אז בוא נראה...
"הפלשתים לא היו אימפריה מצרית ולא אשורית ולא בבלית" נכון, אז אל תנסה לעשות מהם כאלה. אל תגיד שמה שנאה לאימפריה גדולה וחזקה (השארת ממצא חומרי מאפיין) לא נאה לפלישתים. אני מצטער אם אינך חסיד של חשיבה סיסטמטית אך אני חונכתי (גם באקדמיה) להסתכל על כל החלקים במשוואה. הנציב הפלישתי בבית אל היה חייב להיות או לבקר בתדירות גבוהה בבית אל כדי לגבות מסים ולבקר את השילטון המקומי ושלטון מחייב ממצא חומרי. איזה ערים פלישתיות נמצאות מרחק יום הליכה (כ20 ק"מ) מאזור ההר הישראלי? ממצאים מצריים מהברונזה המאוחרת - מגידו, חצור, לכיש, תל בטש (תמנה), בית שאן, אפק - אנטיפטריס, תל צפי (X2), תל מקנה ועוד ועוד... אגב, גם בבית אל וגבעון יש קראמיקה מצרית אופיינית, צר לי, לא התכוונתי להרוס. לגבי חברון ובית אל - קשה למצוא ממצאים כשלא ניתן לחפור. לגבי ההערה השלישית, אני מבין שקשה לסתור הערות קונקרטיות בטענות לגיטימיות ועדיף לומר שאני מדבר שטויות. לפי חוקרי מקרא גם ספר יהושע, שופטים, שמואל ותחילת ספר מלכים הם חיבור מאוחר. אני לא יודע למה אתה רוטן כל כך, זה שהם חיבור מאוחר דווקא מחזק את התיאוריה שלך לגבי דוד כווסאל פלישתי ששינה את הכתובים לטובתו. לגבי הסופר - הסופר המקראי או העורך של כל הסיפור במאה ה7 לא מנסה לתאר את העם כמשועבד לפלישתים. אתה עושה את זה בחיבור טלאי לטלאי כדי ליצור שמיכת טלאים. אבל היא פשוט יוצאת קצרה מדי, היא לא מתאימה...