ספשבוע צפוני

passioneta

New member
פורדייס - חומוס אבו עלי, חמישי אחה"צ

מסבחה\משאוושה נחמדה מאוד וגם הפלאפל ("10 כדורים בעשר שקל"). המסבחה מוגשת עם זיתים קטנים ועגבניה ובצל חתוכים, ופיתות. היה נחמד מאוד ולמען האמת השביע אותנו לחלוטין.
ליד הקופה היו גם עלי גפן וכרוב ממולאים אבל החלטנו לקנות במקום אחר (בדיעבד חבל).
חשבנו לקנות ממולאים לארוחת הערב בדוכן הירקות שהומלץ כאן, אבל כבר לא היו. ירקות טריים לסלט דווקא כן.

לא הרגשת טעם מוזר בשמן זית ?

אני הרגשתי טעם יוצא דופן.
אני ממתין לכולבו טק ביום רביעי.
מעניין האם יפרסמו מי דוחף לנו שמן זית שאינו ראוי למאכל אדם?

passioneta

New member
לדעתי דווקא המשווקים הגדולים

שמוהלים שמ"ז ישראלי עם שמ"ז מיובא. זה לא מידע חדש למי שעוקב.

RandS

New member
תוכלי לפרט על זה קצת ?

לא היה לי מושג על מה הוא מדבר בפרומו, וממש לא בא לי לראות תכנית שלמה

passioneta

New member
תקראי למחרת בעיתון

בגדול התפרסמו בשנים האחרונות כמה סיפורים על מהילת שמן זית ישראלי שנמכר ככזה בשמני זית מיובאים נחותים ואף כאלו שלא מיועדים למאכל במדינות שמהן הם מיוצאים. מדובר בשמן שנמכר בזול יחסית ברשתות השיווק, בין השאר של חברות ידועות בארץ.

החתולית

New member
שמעתי על כך שמועות לא פעם

מאנשים שונים בתחום. לכן אני לא קונה שמן זית בסופר.

passioneta

New member
אל באבור יוקנעם

הגענו למקום אחר הצהריים במטרה להצטייד בסלטים לארוחת ערב\בוקר.
התקבלנו בחיוך ובמאור פנים, שיחקנו "זהה את הסלט" עם המוכר. כשעצרנו לקנות סלטים למשלוחה בדרך חזרה, זיהו אותנו ושאלו לשלומנו.
חצילים בטחינה היו מצוינים, עו נקנו טחינה ירוקה, קופסא מעורבת של לבנה עם חרדל וקישואים ביוגורט, קופסא מעורבת של חוביזה והירק השני ששכחתי את שמו, וקופסא קטנה של עלי גפן. 50 ש"ח מוצדקים מאוד.
בטבעון עצרנו בתחנת דלק להצטייד בפיתות "רגילות" (הערכנו שהלאפות לא תהינה טעימות קרות) ושם צדו את עיני חצילים ברוטב עגבניות (כאלו של פלאפל) - המוכר נתן לי עוד סלט כלשהו "מתנה" משום מה "תטעמי ותהני". (זו תחנת הדלק שיש בה מסעדת המבורגרים של לימוזין - לטובת המקומיים). החצילים האדומים היו כמו שציפיתי (של פלאפל), לא בטוחה שתוצרת בית אבל טעימים. ה"בקשיש" היה פחות לטעמי. המוכר היה נחמד ולבבי מאוד.

pix37

New member
ביקרתם במסעדת "אחים עדווי" בפז טבעון

משפחה מטורעאן שיש להם די הרבה מסעדות בצפון.

אני פחות אוהב את היד של הטבחים שלהם אבל יש המון אנשים שאוהבים מאוד את תוצרת המטבח שלהם.

והם אכן נחמדים.

MineSweeper

New member
לדוגמה אני - שמכורה לאוכל שלהם,

כצמחונית - לסלטים, לממולאים, לבמיה הכי טעימה שאכלתי בחיי וכו'..
והם מאוד מאוד נחמדים, אל כולם. באמת.

passioneta

New member
ממוצעים...ברננים בשישי בבוקר לוקחים 15

וביונס אבן יהודה 8. 10 ש"ח נראים לי הגיוניים מאוד.

passioneta

New member
מישי בטבעון

החלטה של רגע למראה השלט לטבעון לקחה אותנו להצטייד בפרלינים אצל מישי.
המבחר עצום, בחרנו לנו 9 יחידות במחיר הגיוני של 38 ש"ח (על שוקולד עלית ממותג מקס ברנר שילמנו 48 ש"ח).
האיכות טובה, ניכר שיש ידע מקצועי מאחורי ההכנה. מחלק נהנינו יותר ומחלק פחות, זה בעיקר ענין של טעם.
הפרלינים טובים אם כי רחוקים מאלו של איקה או (סליחה על ההשוואה) של PH למשל.

googaf16

New member
קיבלתי במתנה פרלינים ממישי

לפני יותר משנתיים ועד עד עכשיו אני משתוקקת לאחד מהם שהיה אחד הפרלינים היותר מוצלחים שטעמתי מימיי.

googaf16

New member
תודה, אגש.

אני גם אוהבת מאוד את השוקולד של סיגל קרפל.

salo22

New member
בהחלט מחיר סביר יותר ממקומות אחרים

אולי פריפריה &quot

passioneta

New member
אורי בורי, שישי בצהריים

לאורי בורי היתה לנו הגענו אחרי גשם שוטף, רטובים ועייפים. ההזמנה היתה ל-13:30, טלפון זריז והקדמנו ל-12.
קבלנו חלון מול הים
...
ובחרנו במעים ארוחת טעימות, אבל בקשנו לבחור את המנות בעצמנו.

בקבוק 375 של ריזלינג היה בחירה מתאימה מאוד לארוחה הזו.
מים קרים, לחם וחמאה רכה הוגשו ללא הפסקה (וללא חיוב) לאורך הארוחה.

לראשונות חלקנו מנה גאונית שכבר דובר בה פה רבות של מושט בקרמל עם קוביות סלק. אני נהניתי מאוד שם מאנשובי כבוש עם זיתים ושמן זית, הבחור פחות.

לעקריות בחרנו בחצי מנה - פילה וחצי (ברבות ממסעדות תל אביב זו מנה שלמה לדעתי) של לברק בבלסמי מצומצם עם חמאה ופירה לדעת ערמונים נהדר. הדג, לפחות בחלקו, היה קצת יבש לטעמי, אבל הבחור נהנה ממנו מאוד. הטעם היה מוצלח.
חצי מנה של קס"ז עם ג'ינג'ר ושמנת היתה נהדרת - במיוחד הרוטב. אם אמצא את התמונה שצילמתתי תבינו כמה היה לנו טעים...קבלנו 4.5 קוקיות, לא הרבה אבל מדובר במצי מנה.

כשביקשנו מנת סרטנים באצות ושמנת לקינוח, קבלנו סורבה אשכוליות וקמפרי (?) כמנקה חיך.
מנת הסרטנים הגיע מלוחה מדי, ומיד הוחלפה במנה אחרת. המנה היתה טעימה אם כי מעט פחות מוצלחת ממה שזכרתי - בשר הסרטנים היה קצת יבש והשמנת קצת דלילה, אבל באמת בקטנה.

על קינוח מתוק ויתרנו.

שילמנו 334 לפני שירות. בהחלט נחזור אם נהיה בסביבה.

למעלה