ספר מכונאי ל EN-500

ptitza

New member
ספר מכונאי ל EN-500

רבותיי, אני מחפש ספר מכונאי ל-EN, שנת 96 ו מעלה... אם יש מישהו שיש לו את הספר - אז אני מוכן לשלם לו תמורת אפשרות לצלם אותו. אם יש עוד אנשים, שמעוניינים בספר כזה - אז בואו נתארגן, נקנה אחד ונצלם אותו...

Great Blue

New member
אולי תנסה ניסוח משכנע יותר...

"אם יש עוד אנשים, שמעוניינים בספר כזה - אז בואו נתארגן, ונקנה לנו במחיר טוב לקניה מרוכזת..."

ptitza

New member
גם אופציה נחמדה,

אבל מככון שזה לא ספר צבעוני של מישל פפיפר(להמחשה בלבד), לא נראה לי שיש צורך בספר המקורי, אלה גם חוברת מצולמת תיהיה יעילה בידיוק באותה מידה:) במילים אחרות - אני אסתפק גם בצילום הספר.

Great Blue

New member
התכוונתי ל"לא חייבים לזיין את כולם"

לא יקרה אסון אם תשלם מחיר (פעוט) בכדי לרכוש את הספר הזה...

ptitza

New member
הלכתי לאיבוד....

ממש לא היבנתי אותך... ספר עולה 433 ש''ח + מע''ם אצל היבואן. אם(לדוגמה) 10 חברה נותנים כ''א 43.30 + מע''ם, יש להם ספר. מוסיפים לזה גם עלות של 9 צילומים, ואחד(לפי הסכמה, או לפי הגרלה), מקבל את הספר המקורי. או שמחליפים אותו(הרי שניתן להחליף תוך שבעויים) לעשרה פילטרי שמן לדוגמא:) לא נראה לי שיבואן יסכים לתת הנחה גדולה מדי עבור 10 עותקים...

Vקינג

New member
אתה גדול

גם לסכן את האופנוע בטיפולים לא מוסמכים, לפגוע במוצר יקר כל כך כדי לנסות לחסוך בקטן, לא מומלץ לכולם, לבכל מקרה: (נזק לאופנוע במקרה הטוב ונזק לך ו/או למורכב במקרה שתפגע בבטיחות)אבל זה לא בטוח, יכול להיות שאתה מוכשר ותעשה הכל "לפי הספר" גם לפגוע בזכויות יוצרים של הוצאת הספרים, שזו עבירה פלילית. גם להחזיר את הספר לאחר ש"ניצלת" את קניה. ואת כל זה אתה עושה בפרהסיה, ללא בושה ועוד קורא לאנשים אחרים להצטרף אליך. גדול מהחיים אתה. אתה בטח אפילו לא מבין על מה אני מדבר, נכון?

C O L T

New member
גנבים

לא, לא ptitza ושות' (אפילו שזה טכנית אכן גניבה) , אלא המוסכים והיבואנים שמפגיזים במחירי החלפים, ומשלחים כל אחד שאין להורים שלו בנק לתקן לבד או להכנס לחובות בכל בעיה קטנה. ובמחירי החלפים גם חורצים מאות ואולי אלפי אופנועים לגניבה ופירוק. עכשיו הספר, כמו כל חלק מקורי - עולה מעל 500 ש"ח! אז אני לא יודע, מי הגנבים האמיתיים, לאן לשלוח ניידת? תאמין או לא, לא לכולם יש כסף לקנות ולתחזק אופנוע חדיש, יש אנשים שקונים אופנוע מסכן ומשפצים אותו במו ידיהם, בזמנם החופשי. לי נראית הדרך הזו עדיפה על הבחירה של הרוב: לגנוב אופנוע של מישהו, לקרוע לו את הצורה ולשרוף או לפרק אותו לחלפים. גם אם זה כולל הפרת זכויות יוצרים, מטרו את הכסף שלהם קיבלו.

ptitza

New member
שוטפים...

