באהבה????
התורה אכן מדברת בלשון בני אדם, אך אין הדבר משנה לענייננו. אנו קיבלנו מסורה, ובין השאר תאריך עברי ומדויק יותר מכל האומות. דבר שכל עוד לא השתנה לפי חכמינו וגדולי הדור, בטח שלא ישנו אותו אומות העולם ופורקי העול. ובכל זאת אתה טוען, שאלוקים היודע על נביא השקר ישו, יחליט מלכתחילה להצפין נבואות לפי תאריך לידתו, בעתיד משום אומות העולם ופורקי התורה בישראל שיקבעו זמנים לפי תאריך לידתו של נביא שקר זה. דבר שאינני מוכן להסכים איתו. פרט לזאת, העלת את דברי הרמב"ם, דבר המחזק את אף את דבריי שלי: http://www.hofesh.org.il/religion_merchants/karozim/rambam_big.gif אמנם אין אני מסכים עם הרוב המוחלט של דברי "חופש השקר" הנועדים לציבור חילוני בור בנושאי יהדות ועל כן מלאים הם תכני שקר ורמיה להטעותו, להפחידו ולהוליכו שולל נגד האמת. אך לעומתם אני דוגל באמת ולכן אומר שגימטריה של אותיות הוא דבר שניתן לשחק עימו ולא נועד לכל מתמטיקאי פורק עול תורה ומצוות שאינו יודע אפילו שמירת שבת כהלכתה, מהי. שימו לב שדיברתי על גימטריה של אותיות ומילים בודדות שכתוצאה מן הגימטריה נועדות לסמל מילה אחרת והדבר הוא אמת, כאשר נעשה בידי חכמי יהדות דאז וגם זאת, ספק אם יכול להיעשות בימינו. הדילוגים בתורה הם נושא אחר שאין אני נכנס אליו עכשיו. מנהל הפורום: