ספר על ג'וחא

ספר על ג'וחא

עכשיו, כשאני יוצאת סוף סוף מן ה-
לאחר מעבר
, אשתף אתכם כי יצא לי לעיין בספר על ג'וחא - למעלה מ-200 סיפורים שאסף רחמים רג'ואן על ג'וחא ונאסר-א-דין ( שלהערכתו הוא אותה דמות ). מקסים ומומלץ. חלק מוכר וחלק לא. ומענייןגם שלג'וחא היה מקום מגורים מוגדר (אם כי מובאות שתי אפשרויות ) ושגם לא תמיד הוא היה דווקא שוטה, לפעמים הפוך. אשתדל להביא מהמבחר הזה כאן.

perhay

New member
יונה הכחולה, ברכות עם מעבר ../images/Emo82.gif

מחכים בסבלנות לסיפורים על ג'וחא וגם לסיפורים האחרים המיוחדים שאת מעלה לפורום.

וסיפור מתוך הספר, ג"וחא

לגו"חא היו שני חברים , מוסלמי בשם אחמד ונוצרי בשם ג"ו. יום אחד אמר גוחא לחבריו: בואו נתפוס תרנגולת, נבשל ועשה לנו סעודה, כיד המלך. ואכן, תפסו תרנגולת מאחת החצרות, יצאו לחפש מקום להכין אותה לארוחה, מצאו מערה והתישבו שם. כשהתרנגולת היתה כבר בסיר, וכמעט מוכנה, הציע ג"וחא שילכו לישון וכשיקומו יספרו את החלום שחלמו, זה אשר חלומו הכי יפה, הוא יאכל ראשון ויבחר את החלקים הטובים ביותר. שכבו במערה שלושתם ונרדמו, לאחר שעה קלה בעוד חבריו ישנים, קם ג"וחא ואכל את כל התרנגולת, והשאיר בסיר את המרק בלבד ושכב לישון גם הוא. כעבור זמן מה, קמו החברים ורצו כבר לאכול, אך ג"וחא אמר להם, רגם , קודם לספר החלום. פתח פיו ג"וני הנוצרי, וסיפר: כשישנתי בא אלי ישו והציע לי לטייל עימו בשמיים, טיילנו בין הכוכבים וראינו את המלאכים והיה הכל כל כך יפה בשמייים שלא היה לי חשק לחזור. באמת חלום יפה , אמרו לו. ועכשיו אתה , אחמד, סיפר אחמד: אני הלכתי עם מוחמד נביאנו, לעולם שמתחת לאדמה, הראה לי אוצרות וארמונו. וכו" , ואתה גוחא? פתח וסיפר ג"וחא: אני, נשארתי כאן, בא אלי משה רבנו, עם המוט שלו מיציאת מצרים ומיווה עלי לאכול מיד את כל העוף, אחרת יהפוך אותי לנחש, צעקתי , גוני גוני, אך אתה היית למעלה בשמיים ולא שמעת. צעקתי אחמד, אחמד, אך אתה היית מתחת לאדמה בארמונות .. לא היתה לי ברירה ואכתי הכל לבד.

../images/Emo51.gif מעומק ../images/Emo23.gif למברכי..

אני עדיין מתאוששת...
חוויה קטנה שהיתה לי בל"ג בעומר...השגחתי על ילדונת ליד המדורה וסיפרתי לה את הסיפור הנפלא של הגבירה על ליבו של העץ . כשהרמתי את הראש ראיתי את כל המבוגרים מסתכלים ומקשיבים וילדון אחר ( בן 6 ) קפץ ואמר על הצבוע " היתה לו תאוות בצע ! ".

למעלה