אני אהבתי(ועדיין אוהב)
Paul Theroux סופר שכותב גם ספרים רגילים(ב"תיבול" עולמי) וגם ספרי מסע, יש לו איזה טירוף כזה על רכבות והוא כתב כמה ספרים על מסעות שהוא עשה עם רכבות כשהייתי בסין קראתי את Riding the iron roster שמדבר על מסע בחלקים נרחבים של סין ברכבות, הוא מדבר לא מעט על המסע עצמו ברכבת אבל גם על המקומות שהוא מגיע אליהם, היו לא מעט מקרים שדברים מהספר התחברו לי עם המציאות ונתנו לי "ערך מוסף" אם לספר ואם לטיול חשוב לציין שהספר נכתב בערך בתחילת שנות ה70(לא זוכר מתי) ככה שלא בכל המקרים הוא מעודכן. ספרים נוספים שלו שקראתי: The old patagonian express מסע לאורך דרום אמריקה מבוסטון ועד לפטגוניה the great railway bazar(אני קורא אותו עכשיו) מדבר על מסע מסביב לעולם שמתחיל בלונדון דרך דרום אירופה, הודו, דרום מזרח אסיה,יפן וחזרה ללונדון דרך רוסיה, טרנס סיבירית והערים שבדרך. כולל כל מיני מדינות בדרך. ויש לו עוד כמה, אפשר להריץ חיפוש באמאזון או משהו, קניתי את כולם משומשים ככה שכל אחד לא עלה לי יותר מ20 שקל, לדעתי זה נחמד מאוד בייחוד אם אתה מטייל במקומות שעליהם הוא מדבר, כולם יחסית ישנים ולא יצא לי לראות אחד מהם מתורגם. עוד אחד של מישהו אחר הוא kon tiki שמבוסס על סיפור אמיתי של אנתרופולוג/זאולוג שרצה להוכיח שהמתיישבים מאיי פסחא הגיעו מפרו, אף אחד לא האמין שזה אפשרי לחצות את האוקיינוס באמצעים שהיו אז ולכן הוא ועוד ארבעה חבר'ה בנו רפסודה תואמת לאותה התקופה ויצאו לשוט באוקיינוס. רוב הספר מדבר על המסע שלהם בים(כמה חודשים) ועל כל מיני מקרים שקרו להם ותגליות שהם גילו(בנוגע לדגים למשל) סיפור אמיתי, הספר לא רע בכלל זה מה שעלה לי לראש כרגע