מהפה שלך ולאלוהים - איפה, איפה השוטפים שלי!!!:)

יוני.א

New member
תגיד לי C O L T אם הבנתי נכון אתה

מאשים את היבואנים והמוסכים, בגנבות האופנועים כי מחירי החלפים יקרים. לפי אותו היגיון בתים בישראל יקרים, בוא ניפלוש נגנוב ונזייף ויהיו לנו בתים בזול. כי הקבלנים, חנויות חומרי בנין, מנהל מקרקעי ישראל והעיריות פשוט גנבים. תקן אותי אם אני טועה.

יוני , אולי דבריו היו חריפים

ומוקצנים , אך יש בזה מן האמת, שוק החלפים המשומשים הוא ענף משגשג , בגלל התעריפים הגבוהים של החלקים, שנקבעים ע"י היבואנים (למוסכים אין כל כך צד בעניין) הרבה אנשים שאין להם כסף לרכוש לוח שעונים ל GS ב 3000 ש"ח (אם אני לא טועה) הולכים לסוחרי חלפים או אפילו חס וחלילה מורידים מאופנוע אחר. בוא ניקח מצב שבו המחירים יותר שפויים, תרמין לי שאין סיבה שאני לא ארכוש חלק מקורי או אפילו תחליפי במחיר סביר מאשר לקנות חלק משומש שאין לי מושג מאיפה הוא בא. אגב, ההיגיון שעל פיו טענתו של COLT הוא ההיגיון של הגונבים , שהם קיימים גם בשוק הבתים, המכוניות וכו'... COLT לא טען שהוא מצדיק את התופעה אלא בא להסביר חלק מהגורמים לה. אם אף אחד מאיתנו לא היה רוכש חלפים משומשים, מקומבנים, גנובים וכו'בגלל שהמקורי או התחליפי הוא במחיר סביר..אז לגנבים לא הייתה סיבה לגנוב כי לא היה להם למי למכור. אופפס יצא לי ארוך, מקווה שהובנתי. ורק כדי שיהיה ברור , גנבים הם חלאות ואף פעולה של גניבה היא לא מוצדקת.

C O L T

New member
מוגזם בהחלט, יש לי פתרון

מוצאים קבוצת אנשים, כל אחד מחפש חלק אחר ב-GS, דרך לוחות הפורום, ואז קונים את אותו ה-GS500, אופנוע חדש לחלוטין, ומפרקים אותו מייד לחלפים, יוצא יותר זול מלקנות חלק-חלק, לא?

C O L T

New member
../images/Emo45.gif אכן כך

מילה במילה מה שחשבתי לכתוב. כמובן שאני לא מצדיק את התופעה, להיפך - אם אני תופס פעם גנב...

אני דווקא מבין...

אתה מתחסד! א.מה אכפת לך מה הוא עושה עם האופנוע שלו? ב.מה אכפת לך מזכויות היוצרים של הספר? כי אם אני מבין נכון מעולם לא צרבת דיסק מוזיקה,או תוכנה נכון? ומערכת ההפעלה אצלך במחשב היא מקורית וברשיון כן?! ג.הוא לא מנצל את הקניה! הוא משלם במיטב כספו וגם משאיר את הכסף שם. הוא ל-א יקבל החזר כסף על החזרת הספר,אלא זיכוי וזה ידידי לא נקרא לנצל את הקנייה. ד.אתה בטח אפילו לא מבין על מה אני מדבר,נכון?!

raanansh

New member
ההגיון הפשוט

למה לשלם על משהו אם אפשר לקבל אותו בחינם ? לדעתי המחיר של הספרים של האופנועים גבוהים מסיבה אחת בלבד, כדי שאנשים פשוטים כמונו שהפרוטה לא מצוייה בכיסם לא יקנו אותם , אחרי הכל טיפול לפי הספר זה מה שמקבלים במוסך תמורת אותו מחיר... רק שלמוסך מגיעים יותר מפעם אחת בסופו של דבר... אני חושב שמי שמשלם עשרות אלפי שקלים על מנת להנות מאופנוע , אפשר להוסיף לו את הספר כחלק ולא כאקסטרא...

כר דשא

New member
פתרון חלקי ויש חידה

ספר ל EN אני לא יכול להציע, כי לא קיים ספר חליפי. ספרים לGS, ER, DR350, ועוד תוכלו להזמין בחנות של אתר האופנועים הישראלי ולחידה כמה עולה לוח שעונים קומפלט(חדש) ל ER ?

למעלה