ספר על השומר-למי יש?

ד ז י ר ה

New member
ספר על השומר-למי יש?

אם מישהו יוכל לעיין ולמצוא לי על אהרון גושנסקי.שקבור בכפר גלעדי. גיליתי במקרה היום סיפור מסתורי על אותו דוד של חמותי. ומקביל מתחילה לחפש על משפחת גושנסקי .כנראה המקור מתחיל בעיר חרסון, באוקראינה.

Horovitz

New member
לי יש ../images/Emo13.gif

לצערי לא בקרתי זמן מה בפורום מסיבות טכניות. כעת "קפצתי לביקור קצר", ראיתי את ההודעה ומיד בדקתי. אהרון צבי גושנסקי מופיע ברשימה תחת אילו ש"נפלו במילוי תפקידם בשורות השומר או בפקודתו". תאריך הפטירה הרשום הוא כ"ב אב תרע"ה. יש פה גם תמונה אך מאותן סיבות טכניות יקח לי קצת זמן לסרוק אותה. מאחור יותר אני אחפש גם בסיפורים הכתובים ואודיע על כל אשר אמצא. בכל מקרה ולידיעת כל מי שמעוניין בנושא - חלקת השומר נמצאת בכניסה לבין העלמין המפורסם בתל חי (זה עם האריה השואג). וכמובן, בכפר גלעדי מצוי מוזיאון בית השומר ובו ספריה מרשימה למדי.

Horovitz

New member
היי דזירה, הנה התמונה

לא רציתי שתחכי הרבה אז הנה התמונה. אני מצטערת על האיכות (ככה זה כשממהרים). בהזדמנות ראשונה אשלח לך שוב באיכות טובה יותר.

ornan

New member
הי דזירה - על אהרון צבי גושנסקי

כתוב בספר "השומר" של גרשון גרא כך: "חברי השומר, בעיקר ישראל גלעדי, גדלו כלבי שמירה וניסו לאלפם. בפעולה רצינית בנושא החל אהרון צבי גושנסקי, בעת השמירה בסג´רה נפצע ונשלח לריפוי בגרמניה, שם עבר קורס לאילוף כלבי שמירה, בחזרו הביא עמו 3 כלבים...". בינתיים לא מצאתי היכן ואיפה נפל בעת מילוי תפקידו, כדאי לפנות לבית השומר בכפר גלעדי. להשתמע ארנה

ד ז י ר ה

New member
סיבות מותו של גושנסקי-טרגיות בהחלט

גושנסקי התאהב בבת איכרים ידועה ממטולה וכיוון שהוא היה רק ב"השומר" הורייה לא הרשו להם להיפגש. היתה שם אהבה ענקית. על הגורן הוא ירה באותה אהובה ומייד ירה בעצמו. אז בימים ההם, זו היתה שערוריה ענקית. למרות כל זאת הוא קבור בתל-חי ובשום מקום לא מופיע הסיפור על הרצח וההתאבדות.

ד ז י ר ה

New member
לא מצאתי כלום על המשפחה בג´ואיש גן

אולי יש למישהו רעיון איך לחפש את משפ´ גושנסקי מחרסון, אוקראינה ?

ד ז י ר ה

New member
הורביץ- המון תודה על התמונה !!!

ואולי מישהו בכל זאת יוכל לעזור לי, ולתת לי כיוון איך מתחילים למצוא את משפחת גושנסקי ? תודה ! יום נעים ושקט !!

Horovitz

New member
לא בטוחה שיש שם משהו אבל אולי אפשר

להתחיל מזה. בן דודי ספר לי פעם שבארכיון בכפר גלעדי יש תיק על כל מי שאי פעם חי בקיבוץ (אפילו אם היה זה לתקופה קצרה). אני לא יודעת מתי התחילו לאסוף ועד כמה זה מדוייק - אבל אם הוא נפטר ולא השאיר אחריו איש - אני מניחה שמה שהשאיר (מסמכים, תמונות ועוד) יהיו בידי חבריו ויורשיהם דהיינו במוזיאון השומר או בארכיון של הקיבוץ. לצערי אני עמוסה עד מעל הראש בימים אלו והביקור שתכננתי לערוך בקיבוץ נדחה - אבל אם לא תספיקי לפני - אני מבטיחה לחפש כשאהיה שם. ד"א את יודעת אם הוא עלה לארץ לבד? אולי היו עוד אחים שאת לא מודעת אליהם ואולי אפשר למצוא משהו מכיוון זה.

friend9

New member
לדזירה: מסורת שבעל פה ושבכתב

את כותבת ש"בשום מקום לא מופיע הסיפור", כלומר יש כאן מסורת שעוברת בעל פה במשפחה במשך 85 שנים. כל הכבוד! חשבתי שמקרה מרעיש כזה לא יעבור בלי רישומו בכתב; כמנהגי חיפשתי - ומצאתי: שמואל פייגלין בספרו זכרונות איש מתולה מספר שהוא עצמו היה עד ושותף לעניין. כמה שומרים ממנחמיה התקבלו לעבודה במתולה. אחד מהם ושמו גושנסקי נפגש עם בת האיכר מר פליק בלסקי. ההמשך ידוע. אחרי הרצח הביאו רופא ממשלתי כדי שיוציא את הכדור מראשה, לחקירה. פייגלין וחבריו רצו למנוע מההורים צער נוסף עקב הניתוח-שלאחר-המוות. הם ניקבו חור יציאה בגולגולתה כדי שיחשבו שכדור אחד בלבד נורה אליה, יצא ופגע בגושנסקי. כך נמנע הניתוח. לאחר מעשה נודע שהרופא הממשלתי ידע הכל וגם הוא רצה למנוע צער מההורים, ושיתף פעולה ב"תרגיל". גושנסקי נקבר בתחילה במטולה. מתי הועבר לתל חי, לא נמסר.

ד ז י ר ה

New member
וואאיי תודה רבה על המידע

ריגשת בסיפורך את כל המשפחה אנסה לחפש ולרכוש את הספר הרבה פרטים לא ידענו. הבנתי שאהבתו היתה מופנית לאחת מבנות משפחת בלסקי הידועה ממטולה. אולי יש להם אתר משפחתי-והסיפור מופיע אצלם? שוב תודה !!!!

למעלה