גם ההורים שונים זה מזה.
ומה שאני כותבת הוא לאו דווקא קשור ל volfson, שאותו איני מכירה, אלא כללי. ההנחיות הכלליות שפה הן נהדרות. אבל יש אנשים שפועלים יותר טוב לפי ידע כתוב, לפי ספר הוראות. תחשובנה על זה אחרת. נגיד שהייתן מקבלות במתנה מכשיר ווידאו חדש. והייתן, רחמנא ליצלן, רוצות להקליט תוכנית שתתקיים מחר בצהריים. מה הייתן עושות? יש אנשים שיתחילו לשחק עם הוידאו, ללחוץ על כפתורים, ללמוד אותו. אחרים יסתכלו ב manual - בחוברת ההסברה. אולי היא כתובה סינית. אולי אנגלית. חלק גדול מאיתנו פשוט היה מוותר על כל העניין. אם מישהו היה טורח לכתוב בעברית הוראות פשוטות, זה לא היה מקל עלינו? אולי פחות מאיתנו היו מתיאשים ומוותרים? יש אנשים עם גישה לוידיואים, ויתר טכנולוגיות. יש אנשים עם גישה לילדים, ורגישות. יש יצירתיים. יש כאלה שצריכים הוראות מדוייקות, ויפעלו מצויין על פיהם. כבר כתבתי פה שבעלי למשל, אדם שכלתני מאוד, אבל פחות מתבונן ברגישות. הוא בדיוק מאלו שאם יהיה כתוב, זה יתן לו רעיונות. לא במקרה הוא משחק איתו בלגו. ומחכה שיניב יגיע לשלב של עבודה לפי תכניות...
. יש הרבה דברים טובים בגישה שלו ויש לו הרבה יתרונות עלי. כשהדברים באופן הזה יש לו הרבה יותר התמדה וסבלנות לעשות שוב ושוב אותו הדבר. למשל: יניבי לא אוהב פאזלים. אני מרוב 'זרימה' וויתרתי כבר מזמן על התחום ורק עושה איתו דברים שהוא אוהב (לקטוב גויאבות, לקטוף רימונים, לקטוף זיתים ...
). בעלי, בזכות ההתמדה שלו וזה שהוא דווקא אוהב דברים שיטתיים, עבד עם יניב שוב ושוב על פאזל מסויים. היום יניב מאוד אוהב את הפאזל הזה. הוא עדיין מפחד מפאזלים באופן כללי (בטענה שזה 'קשה לו'), אבל בזכות אביו לא מחרים אותם באופן כללי, ולא פיתח המנעות גורפת. בזכות אותו האבא הוא למד שלגו הוא דווקא כן אוהב. אגב, ישנם ספרי הפעלה לילדים. ראיתי פעם. אני לא זוכרת איפה. אבל אם אין ספר כזה כמו שהאיש מחפש, צריך שיהיה. יש לזה שוק (יש פה גם יזמות, נכון?), וזה גם יכול לעזור להורים להיות עם הילדים באופן מתאים יותר. מה שנכון - שכשם שחלק מהמבוגרים רוקדים ריקודי עם, וזה לא אומר שכל בן 30 אמור ומוכשר לעשות זאת, גם לא כל הילדים בני השנתיים זהים, וגם כשעובדים עם ספר או הוראות, צריך עדיין להתבונן בילד ולהיות קשובים לו.