ספר רזיאל המלאך

justborn

New member
ספר רזיאל המלאך

מתי הוא נכתב? על מה הוא מדבר? למה אסור לקרוא בו? והכי חשוב איפה אפשר להשיג אותו? תודה מראש.

idan334

New member
ממ..

נראה לי שעל כל מלאך יש ספר..אני אישית עינתי בספר של רפאל המלאך ובטח הספר משום מה מדבר על רזיאל המלאך..ומי אמר שאסור ליקרוא בוא?

מצרפת קישור לנושא רזיאל המלאך

היה המלאך שמסר את סודות הבריאה לאדם הראשון (לא שמעתי על איסור לקרוא בו) מצ"ב.... http://www.daat.ac.il/encyclopedia/value.asp?id1=1485 שלהבת

פיליפ1

New member
ספר רזיאל

על פי חוקרי הקבלה נכתב הספר בימי הביניים. חלקים ממנו הועתקו מספר הרזים שהוא מעט עתיק יותר. בפתיחת הספר מצויין שהוא ניתן ע"י המלאך רזיאל לאדם הראשון בעת שגורש מגן עדן. הספר עוסק בחלקו הראשון באסטרולוגיה מתקופת ימי הביניים,ובהמשך הוא עוסק בע"ב שמות (שהמכון לקבלה הרבה לפרסם), השמות אגב לקוחים מתוך תחילת וסוף המילים של "שירת הים". בסוף הספר ישנם כל מיני הדרכות להכנת קמעות, כישופים, ושאר מיני הבלים ושטויות שהיו נהוגים גם בקרב הנוצרים והמוסלמים בתקופה זו. את הספר ניתן להשיג בחנויות לספרות קודש וגם באינטרנט. הספר נמצא בהרבה מאוד בתים חרדיים מפני שהחרדים מאמינים שיש בו סגולה מפני שריפות. בספר קיימים כל מיני טקסים שאינם מותרים עפ"י התורה ואף גובלים בעבודה זרה (העלאה באוב,כישופים ועוד). הפתרון שמצאו הרבנים למניעת החשיפה של הציבור החרדי לתוכן המביך של הספר, הוא מפתיע ומשעשע: הם פשוט פסקו שאסור בתכלית האיסור לפתוח את הספר משום קדושתו, כך שכל החרדים שומרים את הספר בביתם (במקום ביטוח נגד שריפה) אך אינם מעיזים לפתוח אותו,וכך הם אינם יודעים איזה ספר מזעזע בטיפשותו מונח אצלם בארון הספרים המכובד. רבי נחמן מברסלב העיז לצאת בגלוי נגד הספר וכתב עליו בספרו 'אור הפלאות': "ספר רזיאל איננו מרזיאל המלאך, ומה שאמרו שסגולה לנגד שריפה, הרבה בתים נשרפו ביחד עם הספר".

פיליפ1

New member
חשבתי שזה ברור.

מכיוון שכבר היה מאוחר מידי להחרים את הספר, הרבנים היו חייבים למצוא פתרון יצירתי שימנע את מי שמחזיק בספר (כסגולה נגד שריפת הביית) מלקרוא ולעיין בו פן יחשף חלילה לדברי הכפירה וההבל הכתובים בו. והפתרון הוא להכריז על הספר ככקדוש, אשר משום קדושתו אסור ליהודי המחזיק בו לפתוח אותו. בחוגים החרדיים אכן לא מעיזים לפתוח את הספר, למרות שהוא נרכש על-ידם.

elhiln

New member
הנה "נרטיב" אחר

את המידע שהעברת בהודעה שלך אפשר לנתח גם באופן שונה: ספר רזיאל המלאך הוא ספר קדוש מאוד שעוסק בין השאר באסטרולוגיה, יש רבנים שטוענים שהוא טוב נגד שריפות ויש רבנים שטוענים אחרת. התוכן של הספר לא מתאים לכולם וצריך להבין טוב בקבלה לפני שאפשר להבין את הספר ולכן לא לומדים בו. הקונספירציה שתיארת פה כעובדה היא הגיונית כמו הקונספירציה של זקני ציון חבורת רבנים זקנים שיושבים וחושבים על דרך לרמות את כלל הציבור כדי להישאר בשילטון. אני לא אצליח לשכנע אותך בצידקתי ובטעותך (וגם לא ניסיתי) ואני גם לא יודע אם אני צודק, או אתה. אני יודע רק מה יותר סביר, ומקבל את שתי הדעות כאופציה, מה שאי אפשר לאמר עליך.

יייהודי

New member
טעות בידך פליפ 1

הספר רזיאל המלך באמת מיוחס לרזיאל המלאך שמסרו לאדם הראשון מה שקרה בגלל ההתבוללות התחילו לשתמש בספר ואז יצאו רבנים והחליטו לשנות בספר רזיאל המלאך את האותיות והשמות ככה שלא יוכלו לשתמש בוא ובגלל זה זה נרהא לך דיברי כפירה אגב אני לא ראיתי שמה דיברי כפירה אולי תביאי לי קצת ונפתח על זה דיון ובאמת הרבה סיפרים קדושים נראים סותרים אחד את השני שההבנה היא שיטחית ובלי ידע קודם בתחום אני למשל שלומד מצליח לשלב את כל הפרשנויות של כל הרבנים וליצור תמונה אחת ולראות תתמונה שלמה ומובנת ויפה לסיכום אתה צריך ללמוד להרכיב תתורה כמו פזל כדי להבין אותה נכון

aok

New member
להשיג

אני השגתי אותו בספריית אוניברסיטת חיפה לפני שנתיים

q1000

New member
יש ברשותי את הספר רזיאל המלאך ,

ופעם אחת העזתי לקרוא אותו, ועצתי לכם : לא לקרוא אותו, שוב לא לקרוא אותו. איני רוצה לספר לכם מה קרה לי בגמר קריאת הספר. רק לצדיקים, אבל רקצדיקים רשאים לקרוא בו.

יייהודי

New member
אני לא מאמין ולא קרה לך כלום אל

תפחיד סתם דבר אמת ותגיד למה ולא סתם לזרוק דברים בלי לחשוב לא כולם טמבלים להאמין יום טוב לך

למעלה