ספר שיטה

• פותח הנושא twc
  • פורסם בתאריך

twc

New member
ספר שיטה

האם בשיטות בהן אתם מתאמנים קיים ספר שיטה? הכוונה לספר/חוברת/קובץ דפים הנותן רקע כללי על השיטה, מאמנים, אופי האימון וכו'. במידה וכן, מה הספר כולל? האם הוא מקורי או מגיע ממקור השיטה (מועדון ראש השיטה בחו"ל)? וכמו כן, האם וכיצד הוא בשימוש? (לדוגמא, ניתן לחניכים חדשים)

קרוקדיל

New member
בג'ט קוון דו יש

הספר שכתב ברוס לי בכבודו ובעצמו (או אישתו בכבודה ובעצמה)

ספר השיטה.

אצלנו, יצא לאור לפני מספר חודשים (אחרי עבודת פרך) ספר השיטה של קראטה דו. הספר כולל בתוכו הסברים, תמונות (של טכניקות יסוד), פירוט הדרגות והדרישה לכל דרגה, הסיטוריה של השיטה, היסטוריה של ביה"ס, פילוסופיה, שמות כל הטכניקות ועוד הרבה. ככלל, בנוסף להיותו ספר השיטה, הספר מהווה חוברת הדרכה וכלי עזר לכל מדריך. נדיר לראות ספר בהיקף כזה (כ 120 עמודים!) בעברית.

Raffael

New member
סלבו, האם זה ספר של ביה"ס הישראלי

או של השיטה שלכם בכלל ?

לא הבנתי

זה ספר שנכתב בעברית ומיועד לתלמידי ביה"ס. הספר עוסק בשיטה עצמה (קראטה דו, גוג'ו ריו אוקינאווה).

להרבה שיטות יש ספרים

הספרים האלה נכתבים ע"י מורים בכירים באותה שיטה, או ע"י ראש השיטה עצמו לפעמים. ספרים אלה כוללים לרוב את ההיסטוריה של השיטה, עקרונותיה הטכניים והפילוסופיים ואת הסילבוס הטכני שלה. ניתן לפנות אל ספר כזה בכל פעם שמתעוררת שאלה שלא ניתן עליה מענה בשיעור, או בנוסף למענה בשיעור. כמו כן, ניתן להוסיף וללמוד ממנו מחוץ לשעות האימון. אם תאמר לי באיזו שיטה אתה מתאמן, אולי אוכל להמליץ לך על ספר רלבנטי. לורנס

twc

New member
לא זו הכוונה....

עם ספר השיטה שלי יש לי היכרות קרובה, הסתקרנתי מה קורה בשיטות אחרות. אילו נושאים בדיוק מופיעים בספרים שלכם (למשל בשיטתך, לורנס) ואיזה שימוש נעשה בספר.

ok

אני מתאמן בשיטה שנקראת יושינקאן אייקידו. יש לי שני ספרים באנגלית של מייסד השיטה, גוזו שיהודא ז"ל. בספרים מופיעים הנושאים הבאים: 1. היסטוריה של השיטה 2. עקרונות פילוסופיים וטכניים 3. חלק נכבד מהסילבוס הרשמי של השיטה 4. טכניקות נוספות ואפליקציות שונות של טכניקות רשמיות 5. ציטוטים של אימרות של שיהודא 6. רשימת דוג'ואים בעולם 7. "עקרונות סודיים" OGI 8. הדגמות של שימוש בטכניקות במצבים יומיומיים: בהליכה בפארק, בבר וכן הלאה. אני מקווה שלא שכחתי כלום! לורנס

למעלה