ספר מומלץ

גרמניה אחרת

כמי שמטיילים רבות בגרמניה, וגם בארצות אחרות באירופה, אני יכול להגיד שלא נתקלנו במשך השנים בשום גלוי של אנטישמיות בגרמניה וכן בארצות אירופאיות אחרות כמו למשל צרפת. כמובן שאנחנו לא "שואלים שאלות פרובוקטיביות" ואיננו מנסים לגרד פצעים, אלא מנסים לענין את בני שיחינו בישראל, ביהדות ומשמעותה, וכן - אנחנו מנסים להבהיר לכל בני שיחינו את הסכנה לעולם החפשי מהאיסלם הקיצוני. אני מניח שאנטישמיות רוחשת בתת הכרה אצל הרבה "לא יהודים" (אני לא אוהב את הבטוי "גויים" כי אני חושב שאנחנו ה"גוי" הקדוש והבטוי ממש גלותי). אני מניח שיורם קניוק, מעצם אישיותו מעורר המון אנטגוניזם בחו"ל כמו שהוא גם מעורר בארץ. אז לא אתפלא על המשוב שהוא מקבל לשאלותיו שלילי. אני מניח שהגרמנים שהוא כותב עליהם הם יותר אנטי קניוקים מאשר אנטישמים.

bilen

New member
זו הכללה שלא משקפת מציאות. לא נתקלת

באנטישמיות כי אני דוברת את מרבית השפות המקומיות ולכן יכולה לתקשר עם האנשים מבלי שיזהו מיד את הישראליות. זה שובר חומות ויוצר יחסים אחרים ומאפשר להגיע לדו-שיח והקשבה. זה גם גורר תגובות כמו:"אבל את נחמדה".. אמירה שהיא סופר-אנטישמית לטעמי. אבל מצד שני, בגלל שליטה בשפה, אני נחשפת לדעה האמיתית של המקומיים על יהודים, מהגרים ועוד. תגובות מאוד לא מוצלחות וזה בלשון המעטה. לא רק נגד יהודים, אלא נגד כל השונה (יהודים, ערבים, אסיאתיים ושחורים). אירופה לא נעימה בשנים האחרונות למי שמזוהה כישראלי וזה בלשון המעטה.

עב

New member
כנ"ל

אנו בהחלט מקובלים כתיירים, כי תעשיית התיירות מביאה כסף. אך אל תתבלבלו, אנו לא רצויים שם כתושבים או בכלל. בהונגריה אליה נחשפתי לעומק, המקומיים חוששים ממימוש זכויות האזרחות של היהודים. הם טוענים כי עוד יהיו להם יותר יהודים ממה שהיו טרם השואה. בסלובקיה שמעתי "הסברים" על שורשי האנטישמיות של טיסו ששלח את היהודים לאושוויץ ב - 1942-1943 עליהם אינני רוצה לחזור.

למעלה