ספר לQT

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ספר לQT

איזה ספר עדיף ללימודי מכניקת הקוונטום לתואר ראשון, זה של כהן-טנודג'י או זה של שנקר?

TotalCommnader

New member
קוונאנטנוג'י הוא האלוהים ואין מלבדו. מכאן שכל

האחרים אלי שקר. בקיצור הוא ספר מעולה, ואת האחרים אני לא מכיר

AnarchistPhilosopher

Well-known member
reply

קראת את שני הכרכים עד הסוף? באחת הביקורות באמזון רשום שאין שם מספיק תרגילים, מה דעתך על כך?

Rus Almighty

New member
ממליץ על

ספרים שרשומים באתר של MIT http://ocw.mit.edu/OcwWeb/Physics/index.htm Gasiorowicz, Stephen. Quantum Physics. 3rd ed. Hoboken French, A. P., and Edwin F. Taylor. Introduction to Quantum Physics וממליץ על הכרך השלישי של פיינמן(להעשרה בלבד, לא מספיק ללימוד. מנסיון אישי פיינמן הוא פשוט תותח!!)

Rus Almighty

New member
רק את השלישי שציינתי

אבל הוא לא בדיוק רלוונטי ללימוד כי הוא לבד לא מספיק

בטטהמן

New member
גם אני ממליץ על Gasiorowicz

זה הספר "הרשמי" של הקורס קוונטים 1 שעברתי (וחלקו טוב גם לקוונטים 2). לטעמי, היתרון המרכזי שלו הוא בכך שהוא פותח בסקירה היסטורית על התפתחות תורת הקוונטים וככה מכניס אותך לעסק לאט לאט. עוד ספר מצוין הוא ספר עבה עם כריכה אדומה (נדמה לי שזה שנקר, אבל אני לא בטוח). הוא מאוד מושקע ומוסבר, אבל הוא פותח בהסברים על הפורמליזם המתמטי של דיראק, כך שאם אתה רוצה ללמוד את החומר לבד ולא במקביל להרצאות, זה עלול לבלבל אותך.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
לא כ"כ הבנתי את המשפט האחרון...

הספר של שנקר טוב עבור מי שרוצה ללמוד לבד ולא במקביל להרצאות, לזו הכוונה? לא יודע, האמת אני חשבתי על שני הספרים שציינתי כי אני יודע שהם מרחיבים מאוד, הן במובן המתמטי והפיזיקלי, בסמסטר הבא אני אמור ללמוד קוונטים 1 באת"א, לי אישית לא נראה לי שיבטלו את השנה, אבל גם אם כן חשבתי על ספרים בנושא, והשניים האלה נראים כהכי מתאימים למישהו שלומד במשולב גם מתמטיקה (למרות שהקורס מבוא למרחבי הילברט בכלל נלמד בשנה ג' (יש כמובן אפשרות להקדים, אבל יש עוד קורסים ברשימה)), הנטיה שלי היא לנסות את טנודג'י-כהן, בעיקר כיוון שזה נחשב לספר קלאסי בתחום, וכנראה גם לשאול את הספר של שאום לתרגילים (שהמחבר הוא אליהו זערור). תודה על ההמלצות...

AnarchistPhilosopher

Well-known member
ד"א אם כבר מדברים על את"א ופיזיקה...

אתה יודע איך בדיוק ישלימו את המעבדות הוראה?

למעלה