פרטים שוליים ויותר להתמקד ע ל השחקנים הראשים שהם עושים את הסדרה

מסכים

גם אני בדעה ששמו יותר מדאי את הרוסים האלה. היה צריך להבליט יותר את רוחל'ה וכץ, והרבה פחות את זוריק. מצדי, היה אפשר בכלל לא לשים אותו... (חברה, הכל בצחוק. קחו את החיים בקלות - וגם אותי...) (מצד שני, בכל צחוק יש קצת אמת!)

מענדעלע

New member
לדעתי דוקא היו צריכים לשים אותו

אבל בתור הדמות השלילית בסדרה, דמות של מטרידן שמנסה וכמעט מצליח להפר את שלוותם של הזוג המאושר והמשפחה, עד שבסופו של דבר הוא נשלח לעזאזל וסוף טוב הכל טוב.

../images/Emo31.gif

לא חושבת. לדעתי הסדרה מעולה ככה. העלילה טובה ויפה
ומושכת יותר ויותר קהל כמו שהיא. אם היו מציירים את הדמות של זוריק כ"הרע בסיפור" היו מוציאים איכשהו את העלייה מרוסיה כ"רעים". ובסה"כ רוצים להעביר פה מסר של אהבה אסורה. ולא טוב או רע או באמצע. סיפור אהבה בין שני עולמות שונים.

מענדעלע

New member
ולהציג את החרדים כ"רעים" כן מותר?

מדוע לדעתך אסור לצייר את הדמות של זוריק כדמות שלילית כי הדבר היה פוגע בעלייה מרוסיה, אבל אין לך בעיה עם הצגת בני משפחתה של רוחל'ה כדמויות שליליות ואינך חוששת שהדבר פוגע בחרדים כציבור?

אף אחד לא מציג אותם כך.

אלו התנהגויות "נורמליות" בקהילה החרדית בכל פעם ש"מישהו לא משלהם" נכנס לתמונה. ותגיד/י שזה לא נכון... שלא כך היו מתנהגים במציאות. ושלא תבין/י לא נכון אני לא מצדיקה את העובדה שהם החליטו על בעל מכה. והרבה לפניי אמרו שיש כמה "פאקים" מבחינת ההתנהגות של החרדים. "למה הם לא ישנים באותה מיטה, אבא לא אמור לדבר עם הבת שלו ככה, האמא לא מדברת עם הבת על הריון" וכו'... וגם אז אמרתי שזה לא ממש במקום. אבל מעבר לעובדה הכל לדעתי מושלם. אחרי הכל ושוב אני אומרת את זה כמו תוכי... הם רוצים להעביר מסר של אהבה אסורה בין שני עולמות שונים ולא איך המשפחה החרדית בבני ברק חיה ולא איך משפחה עולה חדשה מרוסיה חיה בעיר שלא רוצים אותה בה. אהבה אסורה! ואת ההתמודדות שלהם עם זה.

מענדעלע

New member
קודם כל, זה לא נכון. הנה אמרתי.

ההתנהגות האלימה של מנחם וחבריו בכלל לא מייצגת התנהגות "נורמלית" בקהילה החרדית. אני ממש לא מצליח להבין למה לדעתך אסור להציג רוסי שמתנהג לא יפה כי זה פוגע בקהילת העולים, אבל מותר בהחלט להציג חרדים אלימים, ואף לרמוז שזה הסטנדרט, ושילכו החרדים לעזאזל. אלא אם כן, כמובן, החרדים אינם בני אדם לדעתך.

אני ממש לא חושבת ככה.

העובדות הן בשטח (גם במציאות) הקהילה החרדית לא אוהבת מה ששונה מהם. משהו שהוא לא אחד מהם! ואיך בדיוק אותו רוסי מתנהג? מה לא יפה בהתנהגות שלו? הבנאדם מאוהב! מה רצית שהוא יעשה? חוצמזה ריבונו של עולם! אחנו מדברים על סדרה בבטלויזיה! לא מתאים לך איך שהוא מתנהג אל תצפה בסדרה. כמה פעמים עוד נצטרך להזכיר את העובדה שזו סדרה בטלויזיה! ושהמסר שלהם זה סיפור אהבה אסורה בין שני עולמות שונים וההתמודדות שלהם בזה אז תמשיכו להנות מהסדרה מבלי לחפש "פאקים" באיך ועל מה אמא של רוחלה מדברת איתה. (סתם דוגמא...) המשך ערב מקסים! גם לך...

נו. עוד פעם?!

את הרי זו שטוענת כל הזמן שלא להכנס לכל הוויכוחים האלה. אז למה להכניס שוב כל פעם את הנושא הזה. בשביל זה יש את כל הדו שיח בשרשור שלי.

מענדעלע

New member
מה את מכירה בקהילה החרדית בדיוק?

לא נכון שהקהילה החרדית ככלל לא אוהבת מה ששונה מהם. כן נכון שהקהילה החרדית לא אוהבת כשמישהו מבניה או בנותיה עוזב את דרך התורה, וזה מוצדק לחלוטין. זה לא מצדיק את הצגת החרדים באור שלילי. ואני לא מצליח להבין למה את חושבת שהעובדה שבן אדם מאוהב מתירה לו לעשות כל מה שבא לו. ונכון, זו סדרה בטלויזיה. אלא שיוצרי הסדרה מנסים להעביר מסר מסויים, והמסר הזה הוא שלילי.

