ספר תאוריה

gover1

New member
ספר תאוריה

שלום
אני לומד פסנתר לבד ללא מורה ואני יודע שלרובכם זה ממש מפריע ויציעו לי מיד ללמוד עם מורה אבל זה לא משנה לבנתיים אני לא מד לבד.
אני לומד תווים לבינתיים ברמה מתחילה ורציתי לדעת אם ידוע לכם על ספר תאוריה או אפילו סדרה של ספרי תאוריה שתלמד אותי מ-א עד ת את מה שציך לדעת כדי שאני יוכל להבין יותר את הכלי וגם ללמוד להלחין.
תודה לכל העוזרים

assaf66

New member
יש הרבה ספרי תיאוריה

אני ממליץ על אלו של דליה כהן.. אני ממליץ גם ללמוד עם יותר מספר אחד על מנת להשוות..
בשביל להלחין.. הרבה יותר חשוב להקשיב למוסיקה מאשר ללמוד קומפוזיציה.. אבל גם פה החוכמה היא לשלב...
אמרת נושאים מאוד כלליים ולכן עניתי מאוד מאוד בכלליות..

gover1

New member
המשך

אני לא מבין כל כך בפרטים אז לך זה נשמע כללי
לכן ביקשתי אם יש ספר שילמד אותי מ-א עד ת את מה שאני צריך לדעת
אם לך יש ניסיון מה אני צריך ללמד קודם ואחריו מה ללמוד אז תגיד לי
מבחינת ההלחנה שצריך להקשיב לשירים אחרים זה ברור אני כבר מלחין ויש לי הרבה לחנים אבל הייתי רוצה לשפר את ההרמוניה ושילוב היד ליווי ברמה יותר גבוהה.
ועוד שאלה בקשר להלחנה:איך יודעם אם מה שעובר לי בראש או מה שהלחנתי על הפסנתר זה לא כבר הולחן?
כלומר יכול להיות שעוברת לי מנגינה בראש ואני חושב וואי אני ילחין את זה וזה יפה אבל אולי זה מוזיקה של מישהו אחר ויהיה לי הרבה קטעים מוזרים בלחנים שלי
תודה

assaf66

New member
בדיוק כמו שיודעים אם משהו שאמרת

לא נאמר..
לא יודעים..
יש מא' אין עד ת'.. אין לזה סוף...
יש דברים שלומדים ולא מבינים, ממשיכים הלאה ואז פתאום מבינים.. בסדר הלמידה יש גם פן אישי...
העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא: כל דבר שאתה לומד ליישם על המקלדת.

gover1

New member
אבל אולי בלי לדעת

אני גם אומר דברים שאנשים אחרים אמרו.
ועוד משהו בקשר להלחנה:פעם כשהייתי מלחין הייתי ממש נכנס ברגש למנגינה וזה היה קורה רק לעיתים ממש נדירות שיש השראה והמנגינה פשוט זורמת.
עכשיו גיליתי שבעצם כל דבר שאני יאלתר על הפסנר זה יפה כי הכל זה מוזיקה הכל יפה.
ומאז שהגעתי להבנה הזאת אני לא מצליח להלחין כלום כי אני כבר לא יודע מה באמת יפה וזה ממש מעצבן.

יש לך עצות
(אתה מלחין?)

אז בכל מקרה למתחיל(לא ממש מתחיל-רק בנושאי תאוריה ותווים- טוב כמעט הכל) איזה ספרים אתמה ממליץ כי התיעצתי עם המוכר של חנות המוזיקה כלי זמר ליד הבית שלי והוא אמר לי שהוא לא מבין כלום.
אז אני רוצה לדעת שאני קונה ספר וממנו אני ידע איזה ספר המשך לקחת אחריו
תודה

שומאן

New member
ספר שיכול לעזור לך

הוא הרמוניה ליד מקלדת של דליה כהן, מנחם צור ונפתלי וגנר. יש בו גם ידע תאורטי, גם תרגול על הפסנתר וגם קטעים קלאסיים שבהם מופיע הנושא המדובר. זה לא ממש למתחילים אבל אם יש לך קצת נסיון אז אני ממליץ.

חוץ מזה אני לא יודע מאיפה אתה אבל שווה לך לבדוק אם יש באיזור מגוריך אקדמיה למוסיקה או מוסד אחר ללימודים, הרבה פעמים אפשר לעשות מנוי לספרייה למישהו שאינו סטודנט ( ככה זה בירושלים) ואז אפשר לעיין בהרבה ספרים, להתייעץ וכדומה

gover1

New member
הייתי בטוח שכבר לא תענו

הוא הרמוניה ליד מקלדת של דליה כהן, מנחם צור ונפתלי וגנר.אז שם הספר זה הרמוניה ליד מקלדת נכון?הרבה מחברים.
תודה רבה לשניכם אני אבדוק אותם

gover1

New member
ואני גר ברעננה אז

התכוונתה שאני ירשם לסיפריה של הקונסביטריון ולקרוא שמה ספרים?
תודה

שומאן

New member
נכון זה שם הספר.

ותנסה את הקונסרווטוריון (אני לא מכיר). אולי גם תוכל למצוא שם את הספר הזה.

למעלה