ספר מרתק שגיליתי

panatone

New member
ספר מרתק שגיליתי

חבר טוב שלי בא לבקר עם ספר מדהים שנקרא הכוזרי זהו ספר פילוסופי עתיר חכמה אשר חיבר רבי יהודה הלוי בשנות ה- 40 של המאה ה-12 ספר זה מציג את עיקרי אמונת היהדות אני ממליץ בחום רב. הוא נוגע בשאלות פילוסופיות וגם הדתיים מחשיבים אותו כספר קודש בספרי הלימוד המסורתיים. בכל מקרה נדהמתי לגלות כמה האמונה שלנו רחוקה בשנות אור מדתות אחרות. קראנו חלקים רבים של הכרך הראשון . כשאני חושב על זה , אחרי קריאת חלק קטנטן מהספר קיבלתי איזושהי תובנה למרות שזוהי רק סברה ופירוש אישי שלי ואני מקווה שאני לא מטעה את הציבור.. המשפט : שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד מציג את יסוד האמונה שלנו. שמע ישראל - כי ה' מדבר איתנו תמיד וצריך רק להקשיב. הוא מתקשר איתנו בכל אספקט ביקום ובניגוד לסברת הזרם האתאייסטי-פילוסופי אכפת לו ממה שקורה כאן. ה' אלוקינו - הוא שלנו.של ישראל .בניגוד לסברת האיסלם שטוענים שה' הוא שלנו ובעצם בחר בישמעאל . ה' אחד - הוא אחד. בניגוד לנוצרים שמאמינים שהוא מורכב מ-3 ישוייות (השילוש ) שרק מופיעות ומתקשרות בנוכחות אחת. (לפי האמונה שלנו זה בדיוק ההיפך : הוא אחד רק עם כמה שמות שמייחסות אספקטים שונים בו). ללא ספק סילפו את האמונה שלנו. שיהיה לכם לילה טוב

panatone

New member
*תיקון דפוס

*בניגוד לסברת האיסלם שטוענים שה' הוא לא שלנו * ובניגוד לזרם הפילוסופי - אתאיסטי , כן אכפת לו מענייני העולם

panatone

New member
ועוד חידוד קטנטן

* ללא ספק הגויים סילפו את האמונה שלנו

למעלה