בחברה החרדית

יש כאלה כמו מנחם וחבריו יש הרבה מההתנהגויות שמוצגות בסרט ואין מה להתווכח רק מה כמו בכל חברה יש כאלה ויש כאלה, העיקר לא להכליל! ובלי קשר זוריק לא בא מרוע ליבו להרוס ולהחריב את משפחת ברמן אלא פשוט לא מבין שמעשיו והתנהגותו לא מקובלים בחברה החרדית! כאן באה השאלה, רחלה שיודעת אך לא חושבת למה היא יכולה לגרום לא עוצרת , כן היא גם בן אדם. שיהיה לכולם לילה קסום

מענדעלע

New member
אולי בהתחלה

גם אם אפשר לטעון לזכותו שהוא לא הבין בהתחלה, בשלב מוקדם מאוד הוא כבר הבין היטב.

אבל בשלב הזה

הוא כבר פעל עפ``י רגש ולא עפ``י שכל כמוהו גם רחלה שידע טוב ממנו את שעלול לקרות. ועוד הערה לגבי הצגת החרדיים באור שלילי מסתבר שאתה חרדי ולכן זה צורם לך אפילו כמו שכתבתי לעיל שהדברים קיימים (אתה לא ענית על כך ושתיקה כהודאה) ומצד שני כן הראו שיש חרדים יותר אנושיים כמו לאה שעזרה לאמו של זוריק בחזרות, כמו אבא של רחלה שכן יושב לשתות עם אבא של זוריק. יום נפלא!

מענדעלע

New member
ברור שהוא פעל על פי רגש

רק שזה לא מצדיק שום דבר. לא הצדקתי את רוחל'ה, ובודאי שהתנהגותה בפרק הנוכחי ראויה לכל גינוי. יחד עם זאת, זוריק הוא שפיתה את רוחל'ה ולא להיפך. יש אלימות בכל חברה, גם בחברה החרדית. השאלה היא מדוע יוצרי הסדרה בחרו להציג את הצד החרדי כאלים, ואילו את הצד השני כחביב ושוחר שלום. אינני חושב שאחוזי האלימות בקרב העולים מרוסיה נמוכים יותר מאשר בציבור החרדי...

babuni

New member
תגיד על מה אתה מדבר?

זה לא זוריק שהלך להרביץ לאח של רוחל'ה כשהוא וחברו כתבו כתובות על הקיר? זה לא זוריק שרצה לצאת מהאוטו ולתת מכות לאריה לייב? זה לא זוריק ודחף כל כך חזק את החבר!! שלו שהוא נפל? מה יש לך ? אני לא מבינה ?כמובן שזה לא נעים שרואים אלימות כזאת אבל כולם!! יודעים שזה לא מייצג את החברה ולא מייצג את הנורמות שלה, וזה שרואים את אבא של זוריק שותה וודקה ומגיע הביתה כמעט מאולף זה לא אומר שכל הרוסים שתיינים!!! יצאת פעם לפאב? בטח לא אם אתה חרדי , אבל אני יכולה להגיד לך שישראלים ( אני מתכוונת לצברים ולא רוסים למינהם) שותים לא פחות ודוקרים אחד את השני לא פחות. אז תפסיק כבר לקשקש

מענדעלע

New member
נו, באמת

אי אפשר להכחיש את העובדה שהסדרה מציגה את הדברים בדרך חד-צדדית. אפילו המקרים שתיארת מציגים לכל היותר תגובה אלימה ספונטנית ולא התנהגות אלימה מחושבת ומתוכננת כפי שהיא מוצגת אצל החרדים.

babuni

New member
ומה בדיוק ספונטני בסטירה?

אבל אתה יודע מה? עזוב, אתה לא תשנה את דעתך לעולם אז נראה לי די מיותר כל הויכוח הזה. תמשיך לכעוס ולהתעצבן ולשנוא, ותמשיך להגיד " הרוסים האלה" כי נראה לי שלא הבנת את הכוונה של צו הפיוס ושל הסדרה כולה. ואנחנו ( אני מתכוונת לרוב צופי הסדרה) נמשיך להנות ולהתרגש. שיהיו לך חיים נפלאים

מענדעלע

New member
לא דיברתי על הסטירה

הסטירה היתה ספונטנית ואפשר להבין אותה גם אם לא להצדיק (כן, גם אצל חרדים אסור לאב לסטור לבתו). כשדיברתי על אלימות מחושבת ומתוכננת התכוונתי להתנפלויות של מנחם וחבריו על משפחת העולים, לפני שהתפוצצה פרשת זוריק-רוחלה ובמיוחד אחריה.

מענדעלע

New member
לא דיברתי על הסטירה

הסטירה היתה ספונטנית ואפשר להבין אותה גם אם לא להצדיק (כן, גם אצל חרדים אסור לאב לסטור לבתו). כשדיברתי על אלימות מחושבת ומתוכננת התכוונתי להתנפלויות של מנחם וחבריו על משפחת העולים, לפני שהתפוצצה פרשת זוריק-רוחלה ובמיוחד אחריה.

למעלה