ספר על חיי עבר

ספר על חיי עבר

שלום רב. אני מחפש ספר למישהי מאוד יקרה לי!! אני מחפש ספר שמדבר על כל חיי העבר (בערך שנות ה50 60) על כל היבטיו אבל חשוב לי להדגיש שבספר שאני מחפש צריך להיות רשום בו על : התקופה הישנה,התמימות ההיא,החיים ללא מחשב,טלוויזה,מיקרוגל וכל מוצרי החשמל שלא היו אז..וכמובן על הערכים והמוסריות שהיו פעם לאנשים שאין אותם כל כך היום. קשה לי לתמצט את מה שאני מחפש בספר(אולי תכוונו אותי ע"י שאלות של תוכן) אבל אני מחפש משהו שמדבר על העבר,התקופה שלא תחזור,בלי חשמל,בלי פלאפונים,בלי טלוויזיה,משהו כזה שיזכיר לנו שפעם כדי לדבר אם מישהו היית צריך ללכת עד אליו כדי לדבר איתו (בלי פלאפונים) ואת כל מדורת השבט (שהיה טלוויזה אחת בבית וכל המשפחה כולה היו מתקבצים שם כדי לראות את התוכנית).תקופה שבה האדם ידע להנות ממה שהיה לו והסתפק במועט והייתה לו שמחת חיים למרות הכל. מקווה שניסחתי את עצמי טוב...אם לא תשאלו שאלות ותנסו לכוון אותי.. נ.ב הספר שאני מחפש הוא לבחורה בגיל הנעורים (17) מה שאומר שהשפה של הספר צריכה להיות לא הכי גבוה ומובנת תודה..

perhay

New member
אולי כדאי שתעלה את השאלה גם

בפורום ספרים וספרות או בפורום ספרות ילדים ונוער.

NAVVAN1

New member
חיפשתי - ומצאתי

ואת כל מדורת השבט (שהיה טלוויזה אחת בבית וכל המשפחה כולה היו מתקבצים שם כדי לראות את התוכנית). ספר שמדבר על כל חיי העבר (בערך שנות ה50 60) : התקופה שלא תחזור,בלי חשמל, לבחורה בגיל הנעורים (17) מה שאומר שהשפה של הספר צריכה להיות לא הכי גבוה ומובנת תודה.. חיפשתי, אחרי מה שכתבת, ומצאתי את: סומכי של עמוס עוז - אהבה למקום מישהו לרוץ איתו של דויד גרוסמן- אהבה לנעורים מרגל בתוך הבית של בתיה גור -אהבה לביחד פאולו קואלו האלכימאי - יתן לחברה שלך תחושת בית ותמימות אפילו שלא ישראלי הסופר וג'ונתן לווינגסטון השחף (בלי הרבה מילים לדעתי הכי התאים, ) תבקר אותנו שוב ותספר, אם אהבה, אוהבת אותך??? שנה טובה

gitapotash

New member
SEFER AL HAIeI hAWAR ../images/Emo24.gif

mumlaz be hom!kaiamim ahadim-meir shalev katuw be humor, safa kolahat...bekizur, bediuk mashe ata mehapes!@behazlaha

NAVVAN1

New member
??? אם זה אידיש אז באותיות עבריות,

ואם לא אז כואב בראש שלך מה אני אשם ??? אורחת נפרדת ממארחת במסיבה אומרת "כמה יפה ונחמד היה לי פה, כשבאתי כאב לי הראש, ועכשיו נעלם" עונה לה המארחת "לא נעלם, הוא עבר אלי"

NAVVAN1

New member
מגיע לי כאב הראש../images/Emo88.gif../images/Emo59.gif../images/Emo160.gif|

סליחה כפולה ומכופלת בריבוע המעגל את הפינות החשוכות באור ההבנה האלוהית

יש משהו...

סדרת ספרים של הסופר האמריקאי הווארד פאסט, שהראשון שבהם נקרא 'המהגרים', ונדמה לי מתרחש באזור שנות ה-30. אחריו באים ספרים נוספים שמתקדמים כרונולוגית עם הזמן: 'המורשה' ועוד כ-3 כרכים ששכחתי את שמם. הסיפור הוא אמנם אמריקאי, אך כרומן היסטורי מרתק הוא מכניס את הקורא לרוח התקופה בצורה מדהימה! מומלץ בחום, גם לגיל 17!

ספר שכולו נוסטלגיה

אני ממליץ בחום על ספרו של דייויד סלע "בשבוע הבא אמריקה" ספר שכולו נוסטלגיה ועבורי היה כמו סרט קולנוע ישן שבזכותו ניתן להתבשם מאותה תקופה שאתה מדבר עליה. אני משייך את עצמי לאותה תקופה ולא פעם אני אומר שלדור שלי "לא היה כלום, אבל היה הכל" במשחקי ילדות,רפואה עממית, לבוש, שפה, מספרי סיפורים שפנו אל הדמיון שלנו, במקררי קרח, תנורי נפט, ימים שלא חלמנו על טלפון בבית והטלפונים שהיו לנו היו מחוברים עם חוט שנמתח בין שני מכסים של לבניה. התנור השכונתי המשותף שחממנו בו את החמין לשבת. סבון עץ הזית שהחליף את כל סופר פארם. ועוד. אגב בימים אלה יצא ספרו השני של דיוויד סלע "אמת או חובה" בהוצאת כתר ספר שכולו משחקי הילדות ( משחקים של הבנים וגם של הבנות ) של פעם. קריאה נעימה. בקרוב אוכל להציע כניסה לאתר שלי שבחלקו יביא סיפורים רבים מעולם קסום זה.

תודה רבה!!!

תודה רבה לכם על העזרה המהירה!!! זה מאוד עוזר לי עוד שאלה קטנה: את כל הספרים שכתבתם אפשר להשיג בכל חנות ספרים? סטימצקי,צומת ספרים...? והספר שהכי אתם ממליצים מהו? (מכל הספרים שרשמתם) אני יחזור בעזרת השם לספר איך היה הספר...(זה יקח עוד הרבה זמן אני מאמין אבל אני יעדכן
) תודה רבה רבה!!! אני ילך השבוע לחפש!

NAVVAN1

New member
כן בכל חנות מכירים, לך ודפדף בחנות

קרא קצת, ותחליט בשורות טובות, שנה טובה וגמר חתימה טובה

למעלה